ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008, έπειτα από πρόσκληση των κατοίκων του οικισμού Δασοχωρίου, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης κ. Παναγιώτη Τσέτουρα, επισκέφθηκαν την περιοχή του Δασοχωρίου, όπου παρατηρείται, τα τελευταία χρόνια, έντονο πρόβλημα καταστροφών σε φυτείες καλαμποκιού και σε άλλες καλλιέργειες

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008, έπειτα από πρόσκληση των κατοίκων του οικισμού Δασοχωρίου, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης κ. Παναγιώτη Τσέτουρα, επισκέφθηκαν την περιοχή του Δασοχωρίου, όπου παρατηρείται, τα τελευταία χρόνια, έντονο πρόβλημα καταστροφών σε φυτείες καλαμποκιού και σε άλλες καλλιέργειες, εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού (πολλών εκατοντάδων) αγριόχοιρων και απροσδιόριστου αριθμού τσακαλιών σε αγέλες, που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, λόγω των όρων προστασίας, που ισχύουν και εφαρμόζονται στην συγκεκριμένη περιοχή. 


Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:


“Φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων, ότι στην περιοχή έχει διαταραχθεί η οικολογική, η διατροφική και η βιολογική ισορροπία, με αποτέλεσμα, ορισμένα είδη, όπως οι αγριόχοιροι, να αναπαράγονται και να αυξάνουν τους πληθυσμούς τους, λόγω της απόλυτης προστασίας που τυχαίνουν, από περιβαλλοντικούς περιορισμούς, με πολύ γρήγορο ρυθμό.


Η κατάσταση οδηγεί, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων, σε τάση εξαφάνιση ειδών, όπως του λαγού, του φασιανού, άλλα είδη πτηνών και μικρών θηλαστικών, όπως επίσης και στην δημιουργία εκτεταμένων καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες κυρίως καλαμποκιού, από το οποίο τρέφονται οι αγριόχοιροι.


 Όλα αυτά οφείλουμε να τα γνωρίσουμε στην πολιτεία και στα αρμόδια όργανά της, για την λήψη μέτρων.


Συζητήσαμε με τους κατοίκους και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο τέλος του τρέχοντα μήνα, ώστε να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.


Δεν είναι ορθό η πολιτεία να θέλει να διατηρήσει την άγρια φύση και το περιβάλλον και να γίνεται αυτό με διατροφή από τις σοδειές φτωχών ανθρώπων, που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.


Ακόμη, σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό, μας διαβεβαίωσε ότι επίκειται η περιοχή αυτή να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα Αγροτοπεριβαλλοντικής Εξισωτικής Αποζημίωσης, που θα αποζημιώνει τους αγρότες για τους παραπάνω λόγους” 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button