“Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Η ανεργία το νέο έτος θα ξεπεράσει το 30%”

Φαίνεται πως από καιρό σε καιρό, κυρίως προεκλογικά τα αποθέματα αλαζονείας και υποκρισίας του κ. πρωθυπουργού περισσεύουν. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί η αναντιστοιχία των προεκλογικών υποσχέσεων, με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Φαίνεται πως από καιρό σε καιρό, κυρίως προεκλογικά τα αποθέματα αλαζονείας και υποκρισίας του κ. πρωθυπουργού περισσεύουν.


Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί η αναντιστοιχία των προεκλογικών υποσχέσεων, με τις κυβερνητικές πολιτικές.


Δε χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στη μνήμη του για να διαπιστώσει αυτή την ανακολουθία, γιατί τα καθημερινά και επαναλαμβανόμενα σκανδαλώδη γεγονότα είναι καταιγιστικά και αποπροσανατολίζουν δεξιοτεχνικά τον ελληνικό λαό.


Δείγμα αυτής της πρακτικής αποτελούν και οι διαβεβαιώσεις του ίδιου αλλά και στελεχών της κυβέρνησής του, ότι δε θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο νομό Ξάνθης και ότι κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει τη δουλειά του.


Σήμερα η ραγδαία αποβιομηχάνιση του Νομού Ξάνθης και η αποψίλωση θέσεων εργασίας, συντελείται με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία και διαβολική συνέπεια. Οι απολύσεις του 2% στον ιδιωτικό τομέα τρέχουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ενίοτε με υπερβάσεις του ποσοστού αυτού. Οι επιχορηγήσεις επιχειρήσεων για την επιδότηση εργασίας έχουν σταματήσει, ή καθυστερούν πολύ, αφού δεν εκταμιεύονται τα σχετικά κονδύλια.


Οι κλάδοι των εποχικών επαγγελμάτων, όπως οι καπνεργάτες με μείωση 1.500 θέσεων εργασίας στο Νομό και οι οικοδόμοι με ανεργία που αγγίζει το 70% παρουσιάζουν κλίμα ζοφερό.


Αφού είναι βέβαιο ότι πάνω από 2.000 εργαζόμενοι δε θα μπορούν να σφραγίσουν το βιβλιάριο ασθενείς τους από το νέο έτος, λόγω και του αντικοινωνικού μέτρου που πήρε αυτή η κυβέρνηση με την αύξηση των απαραίτητων ημερομισθίων από 50 σε 100. Ετσι αναπόφευκτος είναι ο κίνδυνος μαζικών μεταναστεύσεων.


Επιχειρήσεις όπως η Vertical που απολύει 80 εργαζόμενους, η Groupal που έχει θέσει σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό της εκ περιτροπής ανά 15ήμερο, η Intracom που κλείνει το παράρτημά της, τα Πλαστικά Θράκης που ξεκίνησαν να απολύουν προσωπικό για πρώτη φορά, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του αποσυναρμολογούμενου παζλ του εργασιακού φάσματος, που αποτελούσε κάποτε αξιοθαύμαστο επίτευγμα για το Νομό Ξάνθης και τη Θράκη γενικότερα.


Εάν σ’ όλα αυτά προστεθούν οι μαζικές απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων της Φωνής της Αμερικής, της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ καθώς και το φιάσκο της μετατροπής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε εργοστάσιο παραγωγής βιοαιθανόλης, πάλι δε θα μπορέσει να προσεγγίσει την πραγματικότητα, γιατί αυτή είναι δραματικότερη και πλέον εφιαλτική.


Η μεθοδευμένη υποσχεσιολογία της κυβέρνησης για διορισμούς των απολυμένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ με ειδική τροπολογία, δεν πείθουν, πλέον κανέναν, με δεδομένο την αντίστοιχη “τακτοποίηση” των απολυμένων της Φωνής της Αμερικής.


Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Η συρρίκνωση θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά προοπτική δημιουργίας νέων, φαίνεται ότι θα βρει την Ξάνθη με ανεργία πάνω από 30% τη νέα χρονιά και τελικά η ανυπαρξία αυτής της κυβέρνησης θα έχει κάνει το χειρότερο από όλα τα κακά για τη μεγάλη γη της Θράκης.


Ο γραμματέας


 της ΠΑΣΚΕ


Μπεμπεκίδης Αγγελος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button