Τοπικά νέα

Στην Ξάνθη η Ετήσια γιορτή απονομής βραβείων “Αγρότης της Χρονιάς 2023”

Ξάνθη 2 Δεκεμβρίου 2023 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΙΟΓΕΝΗΣ

Ημερίδα με θέμα: Ασυμμετρίες του χθες, ψηφιακός μετασχηματισμός

και νέα μοντέλα συνεργασίας στην αγροτική παραγωγή

 Στην ακριτική Ξάνθη, μια πόλη μνημείο σύγχρονης αγροτικής ιστορίας σε μια περιοχή αναφοράς για τις δυνατότητες της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα, φιλοξενείται φέτος το καθιερωμένο συνέδριο και βραβεία “Αγρότης της Χρονιάς”.

Το καταξιωμένο βραβείο και συνέδριο “Αγρότης της Χρονιάς” αποτελούν μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας Agrenda, η οποία, σε συνεργασία με την Tsomokos Communication, συνθέτουν τον καμβά της φετινής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην Ξάνθη.

Τα καταξιωμένα βραβεία του Αγρότη της Χρονιάς παράλληλα με τον τίτλο τιμής στο πρόσωπο του κάθε αγρότη, προσφέρουν, όπως κάθε χρόνο, την ευκαιρία για μια μεγάλη συνάντηση όλων των συντελεστών της αγροτικής οικονομίας και για μια οργανωμένη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον αγροτικό χώρο.

Το φετινό θέμα της ημερίδας είναι «Ασυμμετρίες του Χθες, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Νέα Μοντέλα Συνεργασίας στην Αγροτική Παραγωγή» και θα υποστηριχθεί σε ειδικότερες ενότητες από διακεκριμένους ομιλητές και γνήσιους εκπροσώπους των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία απευθύνονται στο σύνολο των αγροτών και των συλλογικών σχημάτων της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα, με επίμονη αναζήτηση εκείνων που ξεχωρίζουν για την οργάνωση, την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την καινοτομία. Στόχος του Αγρότη της Χρονιάς είναι η ηθική επιβράβευση σύγχρονων επαγγελματιών, γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως επίσης και η ανάδειξη προσώπων, πρωτοβουλιών, και καλών πρακτικών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.

Η απονομή των βραβείων είναι ημέρα γιορτής για όλους τους αγρότες και φέρνει πιο κοντά την ανήσυχη αγροτική κοινωνία με επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, στελέχη του τραπεζικού κλάδου, παράγοντες της αγοράς αγροτικών μηχανημάτων, τεχνοκράτες των αγροτικών εφοδίωναναλυτέςσυμβούλους και μελετητέςπολιτικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button