Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές

Έληξε το βράδυ της Δευτέρας η προθεσμία  κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις εκλογικές διαδικασίες της 18 Μαϊου. Την ερχόμενη Κυριακή  τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν τα νέα μέλη των Περιφερειακών, Νομαρχιακών Επιτροπών, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και των οργάνων της Νεολαίας.

 



   Έληξε το βράδυ της Δευτέρας η προθεσμία  κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις εκλογικές διαδικασίες της 18 Μαϊου. Την ερχόμενη Κυριακή  τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν τα νέα μέλη των Περιφερειακών, Νομαρχιακών Επιτροπών, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και των οργάνων της Νεολαίας.


   Έτσι και στη νομαρχιακή οργάνωση της Ξάνθης τα πάντα κινούνται στο ρυθμό των προετοιμασιών για τις εσωκομματικές εκλογές, όπου τελικά τέσσερεις είναι οι υποψήφιοι που  θα διεκδικήσουν τη θέση του συντονιστή της Ν.Ε. Ξάνθης, ενώ πάνω από 130 είναι τα άτομα που έθεσαν υποψηφιότητα για μια θέση στα κομματικά όργανα σε περιφερειακό, νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο.


    Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ, Δαουτάκης Αρχοντής, ο πρόεδρος του Σωματείου των ΤΑΞΙ, Στεργιόπουλος Χρήστος, ο πρώην Βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Στολίδης Σωτήρης, καθώς και ο Τσαρτσάρας Αχιλλέας, θέτουν τους εαυτούς τους στην κρίση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, οι οποίοι και θα ψηφίσουν για το ποιος τελικά θα πάρει τα ηνία της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, από τον απερχόμενο Συντονιστή, Σωκράτη Ξυνίδη, η θητεία του οποίου κρίθηκε αντικειμενικά ιδιαίτερα επιτυχημένη από τα τοπικά και όχι μόνο, στελέχη του κόμματος.


    Για την Περιφερειακή Επιτροπή Α.Μ.-Θ υποψηφιότητα έθεσαν οι Αμανατίδης Χρήστος, Καπζά Μουζαφέρ, Μιχαηλίδου Ευαγγελία και Πολυζώη Μαρία. Δεκαοχτώ είναι τα υποψήφια μέλη για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης, από τα οποία θα εκλεγούν τα δεκατρία, οκτώ άντρες και πέντε γυναίκες-όσες έθεσαν και υποψηφιότητα (Διαμαντίδου Αναστασία, Ελευθεριάδου Ελένη, Μπατζακίδου Ειρήνη, Τάτσιου Ελένη και Χαϊτίδου Δήμητρα) -σύμφωνα με την ποσόστωση.


  Γραμματέας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ξάνθης αναμένεται να εκλεγεί ο Κώστας Βαβάτσικος, καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος κα μάλιστα αρκετά νέος, μόλις 28 ετών.


   Η ηλικιακή ανανέωση των στελεχών και μάλιστα με υποψηφίους κάτω των σαράντα ετών  στα διάφορα όργανα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που χαρακτηρίζει  σε επίπεδο Ξάνθης τις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.


  Η οριστική ανακήρυξη των υποψηφίων αναμένεται να γίνει από τα κεντρικά αρμόδια όργανα της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο φάκελος με τα ονόματα των υποψηφίων απεστάλη στην πρωτεύουσα.


   Στο μεταξύ από την πλευρά ο απερχόμενος συντονιστής της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης σε δηλώσεις του στον “Α” εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.


   “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον των συντρόφων για να υποβάλλουν υποψηφιότητες. Και μάλιστα είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι οι υποψηφιότητες αυτές είναι πολλών νέων ανθρώπων, όπου φυσικά δε μιλώ βέβαια για τα όργανα της νεολαίας που εκ των πραγμάτων όλοι είναι κάτω των 35 ετών.


   Νομίζω ότι είμαστε σε ένα σημαντικό δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά, κάνει το επόμενό του βήμα. Έχουμε μια πολύ σημαντική ανανέωση στο στελεχιακό μας δυναμικό με νέους ανθρώπους”.


   Ο κ. Ξυνίδης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η ευθύνη τους είναι μεγάλη, ενώ διαπιστώνει πως πλέον είναι αποφασισμένοι για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας, οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση, εργατικότητα και πάνω από όλα φιλότιμο.


   Όσο για την προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 18ης Μαϊου για την ανάδειξη των νέων οργάνων  δήλωσε αισιόδοξος.


    “Είμαι αισιόδοξος γιατί υλοποιούμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενός ανανεωμένου κόμματος, ανοιχτού στις διαδικασίες. Περιμένουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου την Κυριακή θα είναι επίσης σημαντική, έτσι ώστε να δώσει και μια ευρεία νομιμοποίηση και εντολή προς τα νέα όργανα, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχουν οι Ευρωεκλογές, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και βεβαίως οι εθνικές εκλογές”.


   Τέλος ο απερχόμενος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τους υποψηφίους.



    “Το μήνυμα είναι ένα,  η υποχρέωση και του τελευταίου μέλους και φίλου του ΠΑΣΟΚ, περισσότερο ενός συντονιστή, ενός γραμματέα, που πλέον αναλαμβάνει τις τύχες της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος, να την καθοδηγήσει για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές και η απαλλαγή του τόπου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.


Δέσποινα Γκούμα       


Σχετικά Άρθρα

Back to top button