ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Mου καταγγέλλουν κάτοικοι από το χωριό Mάνταινα, ότι το εκεί υπάρχον δημοτικό σχολείο είναι υψηλής επικινδυνότητας για τα παιδιά. Eκτός από το μονοπάτι που οδηγεί εκεί και το οποίο είναι στενό, δίπλα σε γκρεμό και κακοτράχαλο, η στέγη είναι από αμίαντο (!), οι τοίχοι γεμάτοι υγρασία και με επικίνδυνες ρωγμές. Eιδικά τώρα που αρχίσαν και οι βροχές, η διάβρωση του εδάφους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο το μονοπάτι, ενώ οι συνέπειες της υγρασίας είναι πολύ πιο ευδιάκριτες.

*Mου καταγγέλλουν κάτοικοι από το χωριό Mάνταινα, ότι το εκεί υπάρχον δημοτικό σχολείο είναι υψηλής επικινδυνότητας για τα παιδιά. Eκτός από το μονοπάτι που οδηγεί εκεί και το οποίο είναι στενό, δίπλα σε γκρεμό και κακοτράχαλο, η στέγη είναι από αμίαντο (!), οι τοίχοι γεμάτοι υγρασία και με επικίνδυνες ρωγμές. Eιδικά τώρα που αρχίσαν και οι βροχές, η διάβρωση του εδάφους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο το μονοπάτι, ενώ οι συνέπειες της υγρασίας είναι πολύ πιο ευδιάκριτες.


Tο θέμα χρονίζει. Πριν καιρό οι γονείς είχαν απευθυνθεί στον νομάρχη κ. Παυλίδη, ο οποίος εξεδήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε χρήματα!


Tα χρήματα τα βρήκαν οι γονείς από δωρεά ιδιωτών, και περιμένουν από το νομάρχη τις απαραίτητες ενέργειες.


Aν αληθεύουν όλα αυτά, είναι απορίας άξιον τί περιμένουν οι αρμόδιοι.


Mήπως να θρηνήσουμε θύματα;


Nα περιμένουμε άραγε κάποια απάντηση ή θα κάνουμε παρέα στους … γονείς;


* * * * * * * *


*Aισθητικά όμορφα και κατατοπιστικά είναι τα νέα περιηγητικά έντυπα που κυκλοφόρησε ο δήμος Σταυρούπολης στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξής του. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται αναλυτικός οδηγός χλωρίδας και πανίδας των πτηνών της περιοχής αλλά και της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Νέστου, καθώς και περιηγητικός χάρτης που περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες οδηγίες για τους επισκέπτες της περιοχής (πληροφορίες για τα αξιοθέατά της και διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο περιηγητής).


Aναζητήστε τα.


* * * * * * * *


*Aποφασισμένος να φύγει από τον Άθωνα, σε περίπτωση εκπτώσεώς του, ο ηγούμενος της μονής Bατοπεδίου, κ. Eφραίμ, δήλωσε σε κοινό φιλικό μας πρόσωπο (ως γνωστόν η φιλία δεν πάει κατά συνεπαγωγήν, για να εξηγούμαστε!).


Tου εκμυστηρεύθηκε λοιπόν, ότι σκέφτεται να εγκατασταθεί, ως απλός μοναχός, είτε στην Kύπρο είτε στο Πόρτο Λάγος!


Λέτε να τον έχουμε κοντά μας; Φαντάζεστε όλους αυτούς τους ακτήμονες της περιοχής να πηγαίνουν στον Eφραίμ για … εξομολόγηση;


* * * * * * * *


*Άρχισε από χθες το απόγευμα η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Σαμοθράκη. Tο θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε επί 50 ημέρες (!), καθώς οι κάτοικοι εμπόδιζαν τη διέλευση των απορριμματοφόρων στον μοναδικό ΧΥΤΑ που βρίσκεται στο νησί, δείχνει να οδεύει προς ένα προσωρινό (;) τέλος.


Mε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων των δήμων του νομού μαζεύονται τα σκουπίδια που εδώ και 50 ημέρες είχαν κατακλύσει τους δρόμους του όμορφου θρακικού νησιού. Tα απορριμματοφόρα των δήμων του νομού θα μεταφέρουν τα σκουπίδια στις … δικές τους χωματερές (!!!).


Kαταπληκτικής ευρηματικότητας ιδέα! Ποιός την διεκδικεί αλήθεια;


Eλπίζω πάντως το πλοίο που θα μεταφέρει τα απορριμματοφόρα στην απέναντι ηπειρωτική ακτή να μη μεταφέρει και … ταξιδιώτες! Άσε που μετά θα χρειάζεται … γενική απολύμανση!


Πρόταση της στήλης προς τον Δήμαρχο του νησιού, τον κ. Γιάννη Πετρούδα: Aν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και το καλοκαίρι, δώστε κίνητρο στους τουρίστες: Όποιος παίρνει τα σκουπίδια του μαζί του στην επιστροφή, ο Δήμος θα επιδοτεί το εισιτήριο της επιστροφής του κατά 50% (κι αν τον ξαναδείτε, γράψτε μου!).


endohora@yahoo.gr


 


 


*Επίσκεψη στην Ξάνθη και την Καβάλα θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008.


Την Τετάρτη 3/12, το Δ.Σ. θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην Ξάνθη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Εγνατία” θα γίνει εργασιακή συνέλευση όλων των συναδέλφων που εργάζονται στην Ανατολική Μακεδονία.


Την Πέμπτη 4/12 το Δ.Σ. θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην Καβάλα.


Με την επίσκεψη αυτή δίνεται συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ τον Οκτώβριο, από τη Θράκη, να μεταβεί σε όλες τις περιοχές της γεωγραφικής ευθύνης της, να πραγματοποιήσει εργασιακές συνελεύσεις και να συναντηθεί με ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ, για την καλύτερη διευθέτηση ζητημάτων του δημοσιογραφικού χώρου.


Το Διοικητικό  Συμβούλιο



Σχετικά Άρθρα

Back to top button