Το τρίτο μάτι

Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, δεν είναι προϊόν κοινωνικής, οικονομικής και επιστημονικής συναίνεσης και δεν καταγράφει την υπάρχουσα πραγματικότητα” υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας ο βουλευτής νομού Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

*Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που ψηφίστηκε  στη Βουλή, δεν είναι προϊόν κοινωνικής, οικονομικής και επιστημονικής συναίνεσης και δεν καταγράφει την υπάρχουσα πραγματικότητα” υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας ο βουλευτής νομού Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.


“Για την περιοχή μας, το Χωροταξικό αγνοεί την εμπειρία που βιώνουμε με την αναπτυξιακή πορεία της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας- Δράμας- Ξάνθης, διαχωρίζοντας τους νομούς και περνώντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις πρωτεύουσες, ενώ ενισχύει τη δημιουργία άλλων τέτοιου είδους συνεργασιών” ανέφερε ο κ. Σγουρίδης.


Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε  στην ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ότι -παρά την ψήφιση του Εθνικού Χωροταξικού – οι διεκδικήσεις για βελτίωση των υποδομών και χρηματοδότηση συγκεκριμένων τομέων ανάπτυξης στην περιοχή μας πρέπει να συνεχιστούν, με στόχο την ουσιαστική υλοποίηση του τριπόλου Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης.


Επισήμανε δε ότι ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος – Χωροταξίας και Δημ. Έργων Γιώργος Σουφλιάς άφησε περιθώρια για μελλοντικές τροποποιήσεις του Χωροταξικού Σχεδιασμού.


 



*Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ανακοινώνεται ότι λόγω των έργων ανάπλασης της οδού Καραολή θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Καραολή από την οδό Τσιμισκή έως την πλατεία Μπαλτατζή, από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. και για μια εβδομάδα.


Επίσης για μικρά χρονικά διαστήματα θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο τμήμα από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Τσιμισκή.


Θα επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία οχημάτων ανεφοδιασμού των καταστημάτων, μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


 



*Με την παράδοση σε χρήση 60 νέων σχολικών αιθουσών στην πόλη και σε άλλες περιοχές της Ξάνθης, εντός των προσεχών εβδομάδων, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το πρόβλημα σχολικής στέγης στο νομό, δήλωσε στην ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.


“Με την προσθήκη των αιθουσών αυτών στο σχολικό δυναμικό του νομού, παύει από το ερχόμενο σχολικό έτος η ταλαιπωρία γονέων και μαθητών με το σύστημα πρωινής ή απογευματινής παρακολούθησης των μαθημάτων” επισήμανε ο κ. Παυλίδης, που εγκαινίασε χθες το απόγευμα τα νέα σχολικά κτίρια του 7ου Γυμνασίου και των 13ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων, στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού Ξάνθης. 


Σύμφωνα με το Νομάρχη Ξάνθης, σε μερικές εβδομάδες θα παραδοθεί σε χρήση και το νέο κτίριο του 3ου Λυκείου Ξάνθης, που αποτελεί πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας.


 



*Τα…. ρέστα της για την απόκτηση του Σάβιο (Μπορτολίνι Πιμέντελ) δίνει η skoda  Ξάνθη! Όμως, η περίπτωση του πρώην επιθετικού μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού για τον 34χρονο άσο ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες. Η “SportDay” ήρθε σε επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν απέκλεισε τίτποτα. 


“Ναι, έχω μιλήσει με την Ξάνθη. Μου έκαναν προσφορά και εξετάζω την πιθανότητα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Είναι μία καλή πρόταση, αλλά έχω δεχθεί κι άλλες από ευρωπαϊκές ομάδες και θέλω χρόνο για να αποφασίσω. Πρέπει να κάνω την καλύτερη επιλογή και δεν υπάρχει λόγος να βιαστώ”, τόνισε ο Σάβιο, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει ενημερωθεί (με τα καλύτερα λόγια) για την Ξάνθη από τον φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ζούλιο Σέζαρ (του Ολυμπιακού).


Ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της Λεβάντε δήλωσε:


“Αν επιστρέψω στην Ευρώπη, θέλω να παίξω σε μία ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα και η Ξάνθη φαίνεται ότι είναι εντάξει σ’ αυτόν τον τομέα”. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button