“Για την τροπαιοθήκη μου”

Πανευτυχής ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αδιαμφισβήτητος MVP του αγώνα, Τόμας Ρατζίνσκι.

Πανευτυχής ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αδιαμφισβήτητος MVP του αγώνα, Τόμας Ρατζίνσκι. 


“Το αποψινό χατ τρικ ήταν κάτι ιδιαίτερο για την τροπαιοθήκη μου. Καταφέραμε να βάλουμε τρία γκολ, αλλά στο τέλος μας κατέβαλε η κούραση. Παρ’ όλα αυτά είχαμε σθένος να πάρουμε τη νίκη. Οταν πετύχαμε και το τρίτο γκολ θεωρήσαμε τη νίκη μας δεδομένη, κάτι που δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ κόντρα σε καμία. Και ειδικά απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Στο τέλος, λίγο έλειψε να δεχθούμε κι άλλο γκολ, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τελικά τη νίκη” τόνισε ο Καναδός φορ και συμπλήρωσε:


“Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο να κάνουμε ευκαιρίες, όμως είχαμε ετοιμαστεί κατάλληλα. Είναι φανταστικό το γεγονός ότι πήραμε τη νίκη. Η ομάδα μου έφτιαξε τις ευκαιρίες κι εγώ τις αξιοποίησα. Παλέψαμε σκληρά μέχρι το φινάλε και χαρήκαμε που προσφέραμε θέαμα στον κόσμο”.


Ο Ρατζίνσκι αναφέρθηκε ακόμη στις εξαιρετικές φετινές του επιδόσεις:


“Δεν είναι μόνο ατομική, αλλά συλλογική η προσπάθεια.


Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και σκοράρω.


Βάλαμε τρία γκολ απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και κερδίσαμε δίκαια. Εξακολουθούμε να παλεύουμε δύο στόχους.


Τώρα κοιτάμε το ματς με τον Αρη για το Κύπελλο. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε και παράλληλα να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας και στο πρωτάθλημα και να μπούμε στα πλέι οφ”.



Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος τόνισε από την πλευρά του:


 “Ολα τα σενάρια πλέον πιθανά. Εμείς ήμασταν απόλυτα έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως μετά τα 3 γκολ χαλαρώσαμε και λίγο έλειψε να μας κοστίσει.


Οπως παίξαμε σήμερα θα παίξουμε σε όλα τα ματς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.


Πάμε την Πέμπτη στο Κύπελλο για να δούμε τι θα κάνουμε κόντρα στον Αρη”.



Ο δε Φρανθίσκο Ζουέλα υπογράμμισε για τη νίκη της ομάδας του:


 “Ξέραμε τι θέλαμε κι όπως βλέπαμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια, έτσι είδαμε και τον Παναθηναϊκό. Κουραστήκαμε μετά το 60′, αλλά σταθήκαμε καλά αμυντικά και πήραμε τη νίκη”.



F”Να τοι, να τοι, οι τσάτσοι του Σωκράτη” φώναζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προς την εξέδρα των Ξανθιωτών μετά το 1-0, με τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας να “απαντούν” για κάνα δίλεπτο σε ανάλογο ύφος.



FΜικροεπεισόδιο με τον Νίκο Κεχαγιά είχε λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Τόμιτς που κέρδισε φάουλ μπροστά από τον πάγκο της ακριτικής ομάδας, έπαθε κράμπα και ζήτησε από τον προπονητή του να του τραβήξει το πόδι.


Ο “Κάρα” που θεωρούσε ότι οι Ξανθιώτες κέρδιζαν χρόνο, τα έβαλε με τον προπονητή των γηπεδούχων σπρώχνοντάς τον. Προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί ένταση, όμως το συμβάν έληξε γρήγορα.


 



 Κεχαγιάς:


 “Η μεγαλύτερη διαφήμιση”


“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφήμιση για την ομάδα μας και την πόλη της Ξάνθης, όταν κερδίζεις τον Παναθηναικό, την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Τότε όλοι ασχολούνται μαζί μας. Αυτός ήταν και ο στόχος μου από τότε που έπαιζα μπάλα και τώρα πλέον ως προπονητής”.


Τάδε έφη Νίκος Κεχαγιάς, που -όπως ήταν φυσικό- ήταν κάτι παραπάνω από… πανευτυχής για τη μεγάλη νίκη.



“Οταν βάζεις τρία γκολ στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, νομίζω ότι δικαιούσαι τη νίκη.


Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράστασή του” δήλωσε ο τεχνικός της Ξάνθης.


Δήλωσε ότι πιστεύει στους παίκτες του εν όψει της ρεβάνς του κυπέλλου με τον Αρη, παρά την κούραση που ενδεχομένως να βγει την Πέμπτη…


 



SKODA ΞΑΝΘΗ


Διπλάσιο πριμ εάν…


 


Πολλά ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όσον αφορά στην απόδοση των παικτών της Ξάνθης. Κι εκείνοι φρόντισαν να “απαντήσουν” στους ψιθύρους με τρόπο που δε σηκώνει… συζήτηση. Η νίκη επί των “πρασίνων” πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση ακριβώς για αυτόν το λόγο.



Όσο για το πριμ; Ο Χρήστος Πανόπουλος ήταν ξεκάθαρος: νίκη και επί του Ολυμπιακού και το ποσό θα διπλασιαστεί!



 Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, λοιπόν, δεν έδωσε πριμ στους παίκτες για την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, τους έδωσε όμως ακόμη ένα κίνητρο για ανάλογη εμφάνιση και ανάλογο αποτέλεσμα και στο ματς της 29ης αγωνιστικής (6/4) κόντρα στους “ερυθρόλευκους”. 



Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, τα αποδυτήρια της Ξάνθης θύμιζαν “μεθυσμένη πολιτεία”.


Και στο επίκεντρο των πανηγυρισμών, ποιος άλλος, ο Τόμας Ρατζίνσκι, ο άνθρωπος που “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό.


“Η ομάδα δημιούργησε τις ευκαιρίες κι εγώ απλά έβαλα τα γκολ” δήλωσε ο Καναδός επιθετικός, όμως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν είχαν την ίδια άποψη, αποθεώνοντας την εκτελεστική του δεινότητα.


Και να σκεφτεί κανείς πως μερικούς μήνες πριν, ορισμένοι υποστήριζαν ότι… ήρθε για τα ένσημα!


Σχετικά Άρθρα

Back to top button