Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ
Ενα καλό σχολείο σήμερα, ανεξάρτητα αν είναι ιδιωτικό ή δημόσιο, πρέπει να εξυπηρετεί όσες απαιτήσεις έχουν οι γονείς και οι μαθητές, ώστε το μέλλον τους να διαγράφεται ως το καλύτερο δυνατό.
Ενα καλό σχολείο σήμερα, ανεξάρτητα αν είναι ιδιωτικό ή δημόσιο, πρέπει να εξυπηρετεί όσες απαιτήσεις έχουν οι γονείς και οι μαθητές, ώστε το μέλλον τους να διαγράφεται ως το καλύτερο δυνατό.
Τα νέα μας σχολεία διαθέτουν όλα τα καλά του δημόσιου σχολείου, αλλά αποφεύγουν όλα τα τρωτά σημεία του. Επίσης αξιοποιούν όλα τα καλά του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όμως να επηρεάζονται από τα μειονεκτήματά του.
Νικητές θα είναι αυτοί που έχτισαν
κάτι καινούργιο σ’ αυτόν τον τόπο…
Σκοπός των σχολείων “ΑΞΙΟΝ” είναι η επιτυχής προετοιμασία των παιδιών μας, ώστε στο μέλλον:
* Να έχουν σωματική υγεία και ευεξία
* Να μιλούν άριστα ξένες γλώσσες
* Να “παίζουν” στα δάχτυλα τους Η/Υ
* Να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες και
* Να μπορούν να αποκτήσουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τους επιτρέπουν ευέλικτη πρόσβαση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Η κοινωνία δεν περιμένει…
Ολοένα και περισσότερο οι γονείς θέλουν
πληρέστερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση
για τα παιδιά τους…
Για το λόγο αυτό, καθένα από τα σχολεία μας:
– Βοηθά στην ανάδυση των έμφυτων ταλέντων και δεξιοτήτων των παιδιών από το ξεκίνημά τους.
– Θέτει, απ’ το νηπιαγωγείο κιόλας, γερές βάσεις για την μετέπειτα εκπαίδευση και μορφωτική σταδιοδρομία των μαθητών.
– Σέβεται τις ιδιαιτερότητες των μαθητών, ανιχνεύει τις πιθανές μαθησιακές δυσκολίες, χάρη στην παρουσία και τη συνδρομή μιας ομάδας εξειδικευμένου προσωπικού που αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και έναν καθηγητή με ειδίκευση στην ειδική αγωγή.
– Προωθεί την αξιολόγηση και από τους μαθητές και από το διδακτικό προσωπικό, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση του Σχολείου στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των σπουδαστών.
– Πρέπει να πάψει να επικρατεί η πεποίθηση ότι υπάρχουν “καλοί” και “κακοί” μαθητές, “ήσυχοι” “άτακτοι” αλλά να γίνει αποδεκτό ότι ο κάθε μαθητής έχει το δικό του, ανεπανάληπτο χαρακτήρα με τις προσωπικές του ικανότητες και δεξιότητες.
– Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων μας, ομαλοποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχέση με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντας μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως: αθλητικοί αγώνες, θεατρικό εργαστήρι, σκάκι, εργαστήρι Καλών Τεχνών, οι οποίες όχι απλά δεν λειτουργούν εις βάρος των μαθημάτων και των υποχρεώσεων των μαθητών, αλλά τους ξεκουράζουν και τους αναζωογονούν.
– Αυξάνουμε τις ώρες εκπαιδευτικής διαδικασίας εώς 40 την εβδομάδα.
– Αποφεύγουμε τελείως τις λεγόμενες “χαμένες ώρες”.
– Φέρνουμε σε επαφή τους μαθητές των σχολείων μας με μαθητές ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, μέσω των καλοκαιρινών τμημάτων, όπου προσφέρονται μαθήματα ευρωπαϊκού πολιτισμού, ιστορίας και παράδοσης που διδάσκονται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.
– Τα σχολεία “ΑΞΙΟΝ” δέχονται στους κόλπους τους άτομα με ειδικές ανάγκες και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους τα βοηθούν να αναπτύξουν, μέσω ειδικής διδασκαλίας, τα δικά τους μοναδικά ταλέντα. Ισως είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα που έχει προβλέψει απόλυτα την ευκολότατη πρόσβαση ΑΜΕΑ παντού.
– Τέτοια σχολεία έχουν 100% ευτυχισμένους και επιτυχημένους μαθητές.
Μη μας διαφεύγει πως:
Ο δάσκαλος πρέπει να εμπνέει και να αφυπνίζει
τις δημιουργικές δυνάμεις των μαθητών.
Ο δάσκαλος δε μένει μακριά
από τους μαθητές του, είναι δίπλα τους.
Θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφερόμασταν στην παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε επιστημονικούς διαδικτυακούς τόπους, με σκοπό τη συγγραφή εργασιών. Το σχολείο θα προσφέρει πρόσβαση σε μια πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, καθώς και σε αίθουσες Η/Υ υπό την καθοδήγηση καθηγητή εξειδικευμένου στη μεθοδολογία συγγραφής επιστημονικών εργασιών.
Ο σύγχρονος επιστήμονας, ο δραστήριος εργαζόμενος και ο ικανός άνθρωπος χρειάζεται την έρευνα και τη συνεργασία στη δουλειά του, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ανιχνεύουν και να χρησιμοποιούν πηγές, αξιοποιώντας πρώτα τη βιβλιοθήκη.
Μέσα στη διαδικασία αυτή, οι μαθητές θα αναλαμβάνουν να γράψουν μια εργασία σχετική με κάποιο μάθημα επιλογής τους και να την παρουσιάσουν προφορικά σε επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές ειδικότητας συναφούς με το αντικείμενο της εργασίας. (Το όλο εγχείρημα θα φαίνεται ως αναγκαιότητα για τους μαθητές, μια και είναι αισχύνη οι Ελληνες να είναι οι μοναδικοί προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί σπουδαστές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού που να μην γνωρίζουν πως μπορούν να γράψουν μια επιστημονική εργασία).
Η παιδεία για μας είναι η ζωή μας…
Τα παιδιά τέτοιων σχολείων, θα μάθουν άπταιστα δυο και τρεις ξένες γλώσσες, θα αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια των “πολιτών του κοσμου” και όσα διακριθούν στην Ερευνα και την Καινοτομία, στις Τέχνες και τον πολιτισμό θα λάμψουν στο παγκόσμιο στερέωμα.
Στον ουρανό λάμπουν περισσότερο τα μεγάλα αστέρια…