Γύρισε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ από τους αγώνες στην Βουλγαρία

Με πολλά χαμόγελα και καταγεγραμμένη μία ακόμη διεθνή εμπειρία, επέστρεψε από την Βουλγαρία η κολυμβητική αποστολή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Στην πόλη Blagoevgrad, 27 Ξανθιώτες αθλητές συμμετείχαν σε μια όμορφη διοργάνωση, υπό την αιγίδα τοπικών φορέων και της ομώνυμης κολυμβητικής ομάδας της Βουλγαρίας “ Πίριν “.

Με πολλά χαμόγελα και καταγεγραμμένη μία ακόμη διεθνή εμπειρία, επέστρεψε από την Βουλγαρία η κολυμβητική αποστολή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Στην πόλη Blagoevgrad, 27 Ξανθιώτες αθλητές συμμετείχαν σε μια όμορφη διοργάνωση, υπό την αιγίδα τοπικών φορέων και της ομώνυμης κολυμβητικής ομάδας της Βουλγαρίας  “ Πίριν “.

 

Η αποστολή ξεναγήθηκε στην πόλη, ενώ για τους αθλητές υπήρχαν πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν : ποδόσφαιρο 5 Χ 5, κολύμπι στην θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου, παιχνίδια, χαμάμ και σάουνα ( ιδιαίτερα για τους μεγάλους ) κά.

 

Τυχεροί όμως φάνηκαν και οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, καθώς οι παράγοντες του ομίλου κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα πακέτο παροχών, διαμονής και διατροφής, συμμετέχοντας καθοριστικά στα οικονομικά έξοδα της αποστολής.

 

Σαν συνέπεια όλων, η ανταπόκριση όλων ήταν θετική, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα “έκλεισαν “ οι 70 θέσεις του διώροφο λεωφορείου που διέθεσε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλλον οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο εκμίσθωσης 2 λεωφορείων, προκειμένου να καλύψουν την ζήτηση και τις ανάγκες του συλλόγου και των οπαδών του.

 


  Σε Ελλάδα – Τουρκία – Βουλγαρία…… οι αγώνες του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ !!


 

Στον αγωνιστικό τομέα, τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά για τους Ξανθιώτες, καθώς ο ανταγωνισμός έδωσε την ευκαιρία για το πρώτο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ της χρονιάς.

 

Παρότι βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και σε περίοδο προετοιμασίας, οι κολυμβητές έδωσαν θετικά δείγματα αγωνιστικής γραφής, αφήνοντας βάσιμες ελπίδες για την εξέλιξη των επιδόσεών τους στη φετινή σαιζόν. Οι :  Σάββας Χαραλαμπίδης, Χρήστος Ξανθόπουλος, Ζάρα Μαρία και Νίκος Μακρής, ξεχώρισαν από την συμμετοχή των Ξανθιωτών με τις επιδόσεις που σημείωσαν. 

 

Συνολικά από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συμμετείχαν οι:   

 

Κορίτσια: ΖΑΡΑ  ΜΑΡΙΑ, ΣΙΝΑ ΚΩΝ/ΝΑ, ΜΕΛΕΜΕΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ, ΤΣΑΚΙΡΗ ΒΕΡΑ, ΠΑΣΙΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ

 

Αγόρια: ΠΑΣΙΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΟΦΙΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  , ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΣΙΑΚΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΖΑΡΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΝΑΣ ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΣΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΛΗ ΟΓΛΟΥ ΟΖΑΙ, ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 


 


  Με διερμηνέα την Έλενα Ιωαννίδου


 η κολυμβητική αποστολή στη Βουλγαρία !


 

Ο Γιάννης Πασίνης ανέλαβε αρχηγός της κολυμβητικής  αποστολής στην Βουλγαρία, ενώ σε  “επιτελικούς ρόλους“ βρισκόταν οι κκ : Καραπαναγιώτης, Βαρελτζίδης, Τσακίρης, Φουρλακίδης, Χαραλαμπίδης και Ηλιάδης. Χρέη διερμηνέα ανέλαβε η κ. Ελένη Ιωαννίδου της οποίας ο υιός – αθλητής Μάριος Μποφίλος πήρε κι το αγωνιστικό βάπτισμα. Σε ίδιο ρόλο οι νεαροί Χαράλαμπος Θεοδωσιάδης και Παναγιώτης Πανίδης.

