ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι “ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ 2008” της Νομαρχίας Ξάνθης. Ενας θεσμός που συμπλήρωσε την πρώτη του 10ετία και έχει σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Νέστου ποταμού, της φυσικής του ομορφιάς αλλά και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εκεί όλο το χρόνο, εμπλουτισμένες με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

   Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι “ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ 2008” της Νομαρχίας Ξάνθης. Ενας θεσμός που συμπλήρωσε την πρώτη του 10ετία και έχει σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Νέστου ποταμού, της φυσικής του ομορφιάς αλλά και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εκεί όλο το χρόνο, εμπλουτισμένες με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


    Ενα μοναδικό τετραήμερο στις όχθες του Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης. Μια μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα και επισκέπτη. Καταβάσεις με canoe – kayak, κολύμβηση, ποδηλασία, τοξοβολία, σκοποβολή, αναρρίχηση, TAE KWON DO, πορεία στο μονοπάτι, αλεξίπτωτο πλαγιάς, το τραινάκι του Νέστου, εκθέσεις βιβλίων και φωτογραφίας, γαστρονομία.


    Για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκαν πανελλήνιοι διασυλλογικοί αγώνες πάλης στην άμμο και αγώνες canoe – kayak ήρεμων νερών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Πάνω από 200 αθλητές και παράγοντες αγωνίσθηκαν με δύναμη, τόλμη και τεχνική. Ενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές του Νέστου και απόλυτα ικανοποιημένοι από την Ξανθιώτικη φιλοξενία, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ με την παρουσία τους.


   Οι μουσικές βραδιές εναλλάσσονταν, ο Αντώνης Μουσαδές και τα νεανικά Ξανθιώτικα μουσικά σχήματα, το παραδοσιακό γλέντι, ο Βόρειος Ηχος, και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με ένα πλούσιο ρεπερτόριο και με μια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία ενθουσίασαν το κοινό.


   Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά υπολογιζόμενη περί τα 20.000 άτομα.   Η μεγάλη ικανοποίηση του κοινού για την διοργάνωση των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΝΕΣΤΟΣ” ήταν και η επιβράβευση των διοργανωτών, της Νομαρχίας Ξάνθης και της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης, και οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.


   Ευχαριστούμε τον Δήμο Τοπείρου, που συνέδραμε στην διοργάνωση των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΝΕΣΤΟΣ” και όλους τους συμμετέχοντες, το γραφείο εναλλακτικού Τουρισμού Riverland Outdoor Activities που διοργάνωσαν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες και διέθεσαν τον εξοπλισμό τους, αλλά και όλο το προσωπικό τους για την ασφαλή και ποιοτική οργάνωση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, την Αερολέσχη Ξάνθης, τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Canoe – kayak, τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Tae Kwon Do, τον Αθλητικό Σύλλογο Ορέστης – Βασίλης Ξάνθης, τον κ. Εξάρχου Θωμά και τον κ. Πέτρο Γεωργαντζή για την διάθεση βιβλίων τους, τον κ. Δήμο Κουκλά για την έκθεση φωτογραφίας και τους Συλλόγους – Συνεταιρισμούς Γυναικών Αυξεντίου, Γενισέας, Κοτύλης, Πόρτο – Λάγος, Σατρών, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γαλάνης, Κρωμνικού, Ολβίου και τον Μ.Π.Α. Σύλλογο “ΑΕΤΟΣ” Τοξοτών. Σημαντική ήταν η συμβολή στην επιτυχία των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΝΕΣΤΟΣ 2008” της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, του Νοσοκομείου Ξάνθης, του Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Ξάνθης), του Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης.


Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές και χορηγούς μας, το Υπουργείο Αγροτικής Αμάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τον Υπουργό κ. Μαργαρίτη Τζίμα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σταμάτη, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας- Ξάνθης και τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τάτση, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Eurobank EFG, το Hotel Casino Ξάνθης και την ΕΡΤ3.


Από το Γραφείο Νομάρχη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button