ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ

Η μεγαλύτερη τουρκική αποστολή που ήρθε ποτέ για το μνημόσυνο Σαδίκ στην Κομοτηνή! Η Τουρκία έστειλε συνολικά μια πολυάνθρωπη αποστολή 60 ατόμων από τους οποίους οι 30 βουλευτές, πέντε δήμαρχοι, σύζυγοι, αστυνομικοί, κομματικά στελέχη του Ερντογάν, θρησκευτικοί λειτουργοί του Ισλάμ από την Άγκυρα. Τα μηνύματα που διαβάστηκαν επίσης ήταν πολλά και από κορυφαία άτομα της πολιτικής και της επιχειρηματική ζωής.

   Η μεγαλύτερη τουρκική αποστολή που ήρθε ποτέ για το μνημόσυνο Σαδίκ στην Κομοτηνή!


  Η Τουρκία έστειλε συνολικά μια πολυάνθρωπη αποστολή 60 ατόμων από τους οποίους οι 30 βουλευτές, πέντε δήμαρχοι, σύζυγοι, αστυνομικοί, κομματικά στελέχη του Ερντογάν, θρησκευτικοί λειτουργοί του Ισλάμ από την Άγκυρα. Τα μηνύματα που διαβάστηκαν επίσης ήταν πολλά και από κορυφαία άτομα της πολιτικής και της επιχειρηματική ζωής.


   Όμως ούτε 500 άτομα δεν προσήλθαν στο φετινό μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ που οργανώνεται στον ειδικό χώρο μαυσωλείο στα μουσουλμανικά κοιμητήρια τέρματος Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή. Αν δεν υπήρχε η προσέλευση της πολυμελούς τουρκικής αποστολής των βουλευτών και του υπουργού Προεδρίας της γειτονικής χώρας,


   Ο πρώτος με μεγαλύτερη δόση, αφού ήταν εκ των στενών συνεργατών του μακαρίτη και επί σειρά ετών ο πρόεδρος του DEB του κόμματός του “Ισότητας, Ειρήνης, Δικαιοσύνης” που δημιούργησε περισσότερο για να διατρανώσει τον τουρκισμό της μειονότητας στην Ελλάδα και την ανάκτηση των δικαιωμάτων της.


   Έκπληξη για όσα είπε προκάλεσε με ένα προκλητικό λόγο με πολλά λογοπαίγνια για τη ταυτότητα της Θράκης που ήταν τουρκική στο παρελθόν κι έγινε ελληνική, αλλά και για τα δικαιώματα των μειονοτικών που επιτέλους μπορούν να τα αναγνωρίζουν στην Ευρώπη ήταν η ομιλία του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ που μιλούσε από στήθους εκμεταλλευόμενος της παρουσία των δεκάδων τηλεοπτικών καναλιών που τον …στόχευαν.


   Πάντως πηγή του υπουργείου Εξωτερικών σχολίαζε ότι “δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια μαζική είσοδος βουλευτών” με την ευκαιρία μνημοσύνου.


   Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ θυμήθηκε ότι η Ελλάδα παρά το ότι βρίσκεται δεκαετίες στην Ευρώπη στερεί τα μειονοτικά δικαιώματα κι έκανε μια ομιλία για όσα κατά την άποψή του ισχύουν.


   “Εδώ και 18 χρόνια δεν αναγνωρίζονται οι μουφτήδες που αγάπησε και επέλεξε η μειονότητα. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που πηγάζει από τις συνθήκες. Εμείς θα εκλέγαμε και το ελληνικό κράτος θα ενέκρινε μόνο. Παρά το ότι στην Τουρκία για τα βακούφια των Ρωμιών (ας πούμε ελληνικά) βγήκε ένας καινούριος νόμος, πολύ προχωρημένος, στην Ελλάδα ο νόμος που βγήκε είναι ακόμη χειρότερος από αυτόν της δεκαετίας του ’80.


  Τι κρίμα που η διοίκηση παρά το ότι σε όλο τον κόσμο λέει πως ένα παιδί που δεν ξέρει καλά την γλώσσα του, δεν μπορεί να μάθει μία ξένη γλώσσα, η διοίκηση επιμένει στην δημιουργία μονόγλωσσων ελληνικών νηπιαγωγείων.


Παρά το ότι βρισκόμαστε στο 2008 ακόμα δεν μπορούμε να αυτοπροσδιοριστούμε ως “Τούρκοι”.


   Όπως σήμερα ευχαριστούμε την Τουρκία γιατί μας έδωσε τα πολιτικά δικαιώματα έτσι και όταν μας δοθούν τα μειονοτικά δικαιώματα θα ευχαριστήσουμε την Ελλάδα”… 



   *Η τουρκική αποστλή χθες βρέθηκε στην Ξάνθη επισκέφθηκε την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”, τον ψευδομουφτή Μετέ, τον Σύλλογο Επιστημόνων. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπαντάκ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαντάκ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button