Ο Μασιέλ στη Σκόντα Ξάνθη

Και το όνομα αυτού Μασιέλ Λίμα Μπαρμπόσα Ντα Κούνια! Αυτό είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης, μετά τον Κροάτη τερματοφύλακα Ράντοσλαβ Γιανουκίεβιτς.

   Και το όνομα αυτού Μασιέλ Λίμα Μπαρμπόσα Ντα Κούνια! Αυτό είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης, μετά τον Κροάτη τερματοφύλακα Ράντοσλαβ Γιανουκίεβιτς.


Ο 29χρονος Βραζιλιάνος -με πορτογαλικό διαβατήριο- περιφερειακός επιθετικός βρίσκεται από προχθές στην Ξάνθη και χθες υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο.


   Ο Μασιέλ Ντα Κούνια, που έλυσε στις 27 Φεβρουαρίου τη συνεργασία του με τη Λεϊρία, έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων συλλόγων και στην Πόρτο, αποτελώντας προσωπική επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο.


   Ο έμπειρος επιθετικός με δηλώσεις του στο “Goal” δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το νέο του συμβόλαιο τονίζοντας:


    “Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην Ξάνθη. Θέλω να δείξω την αξία μου και να κάνω ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι έχω έρθει σε μια καλή ομάδα που είναι μέσα στην οκτάδα και θα έχω καλούς συμπαίκτες.


   Ολοι με υποδέχθηκαν καλά. Ελπίζω να μην έχω τραυματισμούς, όπως στις άλλες ομάδες και να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ στους στόχους της Ξάνθης, βάζοντας γκολ.


   Μπορεί να μην έπαιξα μετά το Φλεβάρη, που έλυσα το συμβόλαιό μου, αλλά έκανα προπονήσεις.


   Νιώθω καλά, αλλά θέλω ακόμα χρόνο για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο, γι’ αυτό και θα ακολουθήσω ειδικό πρόγραμμα στην αρχή”.


   Ο Ντα Κούνια, που χθες προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδάκια.


Μάλιστα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Πορτογαλία για να φέρει την οικογένεια και τα υπόλοιπα πράγματά του στην Ξάνθη.


   Δοκιμές και ανακοινώσεις


   Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του Χρήστου Πανόπουλου, οι Ντα Κούνια και Γιανουκίεβιτς αποτελούν μόνο την αρχή, με τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης να είναι αποφασισμένος να ενισχύσει για τα καλά την ομάδα, προκειμένου να κάνει φέτος την υπέρβαση.


  Στο μεταξύ, η περίπτωση του Καμάλ βρίσκεται ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, με τους διοικούντες να βολιδοσκοπούν και άλλες περιπτώσεις από την ελληνική αγορά.


   Παράλληλα, αναμένεται στην Ξάνθη και ο Γιάννης Ματζουράκης, που θα παρακολουθήσει το σημερινό φιλικό με τον Ηρακλή στο οποίο θα δοκιμαστούν ένας επιθετικός και ένας κεντρικός μέσος.


   Στη προπόνηση ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος και Πένκο, ενώ ο Ραντζίνσκι θα επιστρέψει στην Ξάνθη τη Δευτέρα.


Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι συνεργάτες του Γιάννη Ματζουράκη και οι όποιες αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο, όπως φυσικά και ο νέος ρόλος του Νίκου Κεχαγιά.


Στις 15 και 19 Μαϊου θα διεξαχθούν τα δύο φιλικά με τη Βέροια, το πρώτο εκτός και το δεύτερο εντός έδρας.


   Η ομάδα θα επιστρέψει από τις διακοπές στις 3 ή στις 6 Ιουλίου και θα αναχωρήσει για την Ολλανδία στις 24 του μήνα. Η επιστροφή από το βασικό στάδιο προετοιμασίας έχει οριστεί για τις 7 Αυγούστου, ενώ θα διεξαχθούν και πέντε φιλικά. 


   Μασιέλ Λίμα Μπαρμπόσα Ντα Κούνια


   Ημ. γέννησης: 29/11/1978


  Εθνικότητα: Βραζιλιάνος


  Θέση: Περιφερειακός επιθετικός Υψος: 1,72 μ.


   Βάρος: 64 κ.


 


Η καριέρα του 


ΧΡΟΝΙΑ   ΟΜΑΔΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ 


2001-02  Λεϊρία       30             10 


2002-03 Λεϊρία        32             12  


2003-04 Λεϊρία        10              4 


            Πόρτο        18              3 


2004-05   Πόρτο          1             0  


2005  Ατλέτικο Παρ.     3              0


2005-06    Λεϊρία      31              7 


2006-07 Μπράγκα     19              2 


2007-08 Λεϊρία         8               0 


 Πάει και για Φαβάλι 


 Εκτός του Μασιέλ, η Ξάνθη κινείται και για την απόκτηση και άλλου λατινοαμερικάνου. Πρόκειται για τον Λούκας Φαβάλι, με τον οποίο φαίνεται πως έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.


Για τον Αργεντινό μέσο της Καλαμαριάς φαίνεται πως έχει σχηματίσει καλή άποψη ο Γιάννης Ματζουράκης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button