Αμεση παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών και μέτρα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Χθες και ώρα 14:30 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του Νομού μας σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα: “Η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων” Ομόφωνα αποφάσισαν να αποστείλουν το παρακάτω ψήφισμα:

 Η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στην αγορά με τη διακοπή της τροφοδοσίας της. Ιδιαίτερα πλήττονται επιχειρήσεις που εμπορεύονται είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και η λειτουργία των παραγωγικών μονάδων (βιομηχανίες – βιοτεχνίες) με την έλλειψη πρώτων υλών.


 Οι μεγάλες επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις που εδώ και μήνες παρατηρούνται στα λιμάνια της χώρας, στοιχίζουν κάθε μέρα και περισσότερο στους επαγγελματίες και έχουν φέρει τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τους καταναλωτές της χώρας σε  απόγνωση. Ιδιαίτερα δε, στον ακριτικό μας Νομό όπου η τροφοδοσία της αγοράς και λόγω των αποστάσεων είναι και από μόνη της προβληματική.            


  Κύριε Υπουργέ,  


   Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε μικρές ομάδες συντεχνιών κάθε φορά να κρατούν ομήρους τους επαγγελματίες και βιοτέχνες της χώρας.


  Με το δεδομένο ότι πλήττεται βάναυσα το γενικότερο οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς. 


  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης


  Παναγιώτης Ανδρικόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button