 

Κολακευτικά λόγια για την πόλη της Ξάνθης, την τοπική κολυμβητική διοργάνωση ΞΑΝΘΕΙΑ ( που συμπληρώνει 4 χρόνια παρουσίας ) και την φιλοξενία των ανθρώπων της, δέχτηκε η αποστολή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ από τους Βούλγαρους γονείς – αθλητές – παράγοντες που είχαν επισκεφτεί στο πρόσφατο παρελθόν την πόλης μας. Να σημειώσουμε τέλος ότι ο ταμίας της ομάδας Λεωνίδας Ηλιάδης ( λόγω ξένων γλωσσών ! ), ανέλαβε την εκπροσώπηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα που παρευρίσκονταν στην διοργάνωση.

 


 

 Σε καλό αγωνιστικό δρόμο……

 

ο Σάββας Χαραλαμπίδης !!

 

Εντυπωσίασε τους θεατές η παρουσία του νεαρού Σάββα Χαραλαμπίδη, τόσο στα 50μ. ελεύθερο, όσο και στο ύπτιο, αγώνισμα που αποτελεί και το προσωπικό του στυλ.

 

Ο αθλητής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ από την Χρύσα, πήρε 2 φορές την 1η θέση στα ατομικά  του αγωνίσματα, ενώ απέσπασε το χειροκρότημα των θεατών. 

 

Πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι :   Χαραλαμπίδης ( ελεύθερο – ύπτιο ), Ξανθόπουλος ( πρόσθιο ), Πασίνης ( ύπτιο ), Βελή Ογλού ( πεταλούδα ) Ζάρα Μαρία ( ελεύθερο ) Σινά Κων/να ( ύπτιο ) και Ξανθοπούλου ( πρόσθιο ).  

 

Συγκινητική η στιγμή της ανάκρουσης των 2 εθνικών ύμνων ( Ελλάδας – Βουλγαρίας ), κατά την τελετή έναρξης των αγώνων. Στα παραλειπόμενα της κερκίδας, να σημειωθούν τα πανό της ομάδας με την σημαία της χώρας, που είχαν αναρτηθεί για λογαριασμό του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ενώ οι άντρες – γονείς των Ξανθιωτών αθλητών είχαν ντυθεί ομοιόμορφα στα χρώματα του συλλόγου.

 


 

 Αγωνιστικές υποχρεώσεις

 

και συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες !!

 

 Συνεχίζονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, σε κάθε κατηγορία κολύμβησης.  Οι μικροί του φυτωρίου συμμετέχουν τον μήνα Νοέμβρη σε φιλική διασυλλογική ημερίδα, ενώ οι μεγαλύτεροι της προαγωνιστικής κατηγορίας ετοιμάζονται για την εκπροσώπηση της Ξάνθης σε διασυλλογική διοργάνωση της συμπρωτεύουσας. Στην Θεσσαλονίκη όμως θα βρεθεί και η αγωνιστική κατηγορία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, καθώς ο Γιώργος Σαχπαζίδης θα συμμετάσχει για λογαριασμό του συλλόγου σε διοργάνωση γκραν πρι, ( Καυτατζόγλειο Εθνικό κολυμβητήριο ) που γίνεται εκεί, με συμμετοχές από όλη την Β. Ελλάδα.

 

Παράλληλα εξετάζονται και οι συμμετοχές σε Σέρρες ( ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ), Δράμα (Αγ. Βαρβάρα ) και Βέροια ( Κύπελλο Κολύμβησης ). Πάντως ο Ξανθιώτικος κολυμβητικός σύλλογος έχει να δείξει σε κάθε κατηγορία κολύμβησης μια αξιόλογη παρουσία, ενώ έχουν αρχίσει ήδη να καταγράφονται στο φετινό καλεντάρι κοινωνικές εκδηλώσεις και διεθνείς αγωνιστικές συμμετοχές.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button