Τα νέα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνιστικής


και θερινοί αγώνες προαγωνιστικής……………


η κορωνίδα της χρονιάς !


 


 Μια από τις καλύτερες αγωνιστικές χρονιές, πρόσθεσε φέτος η ομάδα κολύμβησης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης, στην χρονιά που κλείνει σε λίγες μέρες.


Ο Ξανθιώτικος σύλλογος ολοκλήρωσε με αξιοσημείωτη επιτυχία τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις σε όλες τις κατηγορίες κολύμβησης που συμμετείχε, ενώ διεύρυνε το αγωνιστικό δυναμικό του για την νέα χρονιά εντάσσοντας καινούργιους αθλητές σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίζεται.


Τα 23 μετάλλια στο θερινό πρωτάθλημα προαγωνιστικής    ( 4 χρυσά – 1 ασημένιο – 2 χάλκινα στα ατομικά και 16 ομαδικά ) στην Καβάλα, καθώς και η πρόκριση – συμμετοχή της αγωνιστικής ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, ήταν το κερασάκι στην φετινή τούρτα των αγωνιστικών επιτευγμάτων. 


 



  Κατηγορία  κολύμβησης φυτωρίου 


 Αρχίζοντας από τους μικρούς αθλητές του φυτωρίου ( 7,8,9 ετών ), ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ είχε χαρακτηριστικές επιτυχίες σε Δράμα, Σέρρες και Ιτέα, όπου και συμμετείχε.


Να τονίσουμε και τις επίσης καλές επιδόσεις των μικρών, όπως το 43, 28’’ του Σάββα Χαραλαμπίδη ( 50 ελεύθερο – Σέρρες ), το 50,18’’ του Χρήστου Ξανθόπουλου ( 50 πεταλούδα – Ιτέα ), το 1,27’ του Μάνθου Βαρσαμίδη ( 100 ελεύθερο – Σέρρες ) και το 52, 88’’ του Γιάννη Γιώρα ( 50 πρόσθιο – Σέρρες ).


Περισσότεροι από 40 αθλητές συμμετείχαν και ακολούθησαν τον σύλλογο στις αποστολές του, ενώ 15 νέοι κολυμβητές εντάχθηκαν στο τμήμα για την νέα χρονιά, προερχόμενοι από τις ακαδημίες του συλλόγου ( Ευθυμιάδης, Μελεμένη, Παπαδοπούλου, Ζάρα, Σινά, Αντωνιάδης, Πασίνης, Μακρής,  κά ). 


 



  Προαγωνιστική κατηγορία κολύμβησης 


 Στην προαγωνιστική κατηγορία ( 10,11,12 ετών) το γεγονός της χρονιάς ήταν ο διεθνής χαρακτήρας που δόθηκε φέτος, τόσο με την μετάβαση και αγωνιστική συμμετοχή του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ σε διεθνές κολυμβητικό meeting στην Κων/πολη, όσο και η αμοιβαία συμμετοχή της Γαλατά Σαράι και της Βουλγαρικής Πιρίν, στα φετινά Δ’ ΞΑΝΘΕΙΑ 2008.


Στο περιφερειακό πρωτάθλημα, οι αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ τελείωσαν την παρουσία τους με το θερινό πρωτάθλημα ΑΜΘ που έγινε στην Καβάλα.


Στην γειτονική πόλη ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ πήρε 23 μετάλλια στο σύνολο ( 7 ατομικά – 16 ομαδικά ), σημειώνοντας μια πολύ καλή παρουσία, στην πλέον επίσημη διοργάνωση των προαγωνιστικών κατηγοριών. 


Αξίζει να αναφερθούν τα χρυσά μετάλλια και οι αντίστοιχες πρώτες θέσεις των : Φουρλακίδου ( 200 ελεύθερο ) Σιάκκας ( 50 πεταλούδα ) και Σταματάκης ( 50 – 100  πεταλούδα και 100 ελεύθερο ), ενώ ασημένια και χάλκινα πήραν η Ξανθοπούλου ( 50 – 100 πρόσθιο ) και οι ομάδες σκυταλοδρομιών ( 4 Χ 100 ελεύθερο και 4 Χ 50 μικτή ομαδική, αγόρια 10 ετών, αγόρια 11 ετών και κορίτσια 10 ετών ).


Επίσης να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος συμμετείχε με περισσότερους από 20 αθλητές στις περισσότερες αποστολές της κατηγορίας, ενώ στα Δ’ ΞΑΝΘΕΙΑ έφτασε τους 50 !


 



   Αγωνιστική  κατηγορία  Κολύμβησης 


 Το μεγάλο όμως επίτευγμα στην κολυμβητική ιστορία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ήρθε φέτος με την πρόκριση στην αγωνιστική κατηγορία του Γιώργου Σαχπαζίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στα 100 πεταλούδα.


Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΑΚΑ, η Ξάνθη – ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ο Γιώργος Σαχπαζίδης πήραν το εισιτήριο και σφραγίζουν  το μέλλον της αγωνιστικής ομάδας του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, που τώρα πλέον έχει υπόσταση και αγωνιστική παρουσία.


Να αναφερθεί ότι ο νεαρός αθλητής από την Διομήδεια, ανήκει στην κατηγορία Παμπαίδων Α’, και εξειδικεύεται στα 100 και 200 πεταλούδα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης διεξάγεται από 28/06 έως 2/07 στο ΟΑΑΚΑ Μαρούσι – Αθήνα.    


 



Κοινωνικά δρώμενα ……


με πλούσιο πρόγραμμα !


 Παράλληλα μεν τις αγωνιστικές επιτυχίες και συμμετοχές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, πορεύτηκαν και οι κοινωνικές εκδηλώσεις – δράσεις του συλλόγου :


Γενικές συνελεύσεις και συνεστιάσεις μελών – ΔΣ – γονέων και αθλητών, έκδοση αθλητικού ημερολογίου, ετήσια χειμερινή χορεσπερίδα, βραβεύσεις αθλητών και παραγόντων, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες είναι κάθε χρόνο στα κοινωνικά δρώμενα του συλλόγου.


Η καινοτομία για φέτος ήταν η φωτογραφική έκθεση κολυμβητικών αποστολών του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, που συνόδεψε για 5 ημέρες το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν ( 23- 27/06 ).


Σε 6 stant αναρτήθηκαν φωτογραφίες με όμορφες αθλητικές στιγμές από τους αγώνες και το παρασκήνιο των αθλητικών αποστολών του συλλόγου.


Χωρισμένα σε 6 διαφορετικές θεματικές ενότητες αρχίζοντας από την Κων/πολη – Τουρκία και τελειώνοντας στην Ιτέα Φωκίδας.


Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε και εορταστική ημερίδα προς τιμήν της οικογένειας και του αθλητή Γιώργου Σαχπαζίδης για την πρόκριση και συμμετοχή του τελευταίου στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης. 


Οι αγωνιστικές δραστηριότητες του συλλόγου σταματούν στις 15/07 και επαναλειτουργούν στις 1 Σεπτεμβρίου.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button