ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το τι έχει γράψει μέχρι τώρα η NATPRESH για τον νομάρχη Ξάνθης κ Παυλίδη το ξέρετε σχεδόν όλοι και φυσικά καλύτερα απ’ όλους το ξέρουν οι συνδρομητές της NATPRESH.

  Το τι έχει γράψει μέχρι τώρα η NATPRESH για τον νομάρχη Ξάνθης κ Παυλίδη το ξέρετε σχεδόν όλοι και φυσικά καλύτερα απ’ όλους το ξέρουν οι συνδρομητές της NATPRESH.


  Όλα όμως έχουν ένα όριο κι επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από κάποιους να τα ισοπεδώσουν όλα προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα το θεωρήσαμε απαραίτητο να επέμβουμε προκειμένου να γνωρίζουν όλη πια ακριβώς είναι η πραγματικότητα.


   Χωρίς καμιά αιτία κι αφορμή είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να επανέρχεται στην δημοσιότητα το θέμα των Ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης. Μάλιστα ορισμένοι ( κύριοι ) μη έχοντας άλλον τρόπο να χτυπήσουν τον κ Παυλίδη τον κατηγορούν για αδιαφορία στο θέμα αυτό. Τολμούν δε να ισχυρίζονται ότι ο φιλοτουρκισμός πολλών Πομάκων οφείλεται στο ότι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα Ελληνικά κανάλια και αναγκαστικά παρακολουθούν τα Τουρκικά, ρε τι άλλο θα ακούσουμε. Πράγματι σε μερικά σημεία των Πομακοχωρίων της ορεινής Ξάνθης δεν εκπέμπουν τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά τα σημεία αυτά είναι ελάχιστα. Ναι, μέχρι και πριν από 10 χρόνια σχεδόν όλοι οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης δεν είχα πρόσβαση στα Ελληνικά κανάλια κι αναγκαστικά παρακολουθούσαν τα αντίστοιχα Τούρκικα κανάλια. Είναι όμως άδικο και άνανδρο να λέμε ότι και σήμερα επικρατεί η ίδια κατάσταση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με προσωπική πρωτοβουλία του κ Παυλίδη τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί δεκάδες αναμεταδότες στα ορεινά Πομακοχώρια κι ότι πλέον οι περισσότεροι Πομάκοι της περιοχής έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα Ελληνικά κανάλια. Το αν οι ίδιοι επιλέγουν να παρακολουθούν τα Τουρκικά κανάλια είναι προσωπική τους επιλογή και δεν ευθύνεται γι’ αυτό η Ελληνική πολιτεία.


  Ακόμα κι εγώ στο σπίτι μου έχω ψηφιακό δέκτη άρα και πρόσβαση στα Τουρκικά κανάλια απλά για την ενημέρωση μου και για την ψυχαγωγία μου επιλέγω τα Ελληνικά, είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής του καθένα.


    Πάντως είναι πέρα για πέρα άδικο να λέμε ότι η νομαρχία δεν έκανε τίποτα κι ότι αυτός είναι ο λόγος που πολλοί Πομάκοι εξακολουθούν να παρακολουθούν Τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Εντάξει θα συμφωνήσουμε ότι ακόμα υπάρχουν ελλείψεις στον τομέα αυτό κι ότι είναι αναγκαία η τοποθέτηση κι άλλων αναμεταδοτών, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι η Ελληνική πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα. Κι όλα αυτά γιατί εμείς στην NATPRESH έχουμε μάθει να λέμε τα άσπρα άσπρα και τα μαύρα μαύρα. 


ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ  ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ      

Σχετικά Άρθρα

Back to top button