Ανακοίνωση της ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ για την κορύφωση του καρναβαλιού

Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης ανακοινώνεται ότι ενόψει των Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας και με στόχο να προστατευθεί και να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, προς όφελος των καταναλωτών, καταστηματαρχών και γενικά της καλής φήμης της πόλης, έγινε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τη λειτουργία της αγοράς, αρχών, φορέων και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης .

   Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης ανακοινώνεται ότι ενόψει των Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας και με στόχο να προστατευθεί και να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, προς όφελος των καταναλωτών, καταστηματαρχών και γενικά της καλής  φήμης της πόλης, έγινε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τη λειτουργία της αγοράς, αρχών, φορέων και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων  Ν. Ξάνθης .


   Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να γίνουν τακτικοί και συνεχείς έλεγχοι ώστε να περιφρουρηθεί και να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η συγκράτηση των τιμών – αγαθών και υπηρεσιών σε κανονικά επίπεδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της αγοράς, όπως μέχρι τώρα και κάθε χρόνο, ώστε να διατηρηθεί η καλή φήμη της πόλης μας ως προς την ποιότητα / ποσότητα των εδεσμάτων, ποτών και  καφέ τις προσιτές τιμές, και τη βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών.


  Διαπιστώθηκε ότι τα κάποια προβλήματα, που παρουσιάζονται τις μέρες αυτές καθώς και σε εκείνες άλλων εορτών και εκδηλώσεων της πόλης τα δημιουργούν οι ξενόφερτοι, περιστασιακοί και παράνομοι πωλητές ειδών υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να έχουν άδεια, βιβλιάρια υγείας και καλής διατήρησης των τροφίμων, οι οποίοι στήνουν πάγκους στους δρόμους χωρίς καμία προϋπόθεση σωστής διατήρησης των αγαθών, της εγγύησης για την ποιότητα  των εδεσμάτων και των προσφερομένων  ποτών,  φοροδιαφεύγοντας και χωρίς να πληρώνουν δημοτικά τέλη. Το φαινόμενο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αμαυρώνει την καλή  εικόνα και φήμη της πόλης και λειτουργεί σε βάρος των νομίμων καταστηματαρχών, που βάζουν έμπροσθεν του καταστήματος τους μικρές εγκαταστάσεις σαν συνέχεια αυτού προσφέροντας στους καταναλωτές και επισκέπτες μας εγγυημένα εδέσματα και σωστές υπηρεσίες.


   Δυστυχώς για λόγους στείρας αντιπολίτευσης έγινε συζήτηση και προσπάθεια εξομοίωσης των δύο αυτών κατηγοριών και   συνεπώς λήψη μέτρων και εναντίων των νομίμων όπως έγινε και πέρυσι, με το πρόσχημα ότι έβαλαν ψησταριά μπροστά στα καταστήματά τους.


  Τα εγκαταστημένα μονίμως καταστήματά μας είναι υψηλών προδιαγραφών αισθητικής, ποιότητας εδεσμάτων ποτών, καφέ και υπηρεσιών, εγγυημένα από πλευράς υγειονομικών προϋποθέσεων και όρων, που περιφρουρούν τη δημόσια υγεία διατηρούν τα προϊόντα σε μόνιμες και ελεγμένες εγκαταστάσεις (ψυγεία). Το προσωπικό είναι υπεύθυνο και ενημερωμένο για σωστή και ταχεία εξυπηρέτηση των καταναλωτών.


  Η πρωτοβουλία και προσπάθεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Νομαρχίας και Δήμου) σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Ξάνθης, δίνουν στην προκειμένη και σε κάθε παρόμοια περίπτωση μια  γόνιμη και δυναμική πορεία στην πόλη και το νομό μας για συνέχιση της οικονομικής, τουριστικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής μας με προεκτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων και επισκεπτών και διατήρησης της οικονομικής αυτοτέλειας και καλής φήμης της πόλης μας και των ανθρώπων της.     


 


Για το Δ. Σ.  


Ο Πρόεδρος    ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Σ.    


Ο Γεν. Γραμματέας   ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΗΣ Γ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button