Το τρίτο μάτι

*Μερικώς ικανοποιημένο από τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, την Τρίτη. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ικανοποιημένο όταν κερδίσει τις εκλογές.

*Μερικώς ικανοποιημένο από τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, την Τρίτη.  Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ικανοποιημένο όταν κερδίσει τις εκλογές.


Η δουλειά τώρα αρχίζει, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας ως θετικό σημάδι την ανάκαμψη που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. 


Πάντως, ικανοποιητικά κρίθηκαν τα αποτελέσματα της εξόρμησης που πραγματοποίησαν στελέχη του Κινήματος σε όλη την Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες. 


  Σε οικονομική ασφυξία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες.


Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών – Δανειοληπτών, το 2008 οι αιτήσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τις 150.000 όταν το 2007 κυμάνθηκαν στις 100.000.


Μάλιστα το φαινόμενο θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το 2011-2012 όπου η ομοσπονδία εκτιμά ότι οι αιτήσεις για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα κυμανθεί στα επίπεδα των 200.000 με 250.000.


Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περίπου 120.000 νοικοκυριά δεν εξυπηρετούν τις πάσης φύσεως οφειλές τους και 400.000 νοικοκυριά καθυστερούν από 1 έως 3 δόσεις.


Μάλιστα, την 3ετία 2005-2007, σύμφωνα πάντα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, σημειώθηκαν περίπου 150.000-160.000 αναγκαστικές πωλήσεις ακινήτων καθώς οι δανειολήπτες προτίμησαν να πουλήσουν το σπίτι τους προκειμένου να καταφέρουν να εξοφλήσουν το δάνειο το οποίο δεν μπορούσαν να πληρώσουν. 


 


  * Με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Πάσχα τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης θα εκθέσουν τα έργα τους την Παρασκευή 18 Απριλίου 2008 στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου


 


   *Σήμερα και ώρα 5η απογευματινή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ θα τελέσει το καθιερωμένο Ιερό Μυστήριο του ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ”.


Εγιναν τα εγκαίνια το καταστήματος “Το Αλφαβητάρι” στο πάρκο της Κυψέλης.


Εκεί θα βρείτε βιβλία, είδη δώρων , χαρτικά και μπορείτε να βγάλετε και φωτοτυπίες.


 


    *Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε ο νομάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, με την οποία κάνει γνωστό στους αποδέκτες της επιστολής τα βασικά τεχνικής και μη φύσεως χαρακτηριστικά του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος, θέτοντας το αίτημα της αλλαγής του χαρακτήρα του από περιφερειακής εμβέλειας σε διεθνούς.


 Τον “κώδωνα του κινδύνου” για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας έκρουσαν επιστήμονες σε ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Εταιρεία περιβάλλοντος, παρουσία του επιτρόπου Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρου Δήμα.


Θα δεκαπλασιαστούν οι ημέρες με καύσωνα στην Ελλάδα τα καλοκαίρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελλήνων επιστημόνων που μετείχαν στην ημερίδα


Οι επιστήμονες εκτιμούν παράλληλα ότι τα καλοκαίρια θα διπλασιαστεί η ζήτηση για κλιματισμό, γεγονός που αναπόφευκτα θα τριπλασιάσει το κόστος παραγωγής ενέργειας.


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του αιώνα θα αυξηθεί κατά 6 με 7 βαθμούς με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία να εκτοξεύεται στους 41 βαθμούς Κελσίου την περίοδο 2070-2100, παρουσιάζοντας αύξηση 7 βαθμών συγκριτικά με το χρονικό διάστημα 1961-1990.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button