Το τρίτο μάτι

Αλήθεια τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ξάνθης; Με τη δικαιολογία της απολύμανσης-απαραίτητη διαδικασία για τις Μονάδες Εντατικής – παραμένει κλειστή από τις 17 Νοεμβρίου.

*Αλήθεια τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ξάνθης;


Με τη δικαιολογία της απολύμανσης-απαραίτητη διαδικασία για τις Μονάδες Εντατικής – παραμένει κλειστή από τις 17 Νοεμβρίου.


Να σημειωθεί ότι ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει απολύμανση στους χώρους της ΜΕΘ κυμαίνεται μεταξύ πέντε ημερών με μια εβδομάδα το πολύ. 


Τα ερωτηματικά δημιουργούνται μετά και την μετάθεση της επικουρικού ιατρού με απόφαση της ΔΥΠΕ σε ιατρική μονάδα της Χαλκιδικής.


Να σημειωθεί η ΜΕΘ είχε τρεις ιατρούς, δυο μόνιμους, ο ένας εκ των οποίων είναι αναισθησιολόγος και η επικουρική ιατρός με ειδικότητα αναισθησιολόγου, η οποία και έφυγε.


Η ΜΕΘ  έχει αποδυναμωθεί, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις για ενίσχυσή της και ανάπτυξη και πλέον των τριών κρεβατιών που διαθέτει σήμερα.


 



*Την ανάγκη της κατασκευής δύο νέων χώρων στάθμευσης  στο κέντρο της πόλης επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, προκειμένου η αγορά της Ξάνθης να γίνει πιο ελκυστική για τους καταναλωτές, αλλά και οι καταστηματάρχες να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα με τους άνετους χώρους πάρκινγκ.



fΑυτό ήταν δηλαδή; Να ψηφισθεί από τη Βουλή η Τροπολογία για την επαγγελματική αποκατάσταση των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ και μετά να ανακοινωθεί και τυπικά το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ;


Να μπει η ταφόπλακα σε αυτό το συνεταιριστικό εργοστάσιο του νομού που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και έδωσε δουλειά σε αγρότες και εργάτες. Βέβαια αν από τη λειτουργία αυτού του εργοστασίου επωφελήθηκε η τοπική κοινωνία βρίσκοντας διέξοδο απασχόλησης, πολλά περισσότερα κέρδισαν οι πολιτικοί παράγοντες, μικροί  και μεγάλοι. Πέρα από τα προϊόντα που παρήγαγε η ΣΕΒΑΘ, όλα αυτά τα χρόνια όλο και κάποιους έστειλε στα βουλευτικά έδρανα, σε δημαρχιακούς και νομαρχιακούς θώκους.


Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε πέρα από τοματοπολτούς και αγγουράκια τουρσί , είχε μετεξελιχθεί και σε βιομηχανία παραγωγής ψήφων, είτε πρασίνων, είτε γαλάζιων, ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση που βρισκόταν στην εξουσία.


Κρίμα , κρίμα,  και ακόμη πιο κρίμα να ακούς αυτούς που κατά καιρούς είχαν αναλάβει να τη διοικήσουν ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Μόνο που όλα ακόμη είναι πολύ νωπά και τις συνέπειες αυτής της κατάληξης της ΣΕΒΑΘ θα τις βρούμε μπροστά μας σε λίγο καιρό.


 



*Όσο για τη ΣΕΠΕΚ, το συνεταιριστικό αυτό εργοστάσιο δεν είχε ανεγερθεί σε οικόπεδο που τεμαχίζεται σε φιλέτα α’ ποιότητας,  οπότε και οι όλες οι διαδικασίες προχωρούν με πιο αργούς ρυθμούς. Εδώ μάλλον σκέφτονται το ενδεχόμενο της πώλησης της μονάδας και για αυτό αναζητούν και αγοραστή, σε αντίθεση με τη ΣΕΒΑΘ, όπου εκεί αναζητούν αγοραστές οικοπέδων και όχι εργοστασίου. 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button