Δήλωση του μέλους ΔΣ της Στέγης Πολιτισμού Σάββα Μελισσόπουλου για τις απευθείας αναθέσεις

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης με τους “Πολίτες για την Αλλαγή” και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Πολιτισμού “Κωνσταντίνος Μπένης” προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση: Η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ 2009 και ανέρχονται στο ποσό των 47.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές για τα καλλιτεχνικά σχήματα) είναι μακριά από τη φιλοσοφία των “Πολιτών για την Αλλαγή” και καταδεικνύουν την έλλειψη ισότιμης αντιμετώπισης όλων των συμπολιτών μας επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Ξάνθης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης με τους “Πολίτες για την Αλλαγή” και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Πολιτισμού “Κωνσταντίνος Μπένης” προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση:


Η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ 2009 και ανέρχονται στο ποσό των 47.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές για τα καλλιτεχνικά σχήματα) είναι μακριά από τη φιλοσοφία των “Πολιτών για την Αλλαγή” και καταδεικνύουν την έλλειψη ισότιμης αντιμετώπισης όλων των συμπολιτών μας επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Ξάνθης.


Ως εκ τούτου ο τρόπος επιλογής και ανάθεσης υπηρεσιών που σχετίζονται με το φετινό Φεστιβάλ προφανώς και δεν είναι δίκαιος, γεγονός που επηρεάζει σε πολλές των περιπτώσεων και την έξωθεν καλή μαρτυρία του  Δήμου μας.


Επειδή τέτοιου είδους ενέργειες δε θέλουμε να αντανακλούν και σε εμάς διευκρινίζουμε και δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. της Στέγης Πολιτισμού.


Προς το παρόν αρκούμαστε σε αυτήν μας την ενέργεια διότι βρισκόμαστε ακριβώς στο μέσον της διοργάνωσης του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ και δεν επιθυμούμε να διαταραχθεί η διοργάνωσή του αλλά και να αμφισβητηθεί η ενδεχόμενη επιτυχία του για την οποία εργαζόμαστε και εμείς.


Πιστεύουμε ότι μετά το τέλος των εκδηλώσεων όλοι θα αξιολογηθούμε τόσο για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όσο και για τις ενέργειές μας.




Σάββας  Μελισσόπουλος


Δημοτικός Σύμβουλος


“Πολίτες  για την Αλλαγή”


Μέλος Δ.Σ.  Στέγης Πολιτισμού


 “Κ. Μπένης” 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button