Ο Μίχαελ Γκσπούρνιγκ στην Εθνική Αυστρίας

Οι φοβερές εμφανίσεις του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ επιβραβεύτηκαν από τον προπονητή της Εθνικής Αυστρίας, Κάρελ Μπρούκνερ, καθώς ο Τσέχος προπονητής τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που θα αγωνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με την Τουρκία.

   Οι φοβερές εμφανίσεις του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ επιβραβεύτηκαν από τον προπονητή της Εθνικής Αυστρίας, Κάρελ Μπρούκνερ, καθώς ο Τσέχος προπονητής τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που θα αγωνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με την Τουρκία. 


    Στα μέχρι τώρα 9 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχτεί μόνο 2 γκολ και μεγάλο μερίδιο της πολύ καλής φετινής παρουσίας ανήκει στον Αυστριακό τερματοφύλακα που αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.


   Αξίζει να σημειωθεί πως στα 5 εκτός έδρας παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα καθώς τα δύο τα δέχτηκε μέσα στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA από τον Μπαγκουρά του Πανσερραικού και Μπλάνκο της ΑΕΚ (στην ίδια εστία-από το ίδιο σημείο).  


  Ο Μίχαελ Γκσπούρνιγκ είναι ένας από τους δύο καινούργιους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα της Αυστρίας με τον επιθετικό της Αούστριας, Οκοτί, να είναι ο δεύτερος.


   Ο βοηθός προπονητή και παλιά δόξα του Αυστριακού ποδοσφαίρου, Αντρέας Χέρτσοκ, μιλώντας για τον 27χρονο τερματοφύλακα της SKODA ΞΑΝΘΗ τόνισε μεταξύ άλλων:


“Έχει παίξει μέχρι τώρα μια σούπερ σαιζόν καθώς έχει οδηγήσει την ομάδα του στην 3η θέση”.


  Ο Μίχαελ Γκσπούρνιγκ πρέπει να βρίσκεται την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στην Βιέννη και αναμένεται να επιστρέψει στις 20 Νοεμβρίου στην βάση του. 



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βοηθήσει σημαντικά την SKODA ΞΑΝΘΗ ώστε να πραγματοποιεί μέχρι στιγμής πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League, είναι ο Αυστριακός τερματοφύλακας Μίχαελ Γκσπούρνιγκ.


Ο πορτιέρο της SKODA ΞΑΝΘΗ είχε καταφέρει να κρατήσει το ανέπαφο της εστίας για αρκετούς αγώνες μέχρι που ο επιθετικός του Πανσερραικού, Μπαγκουρά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας προσωρινά για την ομάδα του.



 Skodaxanthi.gr:Μίχαελ, η ομάδα αλλά και εσύ πραγματοποιήσατε πολύ καλό ξεκίνημα. Νίκες μέσα σε δύσκολες έδρες, πολύ καλές εμφανίσεις από σένα και κράτησες το 0 σχεδόν σε όλα τα ματς. Πως το εξηγείς; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ:Το να κρατάς ανέπαφη την εστία απαραβίαστη είναι πολύ καλό αλλά είναι μόνο ένα στατιστικό στοιχείο.


Σημαντικό είναι να παίρνεις τα αποτελέσματα και να ανεβάζεις την απόδοση σου από παιχνίδι σε παιχνίδι.


Νομίζω ότι το κάνουμε αυτό σαν ομάδα αλλά και εγώ. Σημασία έχει να πραγματοποιούμε καλές εμφανίσεις, οι φίλαθλοι μας να χαίρονται που μας παρακολουθούν. Στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν.


 Skodaxanthi.gr:Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις σου; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ: Είναι απλό. Το είχα πει και στα παιδιά της ακαδημίας της SKODA ΞΑΝΘΗ. Κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι καλύτερος και να δίνω πάντα το 100% σε κάθε προπόνηση. Πολλές φορές κάθομαι με τον Ρομάν Βάλνερ και κάνουμε ασκήσεις που περιέχουν σουτ ή σέντρες. Γνωρίζω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μου. Άσχημες μέρες πάντα θα υπάρχουν αλλά με την προπόνηση προσπαθείς να τις μειώσεις. Επίσης ο προπονητής τερματοφυλάκων Αλέκος Μαλαδένης πραγματοποιεί σπουδαία δουλεία και με έχει βοηθήσει σημαντικά.


