ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Ξάνθης δια της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης, για 10ο χρόνο, με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2008», στην Θεσσαλονίκη από 30/10/2008 έως 02/11/2008.

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Ξάνθης δια της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης, για 10ο χρόνο, με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2008», στην Θεσσαλονίκη από 30/10/2008 έως 02/11/2008.


Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης βραβεύτηκε από τη HELEXPO με το Βραβείο «Καλύτερης Δημιουργίας στην 24η Philoxenia 2008». Το παραπάνω βραβείο είναι το δεύτερο  με το οποίο τιμάται η Νομαρχία Ξάνθης ( το πρώτο το 2006) . Στο περίπτερό μας παρουσιάστηκαν οι φυσικές ομορφιές με σύνθεση αναφερόμενη κυρίως στην φύση και το περιβάλλον, με έμφαση στις φθινοπωρινές εικόνες του νομού μας και stands με αναφορά σε θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος. Διανεμήθηκε πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προκειμένου οι επισκέπτες να ενημερωθούν πλήρως για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του νομού, τα πλεονεκτήματά του και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον επιλέξουν ως τον επόμενο προορισμό τους.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης το Σάββατο 1/11/2008 σε συνέντευξη τύπου παρουσία πολλών δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στο τουριστικό προϊόν του Νομού Ξάνθης και τόνισε ότι ο Νομός μας είναι πλέον ένας καθιερωμένος, σταθερά αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός με 12μηνη επισκεψιμότητα, όλα τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα. Πυλώνες του, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, της φύσης και της καλά διατηρημένης παράδοσης, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υποδομές και την φιλοξενία των Ξανθιωτών τονίζοντας ότι έχουμε πολλά περιθώρια ανόδου ακόμη, προς όφελος της απασχόλησης και της οικονομίας όλων των πολιτών. Ανέπτυξε τις μελλοντικές ενέργειες και δράσεις, που προγραμματίζονται για την συνέχιση  της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας. Ευχαρίστησε επίσης την κα. Στάντσιου Ευτέρπη και τους συνεργάτες της για την υλοποίηση των σχεδιασμών της Νομαρχίας. 


Η προβολή του Νομού ενισχύθηκε και από άλλες παράλληλες δράσεις, όπως η κλήρωση Ξανθιώτικων ποτών, και η προσφορά των φημισμένων μας γλυκών στους επισκέπτες της Έκθεσης.


Τουριστικοί πράκτορες εισερχομένου τουρισμού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν το περίπτερό μας και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές, όπως και προτάσεις συνεργασίας.


Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Περιφερειάρχες και Νομάρχες, ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Νίκος Ζλάτκος ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γεώργιος Καρασακαλίδης, οι Αντινομάρχες κ. Θεόφιλος Παρτσαλίδης και κ. Περικλής Καρβουνίδης, Ξενοδόχοι και Τουριστικοί Πράκτορες και  Ξανθιώτες, που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της έκθεσης.


Η Νομαρχία Ξάνθης ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθειά της αυτή και όσους επισκέφθηκαν το περίπτερό της. Τα ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, FRESCO, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,   SWEET ART, ΤΖΟΥΚΑ,  GALAXY, ΝΙΚΟΣ και ANTONY, που διέθεσαν τα γλυκά που γεύτηκαν οι επισκέπτες του περιπτέρου μας και  τις επιχειρήσεις ποτών «Κτήμα Σγουρίδη»,   «Κτήμα Βουρβουκέλη», «Δήμου» και «Μανίτσα».


 


               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button