Το τρίτο μάτι

Διαβούλευση για τον Καλλικράτη χωρίς το χωροταξικό;….
Φήμες θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει για δημόσια διαβούλευση μόνο το κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης και των αλλαγών που φέρνει με την κατάργηση των νομαρχιών και τη θέσπιση του θεσμού των αιρετών περιφερειαρχών και όχι και το κομμάτι των συνενώσεων των δήμων.

Διαβούλευση για τον Καλλικράτη χωρίς το χωροταξικό;….


Φήμες θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει για δημόσια διαβούλευση  μόνο το κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης και των αλλαγών που φέρνει με την κατάργηση των νομαρχιών και τη θέσπιση του θεσμού των αιρετών περιφερειαρχών και όχι και το κομμάτι των συνενώσεων των δήμων.


Δε μένει παρά να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης αν πέρα από το δημοσιοποίηση του χωροταξικού χάρτη θα δοθεί και η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες και δη τους αυτοδιοικητικούς να τοποθετηθούν επ’ αυτού και φυσικά αν θα υπάρξουν περιθώρια για κάποιες τυχόν βελτιώσεις του.


 


Στην Αθήνα από χθες ο νομάρχης Ξάνθης…..


Στα γραφεία της ΕΝΑΕ στη Μεσογείων έχουν συνάντηση σήμερα όλοι οι νομάρχες της χώρας. Η αιτία της συνάντησής τους δεν είναι άλλη από το νομοσχέδιο «Καλλικράτης». Έτσι στις 12 το μεσημέρι οι 54 νομάρχες, μεταξύ των οποίων και ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, θα συνεδριάσουν για να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους πάνω στο νομοσχέδιο και στις κινήσεις της κυβέρνησης. Ήδη την προηγούμενη μέρα, χθες Τετάρτη, προηγήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, προκειμένου μεταξύ άλλων να ετοιμάσουν και την  πρότασή τους για τη σημερινή συνάντηση με την ολομέλεια των νομαρχών της χώρας.


Πάντως μέχρι στιγμής οι περισσότεροι νομάρχες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για την τελική μορφή που θα πάρει ο Καλλικράτης και πολύ περισσότερο για την υλοποίηση του, καθώς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτό της χρηματοδότησής των νέων διοικητικών δομών που θα προκύψουν δεν έχει ακόμη ούτε αποσαφηνιστεί, ούτε και διασφαλισθεί. Ενώ μιλούν και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση και ψήφισή του στη Βουλή.


 


Δεν αντέχουν άλλη απεργία….   


Δε συνάντησαν προβλήματα όσοι Ξανθιώτες θέλησαν να μετακινηθούν χθες και σήμερα με ταξί, καθώς αυτά δεν έχουν κατεβάσει τη σημαία τους.


Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πήραν την απόφαση να μη συμμετάσχουν στη διήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου τους που ξεκίνησε από χθες  για το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς δεν αδυνατούν πλέον να υποστούν και άλλες οικονομικές θυσίες.


Εξάλλου το Σωματείο της Ξάνθης είχε καθολική συμμετοχή σε όλες τις προηγούμενες απεργίες που εξαγγέλθηκαν, όμως καθώς τα χρονικά διαστήματα της μίας κινητοποίησης με την άλλη ήταν αρκετά κοντινά αποφάσισαν να εργαστούν αυτή τη φορά κανονικά καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις των οδηγών ταξί τρέχουν.


Πολύ περισσότερο όταν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν εξαιτίας και της οικονομικής κρίσεις παρουσιάζεται πτώση της δουλειάς στο κοντά στο 60%.


 


Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το ΕΚΞ για απεργία ή όχι….


Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  Ξάνθης για την πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ  προς το τέλος Απριλίου, αλλά και για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


 


 


Συμμετέχει και φέτος η Ξάνθη στο Τουριστικό Πανόραμα….


Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η νομαρχία Ξάνθης με την αρμόδια  Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που διαθέτει για να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως και φέτος για τη συμμετοχή τους στην έκθεση Τουριστικό Πανόραμα που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ζαππείου από τις 29Απρίλίου έως και τις 2 Μαϊου. Έτσι λοιπόν η ψυχή της νομαρχιακής εταιρείας Τουρισμού, Πέπη Στάντζιου μαζί με την ομάδα της τρέχει για να ετοιμάσει τα περίπτερο που θα στηθεί και όλα τα σχετικά, καθώς θέλουν και φέτος η εκπροσώπηση της Ξάνθης να εντυπωσιάσει και να κλέψει την παράσταση με όλα όσα θα παρουσιαστούν από τους φορείς του νομού.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button