17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη 2008”

Με 145 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, κάλυψη εκθεσιακού χώρου ρεκόρ και ευρεία γκάμα εκθεμάτων εγκαινιάζεται σήμερα η 17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη 2008”, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ έως τις 25 του μηνός, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στην Κομοτηνή.

   Με 145 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, κάλυψη εκθεσιακού χώρου ρεκόρ και ευρεία γκάμα εκθεμάτων εγκαινιάζεται σήμερα η 17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη 2008”, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ έως τις 25 του μηνός, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στην Κομοτηνή.    Από τους 145 εκθέτες που προσέλκυσε η φετινή διοργάνωση οι 140 είναι άμεσοι και οι 5 έμμεσοι. Αν και ο αριθμός των εκθετών είναι μειωμένος σε σχέση με τους 156 που συμμετείχαν στη “Θράκη 2007” -μέγεθος ρεκόρ στην ιστορία της Έκθεσης- η εκθεσιακή επιφάνεια που καλύφθηκε φέτος αυξήθηκε σε 2.000 τ.μ. από τα 1.700 τ.μ. της περσινής διοργάνωσης.  


   Σε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, ενόψει των εγκαινίων της “Θράκη 2008”, ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας ΔΕΘ ΑΕ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε γνωστό πως μεταξύ των συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση περιλαμβάνονται τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας, Λακωνίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Ροδόπης και Λακωνίας, οι νομαρχίες Έβρου και Ηρακλείου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Πέραν των περιοχών αυτών παρουσία θα έχουν η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θάσος, η Δράμα, η Χαλκιδική, η Ορεστιάδα και η Αθήνα, ενώ οι διεθνείς συμμετοχές έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο και την Ιταλία.  


   Συνεχίζοντας την παράδοση της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων που αντλούν το περιεχόμενό τους από τις επίκαιρες εξελίξεις στην περιοχή, η ΔΕΘ ΑΕ θα βρεθεί το Σάββατο στην Ξάνθη, όπου σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα “Η άλλη γεωργία”. Ακαδημαϊκοί, τοπικοί φορείς, στελέχη του υπουργείου, αλλά και παραγωγοί από την περιοχή θα “συναντηθούν” προκειμένου να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο περιβάλλον. Θέματα όπως οι προοπτικές της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, οι μορφές της “άλλης γεωργίας”, οι πολιτικές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η ενεργειακή προστασία των καλλιεργειών, αλλά και η συμβολή των νέων αγροτών στη στήριξη της “άλλης γεωργίας” θα απασχολήσουν την ημερίδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η ενότητα για την καλλιέργεια σπαραγγιών στην Ξάνθη, στην οποία μάλιστα θα κατατεθεί η εμπειρία των ίδιων των παραγωγών. 


   Τα εγκαίνια της 17ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης “Θράκη 2008” θα τελέσει σήμερα  στις 19.00, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός.


    Θέλοντας ο κ. Ποζρικίδης να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει η ΔΕΘ ΑΕ στη Θράκη, αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρείας κατά τα εγκαίνια της περσινής διοργάνωσης για την υλοποίηση μιας νέας εκθεσιακής δράσης στην περιοχή. Το Νοέμβριο του 2007, έλαβε σάρκα και οστά η “Energon”, προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών. “Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέα ερεθίσματα, προκειμένου να αναδείξουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις των παραγωγών της περιφέρειας” σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ ΑΕ. Ζήτησε δε τη συμπόρευση και τη στήριξη των τοπικών αρχών, ώστε οι προσπάθειες της εταιρείας να έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα. 


   Μοχλό για την ενίσχυση των εμπορικών συνεργασιών χαρακτήρισε τη “Θράκη” η πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κα Υβόνη Στόικου-Πέππα, σημειώνοντας μάλιστα πως η διοργάνωση ξεπέρασε τα όρια της περιοχής και απευθύνεται πλέον στο πανελλήνιο.    Κάλεσε δε το κοινό να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς την άψογη διοργάνωση της “Θράκη 2008”.


  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Κοτσάκης, σημείωσε πως οι συγκυρίες που διαμορφώνει στην περιοχή η διάνοιξη του κάθετου άξονα, η οποία φέρνει εγγύτερα τους Βόρειους γείτονές μας, δημιουργούν προοπτικές για τη διεθνοποίηση της διοργάνωσης. 


   Σε φάση ενηλικίωσης βρίσκεται η “Θράκη”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντινομάρχης Ροδόπης, κ. Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, τονίζοντας μάλιστα πως το μέλλον της προοιωνίζεται λαμπρό με δεδομένες τις ραγδαίες αναπτυξιακές εξελίξεις στην περιοχή. 


   “Χωρίς τη ΔΕΘ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα στο εκθεσιακό κομμάτι της περιοχής” ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Κωνσταντίνος Λιούρτας, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Νικόλαος Αγγελίδης, μίλησε για δικαίωση των εκθεσιακών προσπαθειών των τελευταίων ετών, καθώς σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η διοργάνωση πετυχαίνει μεγάλη και πανελλήνια συμμετοχή, αλλά και σημαντική επισκεψιμότητα.  


   Και φέτος η γκάμα των εκθεμάτων της “Θράκη” είναι ιδιαίτερα ευρεία. Γεωργικά μηχανήματα, γεωργικά φάρμακα, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, ποτά, μηχανήματα γενικής χρήσεως, δομικά υλικά, είδη θέρμανσης, βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα, προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, ένδυση-υπόδηση, πρώτες ύλες, χαρτί-υλικά συσκευασίας, οικιακός εξοπλισμός, έπιπλα, διακοσμητικά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, μεταφορικά μέσα, ηλεκτρονικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, καλλωπισμός, εκδόσεις θα παρουσιαστούν στους χώρους του ΔΕΚΑΜΑΘ, ενώ συμμετοχή θα έχουν κρατικοί οργανισμοί και δημόσιες υπηρεσίες. 


Για μία ακόμη χρονιά στο πλαίσιο της “Θράκη” θα διοργανωθούν από τη ΔΕΘ ΑΕ και την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης οι παραδοσιακοί πλέον αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδος, ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγώνες ηχοσυστημάτων.


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button