ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΨΗΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχασε το Σάββατο το βράδυ η SKODA ΞΑΝΘΗ παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην ΑΕΚ. Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε πως θα σημείωνε ακόμη μια νίκη, η οποία θα ήταν η 3η συνεχόμενη. Εξάλλου το 2ο γκολ του Ναμπίλ Ταιντέρ στο πρωτάθλημα έδειχνε κάτι τέτοιο.

     Μεγάλη ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχασε το Σάββατο το βράδυ η SKODA ΞΑΝΘΗ παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην ΑΕΚ.


Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και έδειχνε πως θα σημείωνε ακόμη μια νίκη, η οποία θα ήταν η 3η συνεχόμενη. Εξάλλου το 2ο γκολ του Ναμπίλ Ταιντέρ στο πρωτάθλημα έδειχνε κάτι τέτοιο.   Μια λάθος συνεννόηση στην μεσαία γραμμή ήταν ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες και να δώσει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν με τον Μπλάνκο και στο τέλος να δημιουργήσουν τις φάσεις ώστε να πετύχουν το 2ο γκολ και να πάρουν την 1η τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Super League. 


 Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την SKODA ΞΑΝΘΗ με το ίδιο σύστημα σε σχέση με τον ΟΦΗ. Μοναδικές αλλαγές ήταν τα πρόσωπα καθώς ο Γιάννης Παπαδημητρίου αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Αγκάλι πήρε την θέση του Λαμπριάκου στην επίθεση. Στο κέντρο η τριάδα αποτελούταν από τους Κωστούλα, Ντοριβάλ και Ταιντέρ. 


    Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν έναν παθητικό ρόλο χωρίς πάντως να κινδυνεύσουν σε κάποια στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Απλώς με υπομονή και καλή πίεση οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου περίμεναν την ευκαιρία τους.


   Αυτή ήρθε στο 33ο λεπτό όταν ο Παππάς πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ταιντέρ και αυτός έστειλε την μπάλα στο αριστερό Γ της εστίας του Σάχα. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Τυνήσιου μέσου μετά από αυτό που είχε πετύχει στην πρεμιέρα επί του Πανιωνίου.     Όπως ήταν φυσικό το γκολ ξεσήκωσε την εξέδρα η οποία από το 1ο λεπτό επευφημούσε τις προσπάθειες των γηπεδούχων.


  Μάλιστα είχαν τοποθετήσει περίπου 300 μπαλόνια στις εξέδρες ενώ κατά την είσοδο των ομάδων τα χαρτάκια που πέταξαν στον αέρα έδωσαν μια ευχάριστη όσο και φανταστική νότα στην αναμέτρηση.


   Η ισοφάριση της ΑΕΚ ήρθε στο 62ο λεπτό όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου, ο Σκόκο έδωσε την πάσα στον Μπλάνκο και αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνιγκ.


Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε λίγο πριν το τέλος όταν ο Εντίνιο αστόχησε από ευνοϊκή θέση. 


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Παππάς (88 Λορεφίσε), Γκρζέλακ (46 Σουάνης), Ζουέλα, Βάλλας, Ταϊντέρ, Κωστούλας, Φλίσκας, Ντοριβάλ (73 Κιντάνα), Αγκάλι 


ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Τζεμπούρ (80 Εντίνιο), Μπασινάς, Μπλάνκο, Πελετιέρι (60 Λαγός), Γεωργέας (30 Κουτρουμάνος), Σκόκο.


 


Ο Ναμπίλ Ταιντέρ πέτυχε εναντίον της ΑΕΚ το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Τυνήσιος μέσος είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σκοράροντας περίπου από τα 60 μέτρα χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε δεν ήταν αρκετό για να δώσει τους 3 βαθμούς στην ομάδα του αλλά ο ίδιος μιλώντας λίγο μετά την λήξη της Κυριακάτικης προπόνησης στο skodaxanthifc.gr δίνει τις δικές του εξηγήσεις για το ματς.


  Sk.gr: Ναμπίλ, καταρχήν συγχαρητήρια για το γκολ που σημείωσες. Μίλησε μας λίγο για την φάση που προηγήθηκε;


  Όπως μας είχε πει ο προπονητής πιέσαμε στον χώρο του κέντρου και πήραμε την μπάλα, ο Χάρης έκανε φανταστική προσπάθεια από τα δεξιά και αφού πέρασε αρκετούς αντιπάλους βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε την πάσα και αυτή βρέθηκε στο αριστερό μου πόδι και από εκεί στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Παππάς τράβηξε όλους τους αντιπάλους και μεγάλο μερίδιο του γκολ ανήκει και σε αυτόν.


  Sk.gr: Τα τέρματα που σημειώνεις ξεσηκώνουν τους φιλάθλους καθώς είναι εντυπωσιακά. Είχες πετύχει εναντίον του Πανιωνίου το γκολ από τα 60 μέτρα και τώρα αυτό με την ΑΕΚ. Υπάρχει κάποια εξήγηση;  


Δεν μπορείς να δώσεις κάποια εξήγηση. Εναντίον του Πανιωνίου είχα δει τον τερματοφύλακα εκτός τέρματος και δοκίμασα την τύχη μου. Με την ΑΕΚ ήταν ένα σουτ  εκτός μεγάλης περιοχής από αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Ο προπονητής μου έχει πει όταν έχω τον χώρο να σουτάρω και νομίζω πως τον δικαίωσα. Πάντως αυτό που μετράει είναι η ομάδα να αγωνίζεται σε κάθε ματς καλύτερα, να παίρνει τα αποτελέσματα και να χαροποιούμε τον κόσμο μας.    


Sk.gr: Το τελικό 1-1 με τι συναισθήματα σε βρίσκει;


  Σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Όταν παίζουμε θέλουμε να κερδίζουμε και ειδικά όταν είναι στην έδρα μας όπου πρέπει να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας που έρχονται και μας υποστηρίζουν. Προσπαθήσαμε, δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας αλλά δεν τα καταφέραμε απέναντι σε έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο. Δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Είχα ακούσει ότι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Νομίζω πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν μια ευκαιρία για να δούνε την SKODA ΞΑΝΘΗ.


  Sk.gr: Η δύσκολη εβδομάδα άρχισε με ισοπαλία εναντίον της ΑΕΚ. Υπάρχουν τα ματς με Καλλιθέα και Πανθρακικό για το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Μπορείς να κάνεις κάποια πρόβλεψη;


  Είναι δύσκολα ματς που το καθένα θέλει την προσοχή του. Αυτή την στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι το σημαντικό. Όλοι όσοι  είναι δίπλα στην ομάδα έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα καλό κλίμα. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτή την στιγμή υπάρχει η Καλλιθέα και θέλει μεγάλη προσοχή καθώς είναι ματς κυπέλλου χωρίς επαναληπτικό. Ο αντίπαλος μας όπως και  εμείς θέλουμε την πρόκριση. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και να νικήσουμε. Για το ματς πρωταθλήματος μπορούμε να τα πούμε την Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button