Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

*Καλέ τι αναχρονιστικές ιδέες είναι αυτές που έχουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ….. Ούτε στο Μεσαίωνα να ζούσαν…… Βγήκε μια γυναίκα να εργαστεί, να στήσει καν’ δυο επιχειρήσεις ΜΜΕ και έπεσαν να τη φάνε…..

Καλέ τι αναχρονιστικές ιδέες είναι αυτές που έχουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ….. Ούτε στο Μεσαίωνα να ζούσαν……


Βγήκε μια γυναίκα να εργαστεί, να στήσει καν’ δυο επιχειρήσεις ΜΜΕ και έπεσαν να τη φάνε…..


Να μη δουν γυναίκα να προοδεύει και να αποτάσσει το συζυγικό ζυγό……


Α!, σας παρακαλώ, άλλα τα σέα  της Μάρας και άλλα του Θόδωρου, τι κα αν ζουν κάτω από την ίδια στέγη και τα μοιράζονται για το καλό της οικογένειας…..


Βρε τι άλλο θα ακούσω η έρμη από το στόμα του πρωθυπουργού της χώρας …..


Τώρα αν εμείς στο συνάφι μας το δημοσιογραφικό εννοώ, έχουμε και κάποιους κανόνες ηθικής δεοντολογίας που οφείλουμε να τηρούμε είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο….


Το ευαγγέλιο του πρωθυπουργού λέει άλλα….


Όπως το ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά …..


Άλλα για τους έχοντες και κατέχοντες φήμη και εξουσία και άλλα για τους λοιπούς κοινούς θνητούς…..


 Αγαπητέ μου κ. Ρουσόπολε, όπως πολύ καλά και εσύ γνωρίζεις-δημοσιογράφος ήσουνα-, άλλο τώρα που η μοίρα της ζωής σε έκανε υπουργό και ειδικό επί του Τύπου, εμείς αυτά τα πράγματα, δηλαδή όπως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται, τα δίνουμε ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας……


Και αν δε με πιστεύετε, ρωτήστε και τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις των Δημοσιογράφων, π.χ. ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΑ κλπ…..


Γιατί λοιπόν να μη δίνουμε τη δυνατότητα σε δημοσιογράφο να είναι μέλος μιας από τις παραπάνω Ενώσεις όταν τυγχάνει να είναι σύζυγος εκδότη εφημερίδας….;


Εδώ δεν τίθεται ζήτημα αναχρονιστικών και μεσαιωνικών απόψεων….;


Πόσες  γυναίκες δημοσιογράφοι που εργάζονται σε τοπικές εφημερίδες-εγώ τουλάχιστον γνωρίζω τρεις-δεν έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν σε δημοσιογραφική Ένωση που αναγνωρίζει η Γραμματεία Τύπου επειδή οι άντρες τους είναι εκδότες….;


Θα έλεγα ότι στις περιφερειακές εφημερίδες είναι το σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τους…..


 Επίσης μου επισημάνθηκε από κάποια αναγνώστρια της στήλης, πως ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να δηλώσει μετάθεση ή να υπηρετεί σε  δημόσιο σχολείο το οποίο βρίσκεται σε δήμο, στα όρια του   οποίου ο σύζυγος διατηρεί ιδιωτικό φροντιστήριο….


Άσχετα από το αν ισχύει το παραπάνω ή όχι, γεγονός είναι ότι όλα έχουν και κάποιο όριο ηθικής….


Και αν το διατυπώσω όπως το λέει  και ο λαός μας ….ο άνθρωπος αν δεν έχει τσίπα πάνω του , άστα να πάνε…..


Αχ, κύριε Καραμανλή εδώ και πέντε και βάλε χρόνια είχατε ως λάβαρό σας το περίφημο “σεμνά και ταπεινά”….


Τώρα πού το βάλατε……; Μήπως το στείλατε για απόσυρση….;


Και να ήταν μόνο αυτή η στάση του πρωθυπουργού που με έκανε να μείνω με ανοιχτό το στόμα το μεσημέρι της Κυριακής…..


 Αντικειμενικά εξετάζοντας τα γεγονότα, ως οφείλω ως δημοσιογράφος, προβληματίστηκα τα μάλλα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη 73η ΔΕΘ, από την ομιλία του και από τη συνέντευξη τύπου  που παραχώρησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της χώρας…… Ανέβαλα την προγραμματισμένη μου έξοδο για φαγητό και κάθισα στο σπίτι για να παρακολουθήσω από την τηλεόραση και σε διακαναλική σύνδεση με το Βελλίδειο τη συνέντευξη του…….


Άλλωστε είχα πολλά ερωτήματα και απορίες που έχριζαν απαντήσεων…..


Και πίστευα ότι θα δινόταν με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα από τα καθ’ ύλην αρμόδια χείλη, τα επίσημα χείλη του πρωθυπουργού…..


Δυστυχώς όμως έμεινα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, άσχετα αν εκείνος πίστευε ότι έδινε τις σωστές απαντήσεις, ρίχνοντας μάλιστα και κρυφές ματιές στις σημειώσεις του……


 Δεν είδε σκάνδαλα, δεν παρατήρησε  ζητήματα ηθικής τάξης, όλα βαίνουν καλώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και για τα οικονομικά προβλήματα και τις μαύρες τρύπες ευθύνεται η διεθνής οικονομική κρίση…..


Και φυσικά ούτε λόγος για παροχές προς τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις….το επίδομα θέρμανσης ξαναμπήκε στο συρτάρι του…


Όμως εκείνος  είναι εδώ, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, εννοείται τις εκκρεμότητες με τις μεταρρυθμίσεις και με το υπόλοιπο κυβερνητικό του πρόγραμμα…..


Σιγά μην τα άφηνε όλα στους Αλογοσκούφη, Βουλαγαράκη και Ρουσόπουλο….


Με σύμμαχό του τις δημοσκοπήσεις προχωρά μπροστά, ως το καταλληλότερο και ικανότερο πολιτικό πρόσωπο να βγάλει τη χώρα από το χάος…..


Όσο για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό, σιγά μη μας αποκάλυπτε τους κρυμμένους άσσους στα μανίκια του….   


Πάντως και οι πιο φανατικοί Νεοδημοκράτες μόνο ικανοποιημένοι δεν δηλώνουν από τα όσα τους διεμήνυσε ο αρχηγός τους από τη 73η ΔΕΘ…..


Αχ, μετά από μένα το χάος……για κατέβα λιγάκι από το βάθρο….για μένα το λέω….μην πάει ο νους σας αλλού….. 


   


Σχετικά Άρθρα

Back to top button