Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού στον Έβρο

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι ανησυχίες ότι τσιμπούρι προκάλεσε το θάνατο της 46χρονης μουσουλμάνας στον Έβρο. Οι αναλύσεις αίματος εντόπισαν ιό του κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού, ωστόσο, ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας. Σύμφωνα με το Έθνος της Πέμπτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι ανησυχίες ότι τσιμπούρι προκάλεσε το θάνατο της 46χρονης μουσουλμάνας στον Έβρο.


 Οι αναλύσεις αίματος εντόπισαν ιό του κριμαϊκού αιμορραγικού πυρετού, ωστόσο, ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.


Σύμφωνα με το Έθνος της Πέμπτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:


 “Αναφορικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που αφορούν ασθενή η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και Κέντρο Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ μας ενημερώνει ότι σήμερα 2 Ιουλίου και ώρα 18.30 ταυτοποιήθηκε στον ορό του αίματος της προαναφερθείσας ασθενούς ο ιός του κριμμαϊκού αιμορραγικού πυρετού”.


Ο ιός μεταδίδεται από τσιμπούρια, αλλά δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.


Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης έχουν ήδη σταλεί στις νομαρχίες Έβρου και Ροδόπης.


Η νόσος της Κριμαίας προκαλείται από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού και τα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, μυαλγία, ναυτία, ανορεξία, εμετοί, αιμορραγίες και κεφαλαγίες.


Μπορεί να προληφθεί αν οι εργαζόμενοι σε αγρούς έχουν καλυμμένο το σώμα τους με ρούχα.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button