Σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς την περίοδο των ΘΛΕ

Oι εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης με τη συμμετοχή των Συλλόγων και των πολιτών, κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου 2008, οπότε και αναμένεται αθρόα προσέλευση επισκεπτών στον Νομό μας.

   Oι εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης με τη συμμετοχή των Συλλόγων και των πολιτών, κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου 2008, οπότε και αναμένεται αθρόα προσέλευση επισκεπτών στον Νομό μας.


   Έχοντας ως κοινό στόχο, η Νομαρχία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να συμβάλλουμε στην ομαλή ολοκλήρωση των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, στην άψογη από κάθε πλευρά φιλοξενία του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών του Νομού μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-2-2008) στην Νομαρχία Ξάνθης, μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, ευρεία σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, των καταστημάτων προσφοράς υπηρεσιών και της προστασίας της δημόσιας υγείας. 


  Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ο Δ/της του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Αντιδημάρχος Ξάνθης κ. Λ. Κωνσταντινίδης, οι αρμόδιοι Αντινομάρχες, η Διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ, οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Υγείας, Κτηνιατρικής, Εμπορίου και Τουρισμού και η Προέδρος της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής. 


   Αποφασίσθηκε όλες οι υπηρεσίες μας να προβούν σε επαρκείς προληπτικούς και κατασταλτικούς αγορανομικούς και λοιπούς ελέγχους, σε πνεύμα συνεργασίας με τους  επαγγελματίες και εμπόρους. 


  Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία με τους Προέδρους της Ο.Ε.Β.Ε. κ. Σ. Τσιακίρογλου, των Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Δ.Πασσαλή, των Εστιατόρων κ. Β. Χουλιάρα και των Ζαχαροπλαστών κ. Α. Μαλαγάρη.


   Επιβεβαιώθηκε από όλους ότι η αποφυγή μεμονωμένων φαινόμενων, που μπορούν να βλάψουν τη φήμη και την καλή εικόνα της πόλεως και του Νομού μας, είναι υποχρέωση και κοινή επιδίωξη  όλων.


   Επισημάνθηκε επίσης, ότι η υγιής λειτουργία της αγοράς, επιβάλλεται να στηριχθεί όχι σε αστυνομεύσεις αλλά στην ειλικρινή συντονισμένη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και τον αλληλοσεβασμό επαγγελματιών, υπηρεσιών και καταναλωτών.


   Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: “Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε συνεργασία με την συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων επαγγελματιών θα περιφρουρήσουν την καλή φήμη και εικόνα του τόπου μας στις μέρες αιχμής. Φαινόμενα αθέμιτου προσπορισμού κερδών σε βάρος των καταναλωτών, ευτυχώς μεμονωμένα, θα ελεγχθούν δεόντως.


   Γι’ αυτό επιζητούμε την συνεργασία όλων εκείνων, που αγαπούν τον τόπο μας”.


                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button