Εκλογές την Άνοιξη βλέπει η Βάσω Παπανδρέου

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τέως υπουργός και υπεύθυνη της Επιτροπής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία είχε μια σειρά επαφών με τα τοπικά κομματικά στελέχη, ενώ αργότερα το βράδυ μίλησε στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

   Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τέως υπουργός και υπεύθυνη της Επιτροπής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία είχε μια σειρά επαφών με τα τοπικά κομματικά στελέχη, ενώ αργότερα το βράδυ μίλησε στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.   Πριν από την πολιτική της ομιλία, η κυρία Παπανδρέου συνοδευμένη από το Βουλευτή Κοζάνης και μέλος της Επιτροπής Άμυνας κ. Αλέκο Αθανασιάδη, το Βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, το Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής  Α.Μ-Θ του κόμματος ,κ. Κώστα Παπακοσμά καθώς και από το συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της περιοχής.


   Σύμφωνα με την κυρία Παπανδρέου η χώρα διέρχεται μια τεράστια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση, ενώ η εικόνα της χώρας διεθνώς έχει αμαυρωθεί και όλα αυτά μέσα σε τεσσεράμισι μόλις χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.


   Μίλησε για αδιέξοδα και απόγνωση των πολιτών και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα πως στόχος του ήταν να έλθει στην εξουσία για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, να προωθήσει συμφέροντα ίδια και για λίγους.


   Επεσήμανε πως έχει πάρει μέτρα για αναδιανομή του εισοδήματος από τους πολλούς σε λίγους και άσκησε και δριμεία κριτική για τις μεταρρυθμίσεις  και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αδιαφανείς διαδικασίες.   Η τέως υπουργός και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της χώρας, αναφέρθηκε στη διαφθορά, ενώ άφησε αιχμές και για την εμπλοκή σε αυτή συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία.


   Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, κάνοντας λόγο για κρυφό σχεδιασμό και εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.


   Αναφερόμενη στη διεθνή κρίση και τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η κ. Παπανδρέου τόνισε το κυβερνών κόμμα έρχεται και παίρνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων,  ενώ καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν έχει πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε παροχές σε λίγους, θα είχε εξοικονομήσει  5 δις επιπλέον. 


   Τέλος στην κριτική που άσκησε στο κόμμα της Ν.Δ. και στα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σημείωσε πως στόχος ήταν τα προβλήματα των υπουργών της και όχι των πολιτών. Όσο για την πρόταση Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου τόνισε πως το πρόγραμμα του κόμματος στηρίζεται σε πέντε κύριους άξονες, στη Γνώση, την Παιδεία την Κατάρτιση, την Έρευνα και την Τεχνολογία. 


    Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και σε μια δίκαιη  αναδιανομή του πλούτου. Στο μεταξύ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων η κυρία Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα των δημοσκοπήσεων, επαναλαμβάνοντας και πάλι τη γραμμή που ακολουθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, “μας ικανοποιούν, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θέλουμε πολύ δουλειά για να πείσουμε τον κόσμο. Θα εργαστούμε με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, αρχές και αξίες και τα θα τα καταφέρουμε. Η αρχή έγινε. Οι εκλογές δε θα αργήσουν και το ΠΑΣΟΚ θέλει όχι απλώς να είναι πρώτο κόμμα, αλλά και να έχει αυτοδυναμία. Εμείς θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και όχι ψήφος διαμαρτυρίας προς την κακή διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ “.


   Λίγο παρακάτω σημείωσε ” ο πρωθυπουργός επέβαλε σιωπητήριο. Πόσο όμως θα διαρκέσει;… Την άνοιξη το αργότερο δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές”.


    Πάντως η κυρία Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ευρύτερων συνεργασιών και με άλλα κόμματα και δη με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τους όρους που θέτει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για διάλογο με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε μεταξύ άλλων “στην Ελλάδα κουλτούρα διαλόγου δεν υπάρχει. Πρέπει να τον αναπτύξουμε. Χρειάζεται να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Λέμε ναι σε ένα διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αλαζονεία, σε ένα διάλογο με ειλικρίνεια”.-Για το Βατοπαίδι


“Εμείς δε φοβόμαστε τίποτε. Δε θέλουμε με πρόσχημα την αναδρομική εξέταση να κουκουλώσουμε το θέμα. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τη Ν.Δ. Αν θέλουμε πράγματι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του σκανδάλου, όσο υψηλά κα αν βρίσκονται, θα πρέπει να σταθούμε στα πραγματικά γεγονότα. Όχι λοιπόν στα προσχήματα για συγκαλύψουμε σκάνδαλα. Σε ότι αφορά τις παραχωρηθείσες εκτάσεις, όλα να επανέρθουν στην πρότερα κατάσταση και να επανέλθουν στο Δημόσιο”. -Διεθνής οικονομική κρίση και ρόλος του κράτους.


“Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, οι συνέπειες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Είμαστε εναντίον του καπιταλισμού τύπου Καζίνο. Θέλουμε το κράτος να έχει παρεμβατικό ρόλο, να βάζει κανόνες και να ελέγχει. Επιτέλους να γίνει ανεξάρτητη αρχή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να ασκεί ουσιαστικά και όχι τύποις τα καθήκοντα που ορίζει  ο νόμος. Ο ρόλος του κράτους οφείλει να είναι παρεμβατικός και αναπτυξιακός”.-Για την Άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα


“Θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πιο αποτελεσματικές και ταυτόχρονα να μειωθεί το κόστος των εξοπλισμών. Χρειάζεται μια αναδιοργάνωση, αλλαγή και εξορθολογισμός της  δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Να ενισχυθεί η διακλαδικότητα και οι προμήθειες στους εξοπλισμούς να είναι αποτέλεσμα ενός συνολικού σχεδιασμού. Θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στους διαγωνισμούς, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.”.Τέλος η κ. Παπανδρέου αναφερόμενη στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν είναι η περίοδος που ευνοεί την όποια εσωστρέφεια, επανέλαβε και πάλι για την υπόθεση της SIEMENS την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ενώ θεωρεί αναπόφευκτο και αναγκαίο να υπάρξει μια δίκαιη κοινωνία, που θα έχει κοινωνική συνοχή για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της  παραγωγικότητας και για την επίτευξη αυτού του στόχου το ΠΑΣΟΚ φέρεται  αποφασισμένο, έστω και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με οικονομικά κατεστημένα.                                                                          


Γκούμα Δέσποινα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button