Ανέβηκαν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φώτης Καραλίδης θέλησε να θέσει προς συζήτηση στα προ ημερησίας θέματα το ζήτημα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας που πλήττει το νομό.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Φώτης Καραλίδης θέλησε να θέσει προς συζήτηση στα προ ημερησίας θέματα το ζήτημα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας που πλήττει το νομό.Ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης αντέδρασε έντονα. Εξέλαβε την κίνηση του κ. Καραλίδη ως κίνηση αιφνιδιασμού και χωρίς να διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία για να συζητηθεί το θέμα. Μάλιστα μεταξύ των δυο ανδρών υπήρξε διαφωνία και ως προς τα ποσοστά της ανεργίας στην Ξάνθη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το νομό, ο κ. Παυλίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το ποσοστό της ανεργίας για το 2007 ανήλθε στο 8,1%. Και σημείωσε πως οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στο νομό για το μήνα Ιούλιο του 2008 ήταν 6029, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2004 ανέρχονταν στους 6078.


Επίσης αφού παρουσίασε και μια σειρά άλλων στοιχείων, που αφορούσαν τις ακάλυπτες επιταγές στο νομό, όπως και την αγορά νέων Ι.Χ. αυτοκινήτων, κατέληξε πως το θέμα δεν είναι επείγον για να συζητηθεί στην προ ημερησίας διάταξη. Μάλιστα ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αφού εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του και συμπαράστασή του σε όλους εκείνους που πλήττονται από την ανεργία, τόνισε ότι η λογική της μαύρης σημαίας δε δίνει λύση στο πρόβλημα.


Ανταπαντώντας ο κ. Καραλίδης, τόνισε πως μόνο αιφνιδιαστική δεν ήταν η κίνησή του, καθώς κατέθεσε εγγράφως το αίτημα του από την περασμένη Παρασκευή και αναρωτήθηκε πως ήταν τόσο προετοιμασμένος ο νομάρχης για το συγκεκριμένο θέμα αν δεν το γνώριζε.


Τέλος έντονη ήταν και η αντίδραση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Φωτιάδη στη στάση που κράτησε ο νομάρχης Ξάνθης και στην άρνησή του να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης στο νομό. Σημείωσε πως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθώς η ανεργία ξεπερνά το 20% στην περιοχή.


Η ανεργία και η αποβιομηχάνιση, ύστερα από δέσμευση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, Ανέστη Καραπαπάζογλου, θα τεθεί ως κύριο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, όπως και το θέμα του Καπνού, που ετέθη και πάλι από τον Φώτη Καραλίδης.