Αγώνας Σπόρ

Κούτρας: «O Λεύκιππος κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια»

Ο προπονητής των εφήβων του Λεύκιππου Ξάνθης, Γιώργος Κούτρας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στον Λεύκιππο Ξάνθης: «Είναι στη φιλοσοφία της ομάδας να δίνει χρόνο και να στηρίζεται στα νέα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι ο Λεύκιππος ιδρύθηκε το 2016, οπότε κάνουμε βήματα προς την σωστή κατεύθυνση από τότε που ιδρύθηκε η ομάδα. Έχουμε παράδοση σαν περιοχή».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Έχουμε περισσότερα από 250 παιδιά. Είμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε να έρχονται παιδιά στον αθλητισμό γενικά και κατά δεύτερον στο μπάσκετ, γιατί βγάζεις καλούς χαρακτήρες και καλά παιδιά. Η ομάδα μας απαρτίζεται από πολύ νεαρούς, ο μέσος όρος του ανδρικού τμήματος είναι στα 22.5 έτη. Είναι η φιλοσοφία της ομάδας, παρ’ ότι η περιοχή είναι δύσκολη, ακριτική, που σε αυτή την ηλικία οι περισσότεροι περνούν σε κάποια σχολή και αφήνουν τη πόλη. Το κάνει πιο δύσκολο και δείχνει ακόμα περισσότερο το πόσο καλή δουλειά γίνεται και το πόσο καλά θέλουμε να στηρίξουμε αυτό το πράγμα».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Θέλουμε να έχουμε μια συνέχεια από τα παιδικο-εφηβικά τμήματα μέχρι και το ανδρικό, να έχουμε μια ενιαία φιλοσοφία. Έτσι ώστε, όπως φέτος, παιδιά που χρειάζεται να ενισχύσουν την ανδρική ομάδα, να μπουν είτε σε προπόνηση είτε σε αγώνα».

Για το επίπεδο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Κατά περιόδους φτάνουμε στην τελική φάση της Ένωσης, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ένα καλό background, απλά υπάρχει το πρόβλημα ότι μετά από μια ηλικία και μετά φεύγουν τα παιδιά για να σπουδάσουν. Έχουμε καλούς παίκτες, πλαισιώνουν και τις τοπικές Ενώσεις και μικρότερων ηλικιών. Συμμετέχουν σε πρωταθλήματα με πολύ καλές επιτυχίες. Υπάρχει ένα καλό επίπεδο στην περιοχή».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button