“ΚΡΑΧ και στην Υγεία…”

Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου βγήκαν χθες στους δρόμους….. Μωρέ με αυτά που συμβαίνουν τα όρη και τα άγρια βουνά θα πρέπει να πάρουμε όλοι μας, αλλά…..ας όψεται που είμαστε καλομαθημένοι…..

Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου βγήκαν χθες στους δρόμους…..


Μωρέ με αυτά που συμβαίνουν τα όρη και τα άγρια βουνά θα πρέπει να πάρουμε όλοι μας, αλλά…..ας όψεται που είμαστε καλομαθημένοι…..


Οι ασφαλισμένοι λοιπόν του Δημοσίου κινητοποιήθηκαν για να προλάβουν ακόμη  χειρότερες καταστάσεις, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουν το κράτος με τα αρμόδια όργανά του μήπως και ενεργοποιηθεί, έστω και στο και πέντε ….


Οι άνθρωποι αυτοί μένουν χωρίς γιατρούς και φάρμακα εξαιτίας της ολιγωρίας και της ανευθυνότητας του ασφαλιστικού τους φορέα, ο οποίος κάθε μήνα τους παρακρατεί από το μισθό τους τα ανάλογα χρήματα για να τους παρέχει ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας που δε λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη συμμόρφωσή του….


Βέβαια κόρακας κοράκου μάτι βγάζει, δε βγάζει…..


 



*Και φυσικά προβλήματα με το σύστημα της Υγείας μας δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όλοι οι πολίτες τούτης της χώρας……


Η Υγεία που θεωρείται κοινωνικό αγαθό και το οποίο θα πρέπει να μας παρέχει μια ευνομούμενη πολιτεία και ένα συντεταγμένο κράτος, έχει φτάσει στο σημείο να φαντάζει ακριβοθώρητο αγαθό …..


Μια  “ποιοτική Υγεία” έχει γίνει  είδος πολυτέλειας  στις μέρες μας ….. 


Με το μπάχαλο-ταιριάζει η αργκό εδώ- που επικρατεί στο χώρο της Υγείας μόνο ποιοτικές υπηρεσίες δεν μπορεί να αναζητήσει ο απλός καθημερινός Έλληνας πολίτης….


Υπερχρεωμένα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς γιατρούς και νοσοκόμες αλλά και δίχως  φάρμακα και υγειονομικές ύλες…..


Και με τους προμηθευτές να απειλούν με κατασχέσεις αν δεν τους καταβληθούν τα ανεξόφλητα χρέη…..


 



*Μαύρο χάλι στα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη πιο μαύρο στα κρατικά μας νοσοκομεία  και κατράμι πίσσα  για τους πολίτες που η κακή τους τύχη τους έφερε στην ανάγκη να προστρέξουν σε αυτό το δημόσιο σύστημα της Υγείας για να γιατρευτούν….


Και μέσα σε …..σε αυτή την καλή χαρά….. αυτοί που κρατούν τα ηνία της διοίκησης της Υγείας  και την έχουν φέρει σε αυτό το κακό το χάλι με τους προμηθευτές να τους κυνηγούν από παντού, κατάφεραν να δώσουν λαβή για σχόλια και αρνητικές κριτικές στους Αμερικανούς….


Κοινώς να μας κάνουν ρεζίλι, μια και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα χτύπησε το καμπανάκι στη χώρα μας, κάνοντας αυστηρές συστάσεις για ανεξόφλητα χρέη στον τομέα της Υγείας…..


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που χρωστούν τα ελληνικά νοσοκομεία σε αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες αγγίζει τα 4 δις δολάρια….



όΠώς γίνεται ο ασφαλισμένος να πληρώνει διπλά την Υγεία και αυτή να είναι καταχρεωμένη σε προμηθευτές εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων….;


Γιατί σε νέα έρευνα για μια ακόμη φορά οι Έλληνες αποδεικνύονται πρωταθλητές στο φακελάκι….


Το λάδωμα καλά κρατεί και ετησίως οι Έλληνες εμφανίζονται να δίνουν σε γιατρούς δυο δις ευρώ “κάτω από το τραπέζι”…..


Ουραγός η χώρα μας και στον Ευρωπαϊκό Πίνακα  Κατάταξης Υπηρεσιών Υγείας….


Σύμφωνα με τη μελέτη του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει δημοσιευθεί στο διεθνές επιστημονικό έντυπο “Health Policy”, ένας στους τρεις Έλληνες που έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ έχει δώσει φακελάκι τουλάχιστον μια φορά στο γιατρό…


 



*Από αυτούς περίπου οι μισοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη γιατί πίστευαν ότι διαφορετικά δε θα τους αντιμετώπιζαν όπως θα έπρεπε, ενώ  δυο στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι πιέστηκαν από το γιατρό τους….


Μόνο το 4% των περιπτώσεων  ο γιατρός αρνήθηκε να λάβει το φακελάκι, ενώ ο ίδιο ποσοστό ασθενών (4%) αρνήθηκε να καταβάλει πρόσθετη αμοιβή ακόμη και όταν απαιτήθηκε….


Επίσης στην ετήσια έκθεση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται ότι το ελληνικό σύστημα είναι ένα από τα χειρότερα σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό και το e-health ….


Σημειώνεται μάλιστα ότι το ελληνικό σύστημα, βάσει της οικονομικής κατάστασης, είναι λιγότερο “γενναιόδωρο” σε σύγκριση με εκείνα των βαλτικών χωρών…. 


 



*Όχι  δηλαδή πως ήταν απαραίτητο  να  σας παραθέσω τα παραπάνω στοιχεία της έρευνας για να πειστείτε πως το κραχ στο χώρο της Υγείας είναι γεγονός, αφού είστε οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και θύματα τέτοιων καταστάσεων, που συναντώνται σε καθημερινή βάση στα δημόσια νοσοκομεία…..


Απλά και η τελευταία αυτή έρευνα έρχεται να ενισχύσει την άποψη πως οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας μένουν μόνο στις θεωρίες….και αν κάποια στιγμή αποφασίσουν κάποια επέμβαση, τότε….θα ισχύσει το γνωστό ….η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε…..


Είναι λοιπόν να μην τρελαίνεται ο Έλληνας ασφαλισμένος που πληρώνει διπλά για την Υγεία ….ασφαλιστικός φορέας και φακελάκι…..και να τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης… από το όλο σύστημα…..;       

Σχετικά Άρθρα

Back to top button