 Skodaxanthi.gr:Μπορείς να μας πεις για τους στόχους που έχει την φετινή σαιζόν η SKODA ΞΑΝΘΗ; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ: Δεν μπορείς να πεις για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Έχουμε καλή ομάδα και αυτή την στιγμή είμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Έτσι θα προσπαθήσουμε να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά για να μπορέσουμε να παραμείνουμε εκεί που βρισκόμαστε. Αυτή την στιγμή μεγάλη δύναμη της ομάδας είναι η αμυντική λειτουργία. Σε περίπτωση που ανεβάσουμε και το επιθετικό μας παιχνίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή σαιζόν. 


Skodaxanthi.gr:Σε βοηθάει που έχει έρθει ο συμπατριώτης του Ρομάν Βάλνερ στην ομάδα; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ:Σίγουρα με βοηθάει που ακόμη ένας Αυστριακός βρίσκεται στην ίδια ομάδα. Πιστεύω πως και για αυτόν είναι πολύ σημαντικό. Ο Ρομάν είναι ένας πολύ ωραίος τύπος και πιστεύω πως και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας το έχουν καταλάβει. Πολλές φορές μετά την προπόνηση πηγαίνουμε για καφέ ή φαγητό. Είναι λογικό να υποστηριζόμαστε. 


Skodaxanthi.gr:Πως εξηγείς ότι πολλοί τερματοφύλακες από την Αυστρία παίζουν στο εξωτερικό. Υπάρχει μήπως σχολή τερματοφυλάκων; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ: Πιστεύω ότι στην Αυστρία έχουμε αρκετά καλούς τερματοφύλακες, των οποίων οι αποδόσεις αναγνωρίζονται στις χώρε που συμμετέχουν. Επίσης και στο πρωτάθλημα της Αυστρίας υπάρχουν τερματοφύλακες οι οποίοι είναι σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως υπάρχει Αυστριακή σχολή τερματοφυλάκων και ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθάει είναι η ιδιοσυγκρασία που έχουμε ως Αυστριακοί. 


Skodaxanthi.gr:Μπορείς να μας πεις περισσότερα; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ:Όταν παίζεις τερματοφύλακας σχεδόν κάθε λάθος τιμωρείται αφού είσαι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, σοβαρός και να έχεις αντίληψη του παιχνιδιού. Για να είσαι τερματοφύλακας πρέπει να έχεις ηρεμία και να μην προσπαθείς να κάνεις εντυπωσιακά πράγματα που θα ενθουσιάσουν τους φιλάθλους που πιθανόν θα οδηγήσουν στο να δεχτείς κάποιο γκολ.


 Skodaxanthi.gr:Συχνά έρχονται στα γραφεία της SKODA ΞΑΝΘΗ κλήσεις για να είσαι στην Εθνική ομάδα της Αυστρίας. Πιστεύεις πως θα φορέσεις την φανέλα της χώρας σου, στο προσεχές μέλλον; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ:Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα, όπως και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να έρχονται κλήσεις καθώς αυτό σημαίνει πως υπάρχει ενδιαφέρον και πως οι άνθρωποι σε παρακολουθούν. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να είμαι αυτός που πρέπει και να βοηθάω την SKODA ΞΑΝΘΗ να πετυχαίνει τους στόχους της. Νοιώθω ήρεμος και πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος όταν θα έρθει η στιγμή να αγωνιστώ για την Εθνική ομάδα της Αυστρίας.


 Skodaxanthi.gr:Το μήνυμα σου για τους φιλάθλους της SKODA ΞΑΝΘΗ; 


Μίχαελ Γκσπούρνιγκ:Οι φίλαθλοι αποτελούν σημαντικό στοιχείο στο να διεξαχθεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μέχρι στιγμής μας έχουν υποστηρίξει και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών. Είναι ωραίο να βλέπεις τον κόσμο στις κερκίδες και να φωνάζει υπέρ σου κάτι που συνέβη και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Πήγαμε όλοι μαζί και τους ευχαριστήσαμε. Τα παιδιά ταξίδεψαν περίπου 8 ώρες για να έρθουν να δούνε το ματς και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τους χειροκροτήσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button