Τα σχολεία “ΑΞΙΟΝ” έτοιμα για τον Αγιασμό

Μετά από έντεκα μήνες-τόσο χρόνο έκαναν για να υλοποιήσουν το όραμά τους-η ομάδα των πέντε φίλων αποφάσισε να μιλήσει δημόσια προσκαλώντας τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και παρουσιάζοντας τους και επίσημα το εγχείρημα τους, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια εναλλακτική και ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Μετά από έντεκα μήνες-τόσο χρόνο έκαναν  για να υλοποιήσουν το όραμά τους-η ομάδα των πέντε φίλων αποφάσισε να μιλήσει δημόσια προσκαλώντας τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης και παρουσιάζοντας τους και επίσημα το εγχείρημα τους, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια εναλλακτική και ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στο χώρο της εκπαίδευσης.


Έτσι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας , ο κ. Σταύρος Λίτσας, γνωστός καθηγητής της Ξάνθης, μαζί με τους συνεργάτες του,  υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους και τους ξενάγησαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, ενώ τους μίλησαν και για την πρωτοβουλία τους αυτή, να κάνουν σχολεία μέσα στα οποία τα παιδιά θα είναι πραγματικά ευτυχισμένα.


Όπως σημείωσε ο κ. Λίτσας με την κίνησή τους αυτή, ιδρύοντας ένα ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα στην Ξάνθη, έρχονται να καλύψουν κάποιες ανάγκες των γονέων που αναζητούν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δομή για τα παιδιά τους, το οποίο και να εξυπηρετεί τις προσδοκίες που έχουν τόσο οι  μαθητές όσο και οι οικογένειές τους από ένα σχολείο.


Συνθέτοντας όλα τα καλά του δημόσιου σχολείου με αυτά του ιδιωτικού χώρου και πρωτοβουλίας ευελπιστούν ότι θα προσφέρουν στις οικογένειες όχι μόνο της Ξάνθης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής ( όπως Κομοτηνή, Χρυσούπολη) μια  σύγχρονη εκπαιδευτική πρόταση για τα παιδιά τους, μέσα σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο σχολικό περιβάλλον.


Τα σχολεία “ΑΞΙΟΝ” που περιλαμβάνουν νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, βρίσκονται στο 9ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης-Αβδήρων (παράκαμψη Γενισέας) και έχουν κατασκευαστεί σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, ενώ η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων ανέρχεται στα 6.000 τ.μ. Περιλαμβάνει επτά κτίρια υψηλών προδιαγραφών που σέβονται το περιβάλλον και καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες των μαθητών, καθώς και οκτώ γήπεδα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας-κατασκευασμένες με ειδική ηχητική μελέτη, έτσι ώστε η αντήχηση να μην κουράζει τον εγκέφαλο των μαθητών και να αποσπάται η προσοχή τους από τη διδασκαλία-, βιβλιοθήκη,  αίθουσες Υπολογιστών, εργαστήρια, κτίριο πολλαπλών χρήσεων, διοικητήριο και γήπεδα μπάσκετ, τένις ποδοσφαίρου, βόλεϊ .


Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ίσως είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα που έχει προβλέψει την ευκολότατη πρόσβαση ΑΜΕΑ παντού.


 Καθώς όμως ένα σχολείο πρότυπο δε στηρίζεται μόνο στις σύγχρονες κτιριακές του εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως στο έμψυχο δυναμικό, δηλαδή στους εκπαιδευτικούς, η ομάδα των πέντε Ξανθιωτών που ίδρυσαν στην περιοχή μας το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό συγκρότημα, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των καθηγητών και των δασκάλων που θα διδάξουν τους μαθητές που θα φοιτήσουν στα σχολεία “ΑΞΙΟΝ”.


Σκοπός των ιδιωτικών αυτών σχολείων είναι, όπως δήλωσαν και οι ιδρυτές τους, η επιτυχής προετοιμασία των παιδιών, ώστε να έχουν σωματική υγεία και ευεξία, να μιλούν άριστα ξένες γλώσσες, να “παίζουν” στα δάχτυλά τους του Η/Υ, να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να μπορούν να αποκτήσουν πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τους επιτρέπουν ευέλικτη πρόσβαση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.   


Στο μεταξύ απαντώντας ο κ. Λίτσας στο γιατί ένας γονιός να προτιμήσει να στείλει το παιδί του σε ένα ιδιωτικό σχολείο και συγκεκριμένα στα “ΑΞΙΟΝ” και όχι στο δημόσιο, σημείωσε χαρακτηριστικά “αυξάνουμε τις ώρες εκπαιδευτικής διαδικασίας έως 40 την εβδομάδα, αποφεύγουμε τελείως τις “χαμένες ώρες”. Στις 11 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά τον Αγιασμό, οι μαθητές μας θα κάνουν μάθημα. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα μένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου στο σχολικό συγκρότημα, έτσι ώστε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή κοντά στους μαθητές που θα τους αναζητήσουν και όχι να φεύγουν όταν τελειώσει το τρίωρο ή τετράωρο διδασκαλίας τους . Επίσης το μάθημα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα γίνεται με τη διαδικασία  σεμιναρίων και επισκέψεων σε εργασιακούς χώρους. Και τέλος θα φέρνουμε σε επαφή τους μαθητές των σχολείων μας με μαθητές ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, μέσω των καλοκαιρινών τμημάτων, όπου προσφέρονται μαθήματα ευρωπαϊκού πολιτισμού, ιστορίας και παράδοσης και που διδάσκονται στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά”.   


Όσο για το θέμα των διδάκτρων, με το διευρυμένο ωράριό τους έως 40 ωρών εβδομαδιαίως, κυμαίνονται από 4000 έως 5.400 ευρώ ετησίως. Δηλαδή 400-540 ευρώ το μήνα ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας στη Γ’ Λυκείου.  Το ενδιαφέρον των γονιών για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο νέο σχολικό συγκρότημα είναι μεγάλο, ενώ οι θέσεις των μαθητών που μπορούν να φοιτήσουν ανέρχονται στις 500-550. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο.


Τέλος, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των ιδιωτικών σχολείων “ΑΞΙΟΝ”, ο Σταύρος Λίτσας ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να δώσει και το στίγμα και στόχο της όλης πρωτοβουλίας “η παιδεία για μας είναι η ζωή μας….και μην ξεχνάτε πως με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις….”.


Δέσποινα Γκούμα      

Σχετικά Άρθρα

Back to top button