Πρόοδος στο πρόγραμμα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων

* Ικανοποίηση εξέφρασαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ * Αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν την πρόταση της Περιφέρειας για μερική τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού

Την αναλυτική έκθεση προόδου, που περιλαμβάνει την εξέλιξη της υλοποίησης όλων των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και την πορεία αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.), παρουσίασε η Διυπουργική Επιτροπή στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008 στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Ο μέχρι σήμερα απολογισμός του έργου της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, κρίθηκε ιδιαίτερα θετικός από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


 Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής, Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και  Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασσίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Παναγιώτης Δρόσος και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, ενώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετείχαν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jacques Poncet, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής και η κυρία Παλαιολόγου, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής.


 Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης ενημέρωσε τα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας για την πορεία υλοποίησης των έργων του προγράμματος  της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και για τις προγραμματισμένες ενέργειες  που θα γίνουν, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.


Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν την πρόταση της Περιφέρειας για μερική τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερών αποβλήτων.


 Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα αποστείλει επίσημα το αίτημα τροποποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού επί του οποίου θα υπάρξει η σχετική έγκριση στις αρχές του επόμενου έτους.


 Υπενθυμίζεται ότι, το τροποποιημένο σχέδιο της Περιφέρειας περιλαμβάνει την κατασκευή 15 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), 6 Κέντρων  Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και 2 μονάδων επεξεργασίας Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), στους νομούς  Έβρου και Καβάλας.   


Σχετικά Άρθρα

Back to top button