ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την αγωνία της εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ξάνθης στην επιστολή που έστειλε στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης, για τον ερχόμενο χειμώνα που αναμένεται να είναι ενεργειακά πολύ δύσκολος και ακριβός, ζητώντας την προτεραιότητα εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη μας.

Την αγωνία της εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ξάνθης στην επιστολή που έστειλε στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης, για τον ερχόμενο χειμώνα που αναμένεται να είναι ενεργειακά πολύ δύσκολος και ακριβός, ζητώντας την προτεραιότητα εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη μας.Προς Τους κ.κ.  Υπουργούς Οικονομίας  Αλογοσκούφη Γεώργιο, Ανάπτυξης  Φώλια  ΧρήστοΗ πετρελαϊκή κρίση και τα έντονα φαινόμενα κερδοσκοπίας έχουν σαν αποτέλεσμα  την εκτίναξη των Διεθνών τιμών του πετρελαίου σε απρόβλεπτα ύψη, και οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις ανεβάζουν τις τιμές αυτές ακόμα υψηλότερα.


Εδώ και αρκετούς μήνες βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου οικονομική αστάθεια με αποτέλεσμα αφενός μεν η κερδοφορία των ΜΜΕ να μειώνεται επικίνδυνα αφετέρου δε το προς διάθεση εισόδημα των καταναλωτών να εξανεμίζεται από την ακρίβεια (λογαριασμοί κρατικών οργανισμών,  πολύ ακριβή τιμή ενέργειας και προϊόντων στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ).             Επειδή ο επόμενος χειμώνας, που θα έρθει, προβλέπεται να είναι ενεργειακά πολύ δύσκολος και ακριβός, θα θέλαμε να προτείνουμε την προτεραιότητα εγκατάστασης Φυσικού αερίου στην πόλη μας, καθώς περιμετρικά αυτής έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του δικτύου. Το κόστος της ενέργειας από φυσικό αέριο είναι σαφώς μικρότερο για τις ΜΜΕ, αλλά και για τα νοικοκυριά (κεντρική θέρμανση – κουζίνα).


Κατ’ αυτόν  τον τρόπο επιτυγχάνουμε μεγαλύτερο εύρος κερδοφορίας για τις ΜΜΕ, αλλά συγχρόνως καθιστούμε την κάθε οικογένεια πιο ενεργό καταναλωτή. Πρέπει  επί πλέον να τονίσουμε και τα περιβαλλοντικά οφέλη, καθόσον το Φυσικό αέριο είναι ενέργεια ήπιας ρύπανσης.


Με την επιστολή μας αυτή εμμένουμε και επισημαίνουμε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στην “στοχευμένη” παρέμβαση της πολιτείας στη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις καθόσον καθίσταται επιτακτική η ανάγκη  κοινωνικής στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων    


Σήμερα αναφερόμαστε στο ως άνω θέμα, αν και υπάρχει καιρός, πλην όμως εμείς θεωρούμε ότι η λήψη των σχετικών μέτρων και χρόνο και μελέτη απαιτούν και γι’ αυτό οι κινήσεις τις πολιτείας και γρήγορες και ουσιαστικές πρέπει να είναι εάν δε θέλουμε να δούμε φαινόμενα φτώχειας, διάλυσης οικογενειών για οικονομικού λόγους, απογοητεύσεις, κλεισίματα καταστημάτων, αδυναμία πληρωμής της θέρμανσης το προσεχή χειμώνα  και γενικώς διάλυση και απαξίωση της μεσαίας τάξης. Αναμένουμε ενέργειας σας.


Για το Διοικητικό  Συμβούλιο


Ο ΠρόεδροςΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ  Σ.   


Ο Γεν. Γραμματέας  ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ   Γ. 


Κοινοποίηση:


1. κ   Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 


2. κ. Νομάρχη Ξάνθης 


3. κ. Δήμαρχο Ξάνθης   


4. κ.κ. Βουλευτές Νομού Ξάνθης 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button