ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΣΕΒΑΘ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον έντυπο τύπο μια ευχαριστήρια επιστολή του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΣΕΒΑΘ προς τον συντοπίτη Υπουργό.

 


Με έκπληξη διαβάσαμε στον έντυπο τύπο μια ευχαριστήρια επιστολή του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΣΕΒΑΘ προς τον συντοπίτη Υπουργό.


Καταρχήν η επιστολή είναι ανυπόγραφη, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία του ΔΣ αλλά ουτε και της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και δεν εκφράζει το σύνολο. Θεωρούμε την επιστολή για την παρούσα στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα άστοχη, άκαιρη, ανεξήγητη και ανακριβής. Εκτός του ότι υποδηλώνει δουλοπρέπεια και προφανώς κάποιοι επιδιώκουν με το «φίλημα στο χέρι» να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης του κου Κοντού, αυτό σαφώς εξηγεί γιατί οι συνδικαλιστές της πλειοψηφούσας παράταξης στον τόπο μας με την στάση τους έχουν απομακρύνει τους εργαζόμενους από τα σωματεία και τις όποιες μορφές διεκδίκησης.


Για να καταλάβει ο κόσμος πόσο επαφή έχουν κάποιοι συνδικαλιστές με τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, επικοινωνούν με αυτούς μέσω των εφημερίδων όπως γράφουν και στην προαναφερθήσα επιστολή «το ΔΣ του σωματείου θα ήθελε να γνωστοποιήσει και να επισημάνει στα μέλη του…».


Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν αμφισβητεί την ρόλο και την εμπλοκή του κου Κοντού στα πεπραγμένα των συνεταιριστικών. Για δύο πράγματα δεσμεύτηκε επανειλημμένα ο Υπουργός μας, ένα ότι δεν θα κλείσει καμία επιχείρηση συνεταιριστική στην Ξάνθη και δεύτερο ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας. Το πρώτο όλοι έχουν πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί και ότι η ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ θα κλείσουν. Αυτό που αναφέρει η επιστολή για τον αγώνα του κου Κοντού για την βιωσιμότητα της ΣΕΒΑΘ είναι καινούργιο. Έχει άραγε γνώσει ο κος Κοντός αυτών των δηλώσεων και αν ναι και είναι αλήθεια γιατί δεν μας το ανακοινώνει να είμαστε μαζί του με όλη μας την ψυχή. Αλλιώς ας αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει την δεύτερη δέσμευση του για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, γιατί η ψυχολογία των εργαζομένων μετά από τόσες μήνες αναμονής είναι στα τάρταρα.


Η διασπαστική χρήση ως δούρειο ίππο, δουλοπρεπών, εργοδοτικών συνδικαλιστών δεν τιμά κανέναν και το αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα δεν είναι καλό για κανέναν. Πρώτα οι πολιτικοί οφείλουν να σταθούν δίπλα στους πολίτες του τόπου τους και μετά οι πολίτες θα τους ανταμείψουν ανάλογα με το έργο τους, αντίστροφα και βασιζόμενοι μόνο σε φήμες που σέρνονται για μήνες, δεν μπορούν να γίνουν. Ιδίως όταν βλέπουμε να διαθέτει η πολιτεία 28 δις ευρώ στις τράπεζες ενώ την ίδια στιγμή μια κρατική τράπεζα με την διαχείριση των «golden αγροτομάνατζερ» απαξιώνει και κλείνει τα συνεταιριστικά εργοστάσια του τόπου μας. Και πιστεύουμε ότι αυτή η επιλογή δεν είναι συγκυριακή αλλά πολιτική κατεύθυνση. Ας μας αποδείξει ο κος Κοντός ότι ισχύει το αντίθετο.


Εμείς λοιπόν οι μικρόψυχοι υποψήφιοι άνεργοι καλούμε τον κον Κοντό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των δεσμεύσεων του, να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας πεί τι πραγματικά πρόκειται να γίνει με μας. Εδώ και τώρα.      


 


 


Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου


 


1)Βασιλειάδης Αλέξιος


 


2)Τριανταφυλλίδης Σταύρος


 


3)Χρυσοχοΐδης Χαράλαμπος


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button