Μόνη στην 3η θέση η Ξάνθη

Η Σκόντα Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να νικήσει τον Πανσερραϊκό με 2-1. Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Φλίσκας έβγαλε σε θέση βολής τον Παππά και εκείνος με ωραίο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τους Ακρίτες.

Η Σκόντα Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να νικήσει τον Πανσερραϊκό με 2-1. Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Φλίσκας έβγαλε σε θέση βολής τον Παππά και εκείνος με ωραίο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τους Ακρίτες.


Μετά το άσχημο πρώτο τέταρτο όμως ο Πανσερραϊκός ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και στο 22ο λεπτό ισοφάρισε με τέρμα του… συνήθη ύποπτου Μπανγκουρά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. 


Κάτι που τελικά κατάφερε στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Οι Ακρίτες είχαν ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο (55′-65′), όπου έχασαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.


Στο 60ο λεπτό, ο Παππάς έγινε δημιουργός, αυτή τη φορά, καθώς έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκρζέλακ, η αγωνιστική άνοδος του οποίου συνέβαλλε τα μέγιστα για να προηγηθεί η Σκόντα Ξάνθη. 


Το καταπληκτικό αγωνιστικό ξέσπασμα των γηπεδούχων ακολούθησε η προσπάθεια του Πανσερραϊκού να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια, η οποία όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία. 


Η Σκόντα πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς και εξακολουθεί να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά από επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. 


 Η εξέλιξη του αγώνα


1′ To παιχνίδι ξεκίνησε…


2′ Φάουλ του Γκρζέλακ από αριστερά, κεφαλιά του Αβεντάνο, άουτ  5′ 1-0 Υπέροχη προσπάθεια του Φλίσκα, κάθετη μπαλιά για τον Παππά, που βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό, τον πλάσαρε ωραία και άνοιξε το σκορ για τη Ξάνθη 8′ Koντινό σουτ του Πόι, μετά από φάση διαρκείας στα καρε του Πανσερραϊκού, έδιωξε ο Κηπουρός 10′ Μακρινό σουτ του Παπαδημητρίου, άστοχο  15′ Σουτ του Πόι από πλάγια θέση δεξιά, έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε ο Κηπουρός  22′ 1-1 Ωραία ατομική προσπάθεια του Ζουντί, που άνοιξε δεξιά για τον Κολέν, εκείνος σέντραρε αμέσως, το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων αδράνησε και ο ο Μπανγκουρά με κοντινό σουτ ισοφάρισε. 


25′ Πρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Μπαϊκαρά  31′ Σουτ του Κωστούλα από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Κηπουρός  36′ Σέντρα του Καλλιμάνη από αριστερά, ο επικίνδυνις Μπανγκουρά προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα και να βρέθει σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, δεν τα κατάφερε όμως και η ευκαιρία χάθηκε  44′ Φάουλ του Πόι, έπεσε και μπλόκαρε ξανά σταθερά ο Κηπουρός  45′ Κάρτα στον Τάντιτς  45′ Στη θέση του Παπαδημητρίου πέρασε ο Ταϊντέ 


47′ Kάρτα στον Ταϊντέρ για μαρκάρισμα στον Ζουντί  49′ Σουτ του Αγκάλι από πλάγια θέση, μπλόκαρε ο Κηπουρός  53′ Κόρνερ του Γκρζέλακ από δεξιά, κεφαλιά του Βάλλα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κηπουρός  56′ Από μια κάρτα σε Κολέν και Αγκάλι, που σπρώχτηκαν στην περιοχή πριν την εκτέλεση ενός φάουλ του Πανσερραϊκού  58′ Ο Παππάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού όμως η προβολή που του έβαλε ο Βοσκόπουλος πριν πλασάρει αποδείχτηκε σωτήρια 59′ Πλασέ του Αγκάλι μέσα στην περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Κηπουρός.


Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους  60′ 2-1 Ο Πόι άνοιξε για τον Παππά, εκείνος σέντραρε εξαιρετικά από δεξιά και ο Γκρζέλακ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας  61′ Σουτ του Γκρζέλακ από καλή θέση, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά είναι καταιγιστική  62′ O Γεωργιάδης στη θέση του Μιλένκοβιτς  64′ Μακρινό σουτ του Ζουντί, άστοχο  66′ Κάρτα στον Κωστούλα για μαρκάρισμα στον Ζουντί  70′ Στη θέση του Τάντιτς ο Μπαντέα  74′ Ο Κιντάνα στη θέση του Πόι  81′ Ο Χέρες στη θέση του Μπαικαρά, που χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο 83′ Ο Ντοριβάλ αντικατέστησε τον Παππά  87′ Κάρτα στον Ντοριβάλ  90′ Αγκωνιά του Μπανγκουρά στον Βάλλα, που τιμωρείται μόνο με κίτρινη κάρτα 


Γήπεδο: “Πηγάδια”


Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)


Σκόντα Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (45+ Ταϊντέ), Παππάς, Γκζρέλακ, Φερριέ, Βαλλάς, Αβεντάνο, Κωστούλας, Φλίσκας, Πόι, Αγκάλι Πανσερραϊκός (Γιάννης Παπακώστας): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Κολέν, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς (62′ Γεωργιάδης), Τάντιτς (70′ Μπαντέα), Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά (81′ Χέρες), Ζουντί, Μπανγκουρά 


Ladbrokes.com: Sports Betting, Poker, Casino and Games


 Παράσχος και Βούκοτιτς χαιραιτιούναι πριν την έναρξη του ματς


Online 23:17 26/10 “Σημαντική και δύσκολη νίκη” Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα εδραιώθηκε η Ξάνθη μετά τη νέα νίκη της, αυτή τη φορά επί του Πανσερραϊκού. Στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο προπονητής των ακριτών, Γιώργος Παράσχος τόνισε ότι ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια, ενώ ο Γιάννης Παπακώστας, στάθηκε στα αμυντικά λάθη των παικτών του, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα. 


“Ηταν μία πολύ σημαντική αλλά δύσκολη νίκη. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο ο οποίος παίζει μαζική άμυνα. Καταφέραμε να προηγηθούμε νωρίς αλλά στη συνέχεια δεν ήμασταν το ίδιο καλοί και είχαμε νευρικότητα. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας μας είναι η κυκλοφορία της μπάλας. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θέλουμε να το διορθώσουμε. Οι βαθμοί όμως είναι καλοί και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Παράσχου.


Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της ομάδας των Σερρών, τόνισε: “Πληρώσαμε πολύ ακριβά τα δύο αμυντικά λάθη μας. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και με ψηλά το κεφάλι θα μπορέσουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Πιέσαμε τον αντίπαλο αλλά το κάναμε κάπως ανορθόδοξα και έτσι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν καταφέραμε να απειλήσαμε ουσιαστικά τη Ξάνθη και όταν γίνεται κάτι τέτοιο δεν μπορείς να έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις από το αποτέλεσμα”.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button