Έτοιμος έως το τέλος του έτους ο κεντρικός άξονας της Εγνατίας Οδού

Ως τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο κεντρικός άξονας της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου. Ως το τέλος του 2009 θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι κάθετοι άξονές της, συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων.

  Ως τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο κεντρικός άξονας της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου. Ως το τέλος του 2009 θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι κάθετοι άξονές της, συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων.Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα εργοτάξια του κάθετου άξονα Δερβένι-Προμαχώνα και το τμήμα Στρυμόνας – Αγιος Ανδρέας Καβάλας (μεσόγεια χάραξη).


“Δεσμευθήκαμε ότι ο κύριος άξονας της Εγνατίας Οδού θα παραδοθεί στο τέλος του 2008 αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός”, είπε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε ότι για τους κάθετους άξονες υπάρχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. 


   Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι εντός του φθινοπώρου θα λειτουργήσουν και τα πρώτα διόδια της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης, η τιμή των οποίων δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ενώ σταδιακά θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα.


Όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς, αυτό γίνεται καθώς από τα έσοδα των διοδίων θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού αλλά και για να πληρωθεί μέρος του δανείου που πήρε η “Εγνατία Οδός ΑΕ” για την επιτάχυνση των έργων.


   Ο υπουργός επισήμανε ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια κατασκευάζεται το 53,7% του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή 509 νέα χιλιόμετρα με τα οποία θα ολοκληρωθεί η Εγνατία και οι κάθετοι άξονές της στο σύνολό τους.


    “Όλο αυτό το πλέγμα Εγνατία και κάθετοι άξονες, περίπου 947 χλμ., θα είναι ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που θα δώσει νέα πνοή, νέες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή”, τόνισε ο κ. Σουφλιάς και επισήμανε ότι ταυτόχρονα θα δώσει ένα πλεονέκτημα στην Ελλάδα σε όλη την ΝΑ Ευρώπη.


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button