“Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις”

Η κυβέρνηση δεν φοβάται το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος καθώς είναι σίγουρη ότι παράγεται χρήσιμο κοινωνικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη νεολαία ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

   Η κυβέρνηση δεν φοβάται το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος καθώς είναι σίγουρη ότι παράγεται χρήσιμο κοινωνικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη νεολαία ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.


Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ολομέλεια της Βουλής κατ’ άρθρο από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην αυτών του ΣΥΡΙΖΑ που το καταψήφισαν.


Την ερχόμενη Τετάρτη η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο του, καθώς η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης το οποίο αποδέχθηκε η Κυβέρνηση.


Μετά από την αναβολή της ψηφοφορίας η κατάθεση των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συζήτησης προκειμένου να τεθεί το νομοσχέδιο σε δημοψήφισμα, αναμένεται να γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή την επομένη.


 


Αντιπαράθεση


στη Βουλή 


 


   Στην προ ημερήσιας συζήτηση για τη νεολαία μεταφέρθηκε την Παρασκευή, η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό. 


Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, παρά τις αντιδράσεις. 


“Δεν επιδιώκουμε εφήμερες εντυπώσεις, δεν μας φοβίζει το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος όταν είμαστε σίγουροι ότι παράγουμε μόνιμο κοινωνικό όφελος”, επισήμανε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: 


“Δεν υποτασσόμαστε στο λαϊκισμό όταν οι πολίτες, όπως πάντα, χρειάζονται σχέσεις εμπιστοσύνης, που να δικαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου”. 


Ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση παράγουν αποτελέσματα απέναντι στα χρόνια προβλήματα και ανοίγουν νέους δρόμους και ελπιδοφόρες προοπτικές 


Με αφορμή, δε, “την αφοριστική και απαισιόδοξη άποψη ότι η νεολαία πορεύεται προς ένα χειρότερο μέλλον” ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι “το μέλλον θα ήταν ζοφερό εάν δεν προχωρούσαμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται”. 


Στη δευτερολογία του, ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό, έκανε λόγο για λαϊκισμό. 


“Ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια. Η αντιπολίτευση έχασε ακόμα μια ευκαιρία αξιοπιστίας στις λύσεις που χρειάζεται η κοινωνία, διότι εγκλωβίστηκε σε ένα διαγωνισμό λαϊκισμού”, τόνισε για να προσθέσει: 


“Διακυβέρνηση, σημαίνει ανάληψη ευθυνών και δύσκολες αποφάσεις για το καλό των πολλών: Τα ωραία λόγια περνούν ενώ τα προβλήματα μένουν, αν κάνεις πως δεν τα βλέπεις. Μείνετε αφού το διαλέγετε στο τέλμα του χθες. Η κοινωνία σας ξεπέρασε. Εμείς προχωρούμε μπροστά, τολμάμε τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα θέματα.” 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button