ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στα δύο κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης, χωρητικότητας 30 ατόμων, βρίσκονται στοιβαγμένοι για 4η ημέρα περίπου 125 λαθρομεταναστες!!! που συνελήφθησαν το τελευταιο χρονικό διάστημα στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στα δύο κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης, χωρητικότητας 30 ατόμων, βρίσκονται στοιβαγμένοι για 4η ημέρα περίπου 125 λαθρομεταναστες!!! που συνελήφθησαν το τελευταιο χρονικό διάστημα  στην Ξάνθη.


Η κατάσταση στα κρατητήρια θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Οι συνθήκες κράτησης στο σύνολο των κρατητηρίων της χώρας είναι απάνθρωπες λόγω της υπερπληθώρας των κρατουμένων, αλλά και των λίγων και ακατάλληλων χώρων κράτησης. Ετσι, δημιουργείται θέμα συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών.


Η δυσοσμία είναι αφόρητη, λόγω της συγκέντρωσης πληθώρας λαθρομεταναστών και η απολύμανση των χώρων πρέπει να γίνεται τακτικότερα.


Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, συνωστισμός κρατουμένων, στενότητα χώρου, ακαθαρσίες, δυσοσμία επιβεβαιώνουν ωστόσο και αστυνομικοί.


“Εχουμε ενημερώσει το αρχηγείο για το θέμα, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και επειδή φοβόμαστε μήπως κολλήσουμε κι εμείς κάποια μολυσματική ασθένεια” τονισαν στον Κυριάκο Κεσίσογλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button