Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

Η απεργία των δημοσιογράφων έληξε …..
Η ενημέρωσή σας επανήλθε και πάλι …..
Μία μέρα δίχως ενημέρωση και το βέβαιο είναι πως δε χάσατε και πολλά …..

Η απεργία των δημοσιογράφων έληξε …..


Η ενημέρωσή σας επανήλθε και πάλι …..


Μία μέρα δίχως ενημέρωση και το βέβαιο είναι πως δε χάσατε και πολλά …..


Αφήστε που μια αποτοξίνωση πάντα κάνει καλό και σε σας και στους δημοσιογράφους…..


Η αλήθεια όμως είναι πως εμείς εκεί, πάντα στην αναζήτηση της είδησης έστω και να μια μέρα δεν καθίσαμε μπροστά στον υπολογιστή μας για να την πληκτρολογήσουμε και στη συνέχεια να φτάσει σε σας…..


Από τη στιγμή που το Συνδικαλιστικό σου όργανο και του οποίου φυσικά είσαι μέλος,  ξεκινά έναν αγώνα οφείλεις να συμμετέχεις, ανεξάρτητα από το όποιο τελικό αποτέλεσμα…..


Ας αφήσουμε όμως τα συνδικαλιστικά και ας πιάσουμε τα της ουσίας …..


 


Και η ουσία ως συνήθως έχει να κάνει με την επικαιρότητα και δη την πολιτική….


Λοιπόν προς τα παρόν γλιτώσαμε τις εκλογές…..


Καλά πιστέψατε ποτέ πως ο πρωθυπουργός θα οδηγούσε τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά τη διαγραφή του βουλευτή Δράμας , Σταύρου Δαϊλάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. ……;


Όσο θυμωμένος και εξοργισμένος και να είναι πάνω από όλα είναι τέρας λογικής και ψυχραιμίας και δεν προχωρά σε βεβιασμένες και αψυχολόγητες κινήσεις…..


Άλλωστε η οικονομία της χώρας, αλλά και οι πολίτες της δε θα  άντεχαν μια τέτοια κίνηση….    


Μια κίνηση πέραν κάθε λογικής και στην ουσία άνευ αποτελέσματος…..


Με έξι κόμματα στη Βουλή, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δύσκολα επιτυγχάνεις την αυτοδυναμία για να κυβερνήσεις …..


Ενώ τώρα έστω και αν έχεις τον Δαϊλάκη εκτός και τον Τατούλη «υπό περιορισμό», μόνος σου διατηρείς ακόμη και το πεπόνι και το μαχαίρι….


 


Μετά λοιπόν  από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, βγήκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υποσχέθηκε στο λαό πως τα πράγματα από εδώ και πέρα θα πάνε καλύτερα…..


Θα στρώσει τους υπουργούς του στη δουλειά για να παράξουν     επιτέλους κοινωνικό έργο που να γίνει αισθητό και αντιληπτό από το απλό και μέσο Έλληνα πολίτη……


Άντε, μακάρι, γιατί έρχεται χειμώνας και σίγουρα χρειαζόμαστε το επίδομα θέρμανσης, αλλά και ένα Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ή Αλληλεγγύης…..


Τώρα βέβαια μην κρατάτε και μεγάλο καλάθι, αλλά από το ολότελα καλή είναι και η Παναγιώταινα….


Το θέμα είναι πως ο Καραμανλής το έλαβε το μήνυμα, έστω και λίγο αργοπορημένα, και αποφάσισε να κάνει-έστω και αν δεν το παραδέχεται ανοιχτά-μια κοινωνική στροφή….μια κοινωνική στροφή βέβαια ελάχιστων μοιρών….


 


Λέτε μετά από πέντε περίπου χρόνια να δούμε να γίνεται πραγματικότητα από τους υπουργούς και όλο το επιτελείο της κυβέρνησής του η περίφημη οδηγία του « με σεμνότητα και ταπεινότητα θα κυβερνήσουμε τη χώρα»…..;


Να το δω και να μην το πιστεύω…..


Άντε ας του δώσουμε λοιπόν ακόμη μια ευκαιρία…..


Και αν τα κάνει πάλι θάλασσα, ή ξεφύγει κάπως της νέας πορείας που διαγράφει, θα έχει τον Τατούλη να του χτυπήσει το καμπανάκι……


Γιατί έστω και «υπό περιορισμό» δεν παύει να είναι «υπό περιορισμό αντάρτης»…..


Πρωθυπουργέ, πρόσεχε γιατί το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…. 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button