Ανακοίνωσε Αργεντίνο η Σκόντα Ξάνθη

Στην ανακοίνωση του ονόματος ενος ακόμα ποδοσφαιριστή που καλείται να καλύψει μια θέση στη μεσαία γραμμή (πιθανότατα αυτή του αμυντικού χαφ), προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, με μια νέα ολιγόλογη ανακοίνωση… Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Στην ανακοίνωση του ονόματος ενος ακόμα ποδοσφαιριστή που καλείται να καλύψει μια θέση στη μεσαία γραμμή (πιθανότατα αυτή του αμυντικού χαφ), προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, με μια νέα ολιγόλογη ανακοίνωση…


Το δελτίο τύπου αναφέρει:


 Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψε 3ετες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Lorefice Fernando.


 Το όνομα (για όσους παρακολουθούν τον αθλητικό τύπο) δεν πρέπει να είναι άγνωστο, καθώς το είχε φέρει στην επικαιρότητα προ 15ημέρου η ρεπόρτερ της Ξάνθης για την εφημερίδα Goalnews, Βίκυ Σιώρρη, στην οποία και αξίζουν συγχαρητήρια.


Ποιος είναι, όμως ο Fernando Adrian Lorefice (όπως είναι το πλήρες όνομά του) 


Αναφερόμαστε σε έναν αριστεροπόδαρο 25χρονο κεντρικό μέσο, γεννημένο στις 12 Μαϊου του 1983 στο προάστιο Quilmes του Buenos Aires  της Αργεντινής. Έχει ύψος 1,77 και βάρος 72 κιλά. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2001 στην Intependiente (ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί και ο Damian Manso), στα φυτώρια της οποίας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Όπως ήταν φυσικό,ο νεαρός Fernando προωθήθηκε στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου. Στην ομάδα αυτή παρέμεινε μεχρι τον Ιούλιο του 2005. Τότε δόθηκε με την μορφή δανεισμού στην Ισραηλινή Maccabi Haifa (με την οποία αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League). Έπειτα από μια σεζόν στην οποία πήρε μέρος σε 19 παιχνίδια, επέστρεψε στην Independiente για να δοθεί εκ νέου δανεικός στην Monarcas Morelia του Μεξικού (14 παιχνίδια) και στην συνέχεια στην Defensa y Justicia ομάδα της Β’ κατηγορίας της Αργεντινής. Τελικά έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε σήμερα στην Ξάνθη… 


Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 99 παιχνίδια χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Που θα αγωνιστεί;


Εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό…


Στην Independiente, όταν η ομάδα του αγωνιζόταν με 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο (κάτι θυμίζει αυτό…) αγωνίστηκε στην κορυφή του ρόμβου, κάτι ανάμεσα σε 8-10. Στα παιχνίδια που η ομάδα του κατέβαινε με 3-5-2 ήταν το οχτάρι της ομάδας. Παρ όλα αυτά, στην Ισραηλινή Maccabi χρησιμοποιήθηκε ως ανασταλτικός χαφ, με την φήμη μάλιστα του “σκληρού” παίκτη… Στα υπέρ του, οι εκτελέσεις κόρνερ και η πρώτη του μπαλιά αλλά και η ηρεμία του παιχνιδιού του.


Όπως καταλαβαίνετε, η ομάδα χρειάζεται (ακόμα) έναν αμυντικό χαφ. Εκτός άν… Αλλα αυτό δεν είναι θέμα της παρούσης. Ας μείνουμε στο γεγονός πως η ομάδα πραγματοποίησε μια ακόμα μεταγραφή. Χρόνος για σχόλια υπάρχει άφθονος στο μέλλον.  



Σε οτι αφορά το θέμα του Orhan Ak, φένεται πως η χρυσή τομή έχει βρεθεί, και αναμένεται πλέον η συγκατάθεση της Γαλατα για την παραχόρηση (με την μορφή δανεισμού) του παίκτη. 



Σωκράτης Κατσαούνης    


xanthifans.g

Σχετικά Άρθρα

Back to top button