«Ας έρθουν και τα golden boys της Ε.Ε..…»

Διανύουμε ένα από τα τελευταία καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου ….

Οι Ξανθιώτες, αλλά και πλήθος επισκεπτών, προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόνο τους στις Γιορτές Παλιάς Πόλης….

Εξάλλου και η φτώχεια θέλει καλοπέραση…..

Να τέτοια έβλεπαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και έσκαγαν από το κακό τους….

Σου λέει… «βρες τους Έλληνες πώς τα καταφέρνουν και είναι όλα γλέντια και χαρές, παρά τα κακά τους χάλια….. Εμείς από τις δέκα το βράδυ στα σπίτια μας και εκείνοι τότε ξεκινούν τη διασκέδαση….

Διανύουμε ένα από τα τελευταία καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου ….

Οι Ξανθιώτες, αλλά και πλήθος επισκεπτών, προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόνο τους στις Γιορτές Παλιάς Πόλης….

Εξάλλου και η φτώχεια θέλει καλοπέραση…..

Να τέτοια έβλεπαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και έσκαγαν από το κακό τους….

Σου λέει… «βρες τους Έλληνες πώς τα καταφέρνουν και είναι όλα γλέντια και χαρές, παρά τα κακά τους χάλια….. Εμείς από τις δέκα το βράδυ στα σπίτια μας και εκείνοι τότε ξεκινούν τη διασκέδαση…. Όσα έρθουν και όσα πάνε , είναι ο κανόνας της ζωής τους…..Και όταν κάποια στιγμή τα βρίσκουν δύσκολα ζητάνε δανεικά…..»…..

Είπαμε είναι να μη σου βγει το όνομα , έστω και μια φορά…..

Και αφού εμείς ως χώρα μεσογειακή, με ήλιο, θάλασσα και πλήθος νησιών, λόγω ιδιοσυγκρασίας προτιμήσαμε τη ζωή του τζίτζικά και όχι του μέρμηγκα, τώρα που ήρθε βαρύς χειμώνας στα οικονομικά μας,  ας προσέχαμε…..

Ο τροϊκανός μέρμηγκας αποφάσισε να μας κλείσει πια την πόρτα…..

 

Είναι όμως έτσι…..;

Φταίει ο Ελληνικός λαός για τα κακά του χάλια; Φταίνε το ένα εκατομμύριο των δημοσίων υπαλλήλων-που δεν είναι φυσικά τόσοι-ή μήπως φταίει το κακό μας ριζικό…..;

Πάντως οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι πολιτικοί μας, σε όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα εξουσίας …..Πλάκα κάνω, μην πυροβολείτε……

Όμως κακά τα ψέματα, μπορεί οι άμεσα υπαίτιοι  για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει να είναι οι πολιτικοί φωστήρες μας, οι έχοντας την εξουσία και τις τύχες μας, ωστόσο αφού έχουμε πολίτευμα δημοκρατικό οι έμμεσοι υπαίτιοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι., ο λαός που με την ψήφο του, τους έστειλε σε καρέκλες εξουσίας, όχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου, αλλά όπως τελικά αποδείχθηκε περίτρανα για το ίδιον συμφέρον των πολιτικών, των υπηρετών της δημοκρατίας και των πολιτών……

 

Η μόνη ίσως δικαιολογία που υπάρχει για τον έρμο το λαό, είναι ότι παραπλανήθηκε οικτρά και εδώ που φτάσαμε ουδείς πλέον μπορεί να το αμφισβητήσει…..

Οι πολιτικοί μας και δη των κομμάτων εξουσίας αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…..

Ακολουθούν και εφαρμόζουν την ίδια τακτική…..όταν είναι στην αντιπολίτευση τάζουν στο λαό και δηλώνουν πως βρίσκονται στο πλευρό, έτοιμοι να αγωνιστούν για τα δίκαιά του….

Όταν όμως γίνονται κυβέρνηση, τότε αρχίζει το κούρεμα στα κεκτημένα και στα δικαιώματα των πολιτών…..αρχίζει η οικονομική τους αφαίμαξη για το καλό υποτίθεται της χώρας και του λαού…..

Γίνονται κακόγουστο ανέκδοτο, υπόσχονται κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιάρθρωση και αναδιανομή με δικαιότερους όρους του πλούτου της χώρας….και αντί για αυτό εφαρμόζουν σκληρά μέτρα λιτότητας  και όπως πάντα τη νύφη την πληρώνει ο λαός…..

 

Αφού λοιπόν δεν τα καταφέρνουν οι πολιτικοί μας και ακριβοπληρωμένοι τεχνοκράτες τους, ας έρθουν τα golden boys της Γερμανίας, των Βρυξελλών και των λοιπών εταίρων μας να μας βάλουν σε μια τάξη…..

Μόνο που πολύ φοβάμαι πως ούτε και αυτοί θα καταφέρουν να βρουν μια άκρη, γιατί είναι εκπαιδευμένοι να λειτουργούν υπό άλλες συνθήκες, προηγμένες, δεκαετίες μπροστά, δεδομένες και επιδιωκόμενες…..

Να δείτε που μόλις δούνε και από κοντά το ελληνικό κράτος, νύχτα θα φύγουν….

Δεν είδατε τι έγινε με τους τροϊκανούς…..

Θα προτιμήσουν τη χρεοκοπία μας και όχι τη σωτηρία μας…..

Για αυτό διαγράψετε αυτό το Σαββατοκύριακο τις απαισιόδοξες σκέψεις και αφεθείτε στις μουσικές και τα αρώματα των Γιορτών Παλιάς Πόλης, που αύριο ρίχνουν αυλαία…

Όλος ο χειμώνας θα είναι μπροστά μας για να κλαίμε για την ελληνική κατάντια….περιμένοντας τον από μηχανής θεό για να μας σώσει……

Ακόμη και οι αρχαίες τραγωδίες έκρυβαν μια αισιοδοξία και μια κάθαρση….

Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button