ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ

Περισσότερα από 500 μικρά και μεγάλα παιδιά αθλούνται σήμερα στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης. Περίπου το 60 % αυτών είναι αθλητές των συλλόγων που υπάρχουν, ενώ οι υπόλοιποι ανήκουν στα τμήματα του προγράμματος κολύμβησης δήμου Ξάνθης.

Περισσότερα από 500 μικρά και μεγάλα παιδιά αθλούνται σήμερα στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης. Περίπου το 60 % αυτών είναι αθλητές των συλλόγων που υπάρχουν, ενώ οι υπόλοιποι ανήκουν στα τμήματα του προγράμματος κολύμβησης δήμου Ξάνθης.


Από τις 15,00 έως τις 22,00 που καθημερινά λειτουργεί όμως, μόνο ένα δίωρο δίνεται στους συλλόγους ( 6-8 ), εκ των οποίου στην μικρή πισίνα : 7-8 !!!


Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γίνονται καθημερινά οι γονείς και τα παιδιά μάρτυρες μιας τραγελαφικής όσο και απελπιστικής κατάστασης, βλέποντας τα δικά τους παιδιά να “παστώνονται” στις διαδρομές του κολυμβητηρίου, οι οποίες δέχονται πλέον δυσβάσταχτο αριθμό αθλητών.


Την ίδια ώρα στα τμήματα και τις διαδρομές του δήμου Ξάνθης, οι συνθήκες άθλησης είναι σαφώς πιο άνετες, καθώς υπάρχουν ( ή δεν υπάρχουν καθόλου ) λιγότεροι αθλητές.


* Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, άμεσα  της κατάστασης λόγω μεγάλου αριθμού αθλητών  υπομένει και μάταια προσπαθεί να αφουγκραστεί κάποιος υπεύθυνος τις ανάγκες, την βαθμολογία στην ΚΟΕ, αλλά και το εύγλωττο αίσθημα δικαίου, για τους αθλητές του.


* Ούτε καν απαντά ο Αθλητικός Οργανισμός στα αλλεπάλληλα έγγραφα που αποστέλλει ο σύλλογος, αλλά και ουδέποτε προσκλήθηκε να ακουστούν οι ανάγκες του. Επίσης αδιάφορα περνά κάθε έγγραφο της ΚΟΕ ή της Περιφέρειας που αναφέρεται υπέρ του συλλόγου.


 * Δέχεται ακατάπαυστα προσωπικές επιθέσεις ενάντια στην διοίκηση και τους προπονητές του, που καταλήγουν να γίνονται οργανωμένη τακτική συκοφαντική δυσφήμηση κατά του συλλόγου, από ανθρώπους και υπαλλήλους του ΟΑΔΞ.


* Οι υποσχέσεις του δημάρχου και των υπευθύνων για μελλοντική αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος, με βάση τις ανάγκες και την αθλητική παρουσία, παρέμειναν μόνο λόγια.


 * Χωρίζονται τα παιδιά σε αυτά που μπορούν να επιλέξουν από πληθώρα τμημάτων και ωρών  ( τμήματα δήμου Ξάνθης ) και σε αυτά που έχουν μία και μόνη επιλογή ( αθλητικοί σύλλογοι : 7-8 ) 


* Ανταγωνίζεται ουσιαστικά ο ΟΑΔΞ τους αθλητικούς συλλόγους ( σε οικονομικό, διαφημιστικό, προσφορές ή άλλο επίπεδο ), οι οποίοι εκπροσωπούν την Ξάνθη αγωνιστικά σε όλη την Ελλάδα.


Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης ζητά :


 * Ένα 3ωρο από το καθημερινό πρόγραμμα ( 5-8)  στους συλλόγους, σε μικρή και μεγάλη πισίνα.


* Μια ανθρώπινη και καλοπροαίρετη αντιμετώπιση από τον ΟΑΔΞ,  με βάση τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων


 * Μια ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια από τον δήμο Ξάνθης, με στόχο την άθληση των Ξανθιωτών και την ίση αντιμετώπισή τους.



   Διαμαρτυρία


   Σήμερα 23 Σεπ. 08 και ώρα 18,00 ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, πραγματοποιεί σιωπηλή διαμαρτυρία στο χώρο του κολυμβητηρίου, με τους αθλητές να απέχουν  από τις προπονήσεις, “καθήμενοι φιμωμένοι”  περιμετρικά του χώρου, καθώς η φωνή τους εδώ και 2 χρόνια δεν φτάνει πουθενά!! 


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button