280 άδειες για τη λαϊκή αγορά του Πόρτο Λάγος

Σε επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης αναμένεται να δοθεί και επισήμως άδεια για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Πόρτο Λάγος.

  Σε επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης αναμένεται να δοθεί και επισήμως άδεια για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Πόρτο Λάγος. 


   Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ν.2223/95 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε στο άρθρο 2, προβλέπεται η λειτουργία μιας  κοινής  Κυριακάτικής αγοράς σε τρεις όμορους μεταξύ τους δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


   Έτσι μετά και τη σχετική συμφωνία και κίνηση των τριών Δήμων Τοπείρου, Βιστωνίδας και Αβδήρων  να στείλουν τις ανάλογες αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων στην αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας Ξάνθης, τη Διεύθυνση Εμπορίου, δεν τίθεται πλέον θέμα νομιμότητας ή μη του παζαριού του Πόρτο Λάγος. Μάλιστα οι τρεις δήμοι συνηγορούν να γίνει η Κυριακάτικη αγορά στο Πόρτο Λάγος με τους εξής όρους:


   -Η λειτουργία της θα γίνει κατά μήκος της παραλιακής οδού και της πρώτης παράλληλης προς αυτή οδού, όπως και στους κάθετους δρόμους που συμπερικλείονται.


   -Θα εκδοθούν 280 άδειες συμμετοχής σε αυτήν .


   -Θα πωλούνται οπωρολαχανικά και βιομηχανικά προϊόντα.


   -Τα ετήσια τέλη ορίζονται σε 350 ευρώ και θα καταβάλλονται στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων.


   -Τα καταβαλλόμενα τέλη θα διανέμονται ισόποσα μεταξύ των τριών δήμων, εφόσον αφαιρεθούν τα έξοδα για την καθαριότητα, ύδρευση και λοιπά που θα τα αναλάβει ο Δήμος Αβδήρων.


   -Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 10:00 μέχρι τις 15:00


Βέβαια  για όλα τα παραπάνω σύμφωνα με το νόμο χρειάζεται και η γνώμη του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και του Εμπορικού Συλλόγου. Οι θέσεις των παραπάνω φορέων κατατίθενται στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Ξάνθης, τις οποίες και θα φέρει στη συνεδρίαση του ερχόμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου.   


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button