H NOVARTIS – ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

            Βόμβα μεγατόνων από τον υφυπουργό Παπαγγελόπουλο! Το σκάνδαλο της Novartis λέει, είναι το μεγαλύτερο από της συστάσεως του ελληνικού κράτους!

            Μια βόμβα που σκάει, αμέσως μετά και πριν προλάβει να κάτσει ο κουρνιαχτός από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό.

            Η κυβέρνηση αποφάσισε αλλαγή ατζέντας. Να φύγουμε από την οικονομία, την καθημερινότητα και το Σκοπιανό.

            Βόμβα μεγατόνων από τον υφυπουργό Παπαγγελόπουλο! Το σκάνδαλο της Novartis λέει, είναι το μεγαλύτερο από της συστάσεως του ελληνικού κράτους!

            Μια βόμβα που σκάει, αμέσως μετά και πριν προλάβει να κάτσει ο κουρνιαχτός από το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό.

            Η κυβέρνηση αποφάσισε αλλαγή ατζέντας. Να φύγουμε από την οικονομία, την καθημερινότητα και το Σκοπιανό.

            Δύο πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί και υφυπουργοί λέει, δωροδοκήθηκαν από την Novartis τα τελευταία χρόνια μέχρι το 2014. Όλοι οι πολιτικοί ήταν από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή από τους κακούς αντιπάλους της Κυβέρνησης. Ξαφνικά δε μετά το 2015 όλα γίνονται αγγελούδινα! Το περίεργο δε είναι ότι όλοι τους ήταν στο διάστημα που έπεφτε η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα από την εποχή που ανέβαινε η φαρμακευτική δαπάνη με γεωμετρική πρόοδο!

Η σπουδή δε είναι τόσο εμφανής, να ξεμπροστιάσουμε τους «κλέφτες», ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός και υφυπουργός δικαιοσύνης «συνεργάζονται» με την Εισαγγελέα Τουλουπάκη, παίρνουν τον φάκελο και αντί να τον παραδώσουν στη Βουλή «αμελλητί», βγαίνουν στις τηλεοράσεις και πετάνε τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν μπορεί, τόσος λαουτσίκος από κάτω, στημένος μπροστά στις τηλεοράσεις θα το φάει το κουτόχορτο.

Οι παλιοί κλέφτες τα αρπάξανε από τη Novartis, άλλος 2 άλλος 5 άλλος 40 εκατομμύρια, να χει να παίρνει «ο σοφός λαός» όποιο νούμερο τον βολεύει.

Άντε μετά να φύγει η ρετσινιά, όταν μετά από χρόνια αποδειχθεί, ότι κάποιοι λίγοι ή πολλοί ή όλοι από τους πολιτικούς που εγκαλούνται δεν τα πήραν.

Μετά το «Βατοπέδι», μια νέα Ρωμαϊκή αρένα στήθηκε στο άψε σβήσε και ο «σοφός λαός» στο Κολοσσαίο έτοιμος να ρουφήξει το θέαμα.

Τελικά έτσι κάπως θα πορεύεται αυτή η περίφημη «Δημοκρατία μας». Η πολυκομματική Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, το «τελειότερο πολίτευμα», που όμως ταιριάζει γάντι στους λειτουργούς της, τους πολιτικούς μας.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,

μικροί, εμπαθείς, ανίδεοι γι’ αυτό το μεγάλο που κλήθηκαν να κάνουν, να κυβερνήσουν μια κοινωνία.

Αρχιψεύτες, κλέφτες ίσως αρκετοί, κατάφορα άδικοι απέναντι στους όποιους εκάστοτε αντιπάλους ψηφοφόρους, απλούς πολίτες.

Ιδιοτελείς, απατεώνες! Για το ίδιο και το κομματικό συμφέρον, πουλάνε την ψυχή τους στο διάολο, πουλάνε την Πατρίδα, αρκεί αυτοί και το κόμμα να πάνε καλά.

Το μόνο που καταλαβαίνουν καλά και νομίζουν σαν κύριο έργο τους, να βολέψουμε τους δικούς μας, να μας ψηφίσουν πάλι, για να έχουμε εμείς το φωτοστέφανο της κενοδοξίας. Ποιος δίνει σημασία στο κοινό καλό, στο δίκιο, στην πορεία της Πατρίδας προς τα εμπρός, στο αυτονόητο!

Τι λοιπόν, το πιο αυτονόητο, όταν υπάρχει υπόνοια, καταγγελία, κλπ για κάποιον πολιτικό, το θέμα πριν βγει στις τηλεοράσεις και πάει στην Βουλή και στους « Έντιμους πολιτικούς – βουλευτές – εισαγγελείς – κατεργάρηδες», να πάει στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Σε μια Δικαιοσύνη, όπου δεν θα διορίζεται κανείς από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, ώστε να αποτελεί δεκανίκι και πιόνι της.

Γιατί να παραγράφεται ακόμη και η ποινική ευθύνη του υπουργού μετά το τέλος της δεύτερης συνόδου της Βουλής, από την περίοδο τέλεσης του αδικήματος, κατά τον νόμο Περί «ανευθύνης υπουργών»;

Όμως το πολιτικό σύστημα είναι τόσο σάπιο που δεν μπορεί ούτε τον εαυτό του να προστατέψει!

Δεν ενδιαφέρεται για την αυτοκάθαρσή του, η μόνη του βία, να αρπάξει την καρέκλα, τα λεφτά ίσως, το φωτοστέφανο της κενοδοξίας σίγουρα!

Ουαί υμίν πολιτικοί απατεώνες!

                 και αλί σε σέ «Σοφέ Ελληνικέ λαέ» του

            κουτόχορτου!                                     

                       

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος, Οικονομολόγος       

                                                                Παρχαρίδης Βασίλειος, Οικονομολόγος

                                                                Γιοβανόπουλος Μίλτος, Νομικός              

 

                                                  

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button