Τα ηνία ανέλαβε ο Κώστας Αμοιρίδης με 61 ψήφους

Την πρώτη συνεδρίαση για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην έδρα της Διευρυμένης, την Ξάνθη, το Ενιαίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.

Την πρώτη συνεδρίαση για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην έδρα της Διευρυμένης, την Ξάνθη, το Ενιαίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.


Μέσα σε κλίμα συναίνεσης συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης έγινε η εκλογή του νέου προεδρείου του οργάνου, καθώς και των μελών των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών με τον παράλληλο καθορισμό των αρμοδιοτήτων τους.


Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης χαρακτήρισε τη νέα χρονιά για τη διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς αναμένονται εξελίξεις και με την ευχή το 2009 να είναι καλύτερο για όλους προχώρησε στην κοπή της βασιλόπιτας.


Το τυχερό νόμισμα έπεσε στο κομμάτι της Διευρυμένης, κάτι που εισπράχθηκε από όλους ως καλός οιωνός για την πορεία του θεσμού.


Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση του έτους ήταν οι 65 από τους 75 Νομαρχιακούς Συμβούλους από Δράμα-Καβάλα-Ξάνθη, οι νομάρχες Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης και Δράμας κ. Ευμοιρίδης, ενώ το νομάρχη Καβάλας εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης κ. Τσαλουχίδης.


Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, όπου ο κ. Τάτσης πρότεινε για τη θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το Νομαρχιακό Σύμβουλο Ξάνθης, κ. Κώστα Αμοιρίδη, κάνοντας έτσι αποδεκτή και την εισήγηση του νομάρχη Ξάνθης, . Παυλίδη, ενώ από την πλευρά τη η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, αφού συναίνεσε στην πρόταση για τη θέση του Προέδρου, πρότεινε με τη σειρά της τον νομαρχιακό σύμβουλο της Καβάλας, κ. Γερομάρκο για τη θέση του Αντιπροέδρου.


Σε κλίμα συναίνεσης συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση κινήθηκε και στην εκλογή του Γραμματέα, θέση στην οποία εκλέχθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Δράμας, κ. Πατακάκης.


Δικούς της υποψηφίους για τις θέσεις προέδρου και Αντιπροέδρου κατέβασε η παράταξη της “Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας” που πρόσκειται στο ΚΚΕ, τους κκ Στεφανίδη και Ποτόλια.


Από την ψηφοφορία που ακολούθησε, ο Κώστας Αμοιρίδης εκλέχθηκε πρόεδρος με 61 ψήφους και 2 λευκά, ενώ 2 ψήφους έλαβε ο κ. Στεφανίδης.


Στη θέση του Αντιπροέδρου με 50 ψήφους εκλέχθηκε ο κ. Γερομάρκος, 8 έλαβε ο κ. Ποτόλιας και υπήρξαν και 7 λευκά.


Τέλος με 59 ψήφους και 6 λευκά εκλέχτηκε στη θέση του Γραμματέα,  ο κ. Πατακάκης.


Την εκλογή του Κώστα Αμοιρίδη στη θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, ο υπερνομάρχης, κ. Τάτσης τη χαρακτήρισε σημαντική πολιτική πράξη με πολλές προεκτάσεις και πολλά μηνύματα, καθώς ο νέος πρόεδρος προέρχεται από το χώρο των ΑμεΑ.


Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους της Ν.Α. Δράμας-Καβάλας -Ξάνθης και ιδιαίτερα το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη που τον εμπιστεύθηκε, και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί καλύτερο από τη νέα του θέση που να φέρει πιο κοντά τους τρεις νομούς της Διευρυμένης.


“Η ανάπτυξη ενός τόπου είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Θα βρούμε τη συνιστώσα, να βάλουμε ένα λιθαράκι μέσα σε αυτή τη διετία για την ανάπτυξη της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που μας χωρίζουν”, σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΔΝΣ, Κώστας Αμοιρίδης.


Τέλος η συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, ολοκληρώθηκε με την εκλογή των μελών των δυο Νομαρχιακών Επιτροπών.


Στην Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή θεμάτων διαγωνισμών, ανάθεσης έργων-παροχής υπηρεσιών, ψήφισης πιστώσεων, εκλέχθηκαν οι Χ. Βασιλειάδης (Δράμα), Θ. Συμπιλίδου( Ξάνθη), Γ. Καραχασάν (Ξάνθη) και Δ. Φεσατίδου (Δράμα).


Για τη Β’ Ν.Ε.  θεμάτων προϋπολογισμού, απολογισμού, δικαστικής φύσης και προετοιμασίας  υποθέσεων αρμοδιότητας Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκλέχτηκαν  οι Χ. Δερετζής (Καβάλα), , Μιχαηλίδης (Καβάλα), Δ. Πετρίδης (Ξάνθη) και Σ. Ξανθόπουλος (Δράμα).


Όσο για τους δύο προέδρους των Επιτροπών, τους δυο υπέρ Αντινομάρχες, ο πρόεδρος της Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Κωνσταντίνος Τάτσης έκανε γνωστό στο σώμα πως θα τους ορίσει εντός των προσεχείς ημερών, όπου και τότε θα γνωστοποιήσει τα ονόματά τους.


Δέσποινα Γκούμα  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button