Το τρίτο μάτι

*Μια καλή ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος οι όποιες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή μας είναι και η επικείμενη Σύνοδος των Περιφερειαρχών της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.

*Μια καλή ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος οι όποιες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή μας είναι και η επικείμενη Σύνοδος των Περιφερειαρχών της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου. 


Σ’ αυτές τις συνόδους συζητώνται θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες και μεταξύ των Περιφερειαρχών γίνεται ανταλλαγή απόψεων για πολλά ζητήματα. 


Ας εκμεταλλευθεί λοιπόν ο κ. Δ. Σταμάτης την περίπτωση, αλλά και την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, προκειμένου να αξιοποιήσει τόσο την εμπειρία των λοιπών συναδέλφων του όσο και την ευκαιρία που του δίνεται να θέσει τα προβλήματα της περιοχής μας σε ένα από τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη.


ΓΚ


 



*Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα πρότυπο μουσείο, που δεν λειτουργεί απλά ως ένας εκθεσιακός χώρος, αλλά αποτελεί ένα ζωντανό και δημιουργικό κύτταρο πολιτισμού και επιστημονικής καταγραφής. Μέσα από ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κυρίως στον φιλόξενο χώρο του, συμβάλλει τα μέγιστα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θράκης γενικότερα.


Στο πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένη και η διημερίδα που διοργανώνει με θέμα “Εκπαίδευση και ιστορική μνήμη” (22-23 Νοεμβρίου 2008) στις αίθουσες του μουσείου στην Αλεξανδρούπολη. Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται να παρουσιαστούν εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων που υπηρετούν σε ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν πλούσιο συγγραφικό και διδακτικό έργο στη θεωρία και διδακτική της Ιστορίας.


Να μία πολύ καλή ευκαιρία για εκπαιδευτικούς της Θράκης, που επιζητούν το κάτι παραπάνω για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του παιδαγωγικού λειτουργήματός τους.


ΓΚ


 



*Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθη και οι συνδιοργανωτές έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Λίμνη Βιστωνίδα: Καταγραφή της κατάστασης, αποκατάσταση και ολοκληρωμένη προστασία για το μέλλον”


Το πανελλήνιο συνέδριο διοργανώνεται σήμερα και ώρα 8:30 π.μ. στην Ξάνθη στην αίθουσα “XENIA” στο Ξενοδοχείο Elisso.



fΗ Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης σε συνεργασία με την  “TEXNIS” οργάνωση θεάματος, παρουσιάζουν την παράσταση “Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ” του ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ με πρωταγωνιστές τους Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλη Τσαρούχα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.


Έναρξη παραστάσεων 18:15 και 21:15.


Προπώληση των εισιτηρίων από το εκδοτήριο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου. Ώρες 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00


Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ


 


*30 χρόνια δραστηριότητας ενός σωματείου, σίγουρα δεν είναι λίγα. Όταν μάλιστα μιλάμε για τον σύλλογο Σαρακατσάνων Ξάνθης, τότε έχουμε έναν λόγο παραπάνω να τιμήσουμε με την παρουσία μας την εκδήλωση για τα τριακοστά γενέθλιά του, που θα τα γιορτάσει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στο μουσικό θέατρο ”Πολιτεία”.


Οι Σαρακατσάνοι συμπατριώτες μας αποτελούν μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της πολιτισμικής παρουσίας του γηγενούς ελλαδίτικου ελληνισμού, με πλουσιότατη κατάθεση τόσο λαογραφική  όσο και ιστορική.


Στην εκδήλωση θα γίνουν αναφορές στη συνεισφορά των σαρακατσάνων στον Μακεδονικό Αγώνα, ενώ θα γίνει και αναφορά στην οριστική αστικοποίηση των Σαρακατσάνων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και στην ιστορία του Συλλόγου της Ξάνθης.


Ακόμη θα παρουσιαστεί το βιβλίο του πρώτου Αντιπροέδρου της Βουλής, Γεώργιου Σούρλα με τίτλο ‘ Οι ήρωες του 1940 περιμένουν’ (πρόκειται για τους 7.976 πεσόντες που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στη Β.Ηπειρο).     ΓΚ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button