Ξενοδόχοι Βουλγαρίας και Θράκης…. τουριστική συμμαχία

Τους κοινούς στόχους και τη διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας τους, ώστε Βουλγαρία και Ελλάδα να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη από την προώθηση και διάδοση ενός κοινού τουριστικού προϊόντος, επαναπροσδιόρισαν και επιβεβαίωσαν οι ξενοδόχοι Βουλγαρίας και Θράκης που συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Τους κοινούς στόχους και τη διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας τους, ώστε Βουλγαρία και Ελλάδα να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη από την προώθηση και διάδοση ενός κοινού τουριστικού προϊόντος, επαναπροσδιόρισαν και επιβεβαίωσαν οι ξενοδόχοι Βουλγαρίας και Θράκης που συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Θέμα του συνεδρίου ήταν η “Διασυνοριακή Τουριστική Δυναμική-Ευκαιρίες και Προοπτικές”.


Διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο φορέα του Τσεπελάρε της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του έργου Δικτύωσης και Προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Θράκης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα INTERREGIIIA/PHARE CBC Ελλάδα-Βουλγαρία, το οποίο υλοποίησε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο σύνδεσμο της ευρύτερης περιοχής του Τσεπελάρε, όπου περιλαμβάνεται και ο πολύ δημοφιλής προορισμός του Παμπόροβου.  


Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος από εκπροσώπους του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, καθώς και από τουριστικούς πράκτορες της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, το πρόγραμμα περιελάμβανε μία καταγραφή των επιχειρήσεων, των επιχειρηματικών ευκαιριών στις δύο περιοχές.  Αυτό που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης και από τις δύο πλευρές, είναι η μεγάλη ανάγκη και η τεράστια σημασία της επίσπευσης των εργασιών, κυρίως από την ελληνική πλευρά, για την ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων που θα συνδέουν με ταχύτητα και ασφάλεια τις δύο χώρες.


 “Φάνηκε η ανάγκη για την επίσπευση των κάθετων αξόνων. Είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν αυτοί οι κάθετοι άξονες και πάνω από την Ξάνθη, γιατί θα μας φέρουν αμοιβαία οφέλη, μία μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ θα μπορούν εύκολα να γίνονται εκδρομές – round trips. Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση, η οποία δεν είναι επαρκής και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν πόροι και από το Δ’ ΚΠΣ. Οι Βούλγαροι, έχουν ακόμη 1-2 χλμ. για να φτάσουν μέχρι το συνοριακό σημείο, ενώ εμείς ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα και μπορεί να έχουμε άλλα 2-3 χρόνια μπροστά μας. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει αυτή η υποδομή, γιατί όλη η κεντρική Βουλγαρία και βεβαίως κατ’ επέκταση και η Ρουμανία θα έχει πολύ ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή μας, με όλα τα οφέλη που θα φέρει κάτι τέτοιο”. 


Όπως τονίστηκε στο συνέδριο, Έλληνες και Βούλγαροι ξενοδόχοι στοχεύουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος που θα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών 12 μήνες τον χρόνο. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button