ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Φίλε Ξανθιώτη, Εμείς, οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σου μ’ αυτή την επιστολή-ενημέρωση, επειδή σε θεωρούμε έναν βασικό κρίκο της λειτουργίας της επιχείρησής μας, αλλά και σημαντικό παράγοντα της κοινωνίας μας.

   Φίλε Ξανθιώτη,


   Εμείς, οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σου μ’ αυτή την επιστολή-ενημέρωση, επειδή σε θεωρούμε έναν  βασικό κρίκο της λειτουργίας της επιχείρησής μας,  αλλά και σημαντικό παράγοντα της κοινωνίας μας. 


Με αφορμή την απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) να πουλήσει την ΡΟΔΟΠΗ, έχουν ειπωθεί  πολλά και ακούσθηκαν  άλλα τόσα. 


    Εμείς θα σου μιλήσουμε με τον απλό τρόπο που γνωρίζουμε:


* Η ΡΟΔΟΠΗ είναι εν δυνάμει βιώσιμη Εταιρία. Τα κέρδη που βγάζει (γιατί έχει κέρδη τα τελευταία χρόνια) τα χρησιμοποιεί για να επενδύσει σε πάγιο απαραίτητο εξοπλισμό. 


* Αντίθετα, η ΑΤΕ, υπό τη διοίκηση των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ αρνήθηκε να συνδράμει στην υλοποίηση δύο μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων που είχαν όμως εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς ποτέ να ανακοινώσει  τους λόγους, απαξιώνοντας την βιομηχανία. 


 * Ουδέποτε υπήρξε έστω και μια μέρα καθυστέρηση στη μισθοδοσία του προσωπικού. 


* Καταβάλει όλες τις εισφορές και είναι Φορολογικά και Ασφαλιστικά ενήμερη.


 * Δεν οφείλει σε κανέναν κτηνοτρόφο-παραγωγό και σε κανέναν προμηθευτή. Έχει μάλιστα την δυνατότητα να δίνει προκαταβολές στους παραγωγούς προκειμένου να εξασφαλίσει γάλα που χρειάζεται στην παραγωγή της, σε τιμές ανταγωνιστικές. 


* Στηρίζει έμπρακτα και σταθερά την τοπική κτηνοτροφία και τους μικρούς παραγωγούς επενδύοντας και δημιουργώντας υποδομές σε περιοχές απρόσιτες, δύσκολές και υψηλού κόστους, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται καμία από τις λεγόμενες “μεγάλες” εταιρίες.  


 * Διαθέτει τα προϊόντα της άμεσα και σε τιμές τιμοκαταλόγου σαφώς πιο ανταγωνιστικές.


*  Έχει επενδύσει στην ποιότητα των προϊόντων της, σεβόμενη το καταναλωτικό κοινό, αφού μαζί περάσαμε 44 χρόνια, μεγαλώνοντας με τα προϊόντα μας  γενιές και γενιές, έχοντας κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά  της  ευρύτερης περιοχής μας, που συνεχώς μεγαλώνει, έχοντας να αντιμετωπίσουμε  εταιρίες  πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από την δική μας.  


Αν δεν είναι έτσι όπως τα λέμε, τότε για ποιό λόγο ενδιαφέρονται τόσοι πολλοί ανταγωνιστές να την αγοράσουν;  Επενδύει κανένας σε μια “ξοφλημένη” εταιρία, όπως θέλουν ορισμένοι να την παρουσιάσουν;  


 Μήπως την θεωρούν εμπόδιο στα σχέδιά τους και θέλουν να “την βγάλουν” από τα “πόδια” τους ; 


Τι ζητάμε από  την ΑΤΕ;  Το αυτονόητο !


Να παραμείνει η βιομηχανία με την Συνεταιριστική της μορφή.


Να κατοχυρώσει έμπρακτα τις θέσεις εργασίας μας και τις υπάρχουσες συμβάσεις, υπογράφοντας επιχειρησιακή σύμβαση απευθείας μεταξύ Εταιρίας και εργαζομένων, χωρίς να ζητάμε σ’ αυτή τη σύμβαση ούτε ένα ευρώ παραπάνω.


Να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, γιατί δεν πρέπει να χαθούν άλλες θέσεις εργασίας από την περιοχή μας. Να σημειώσουμε εδώ  ότι την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την ζητά μέσα στους όρους εξαγοράς και η ΑΤΕ, αλλά μάλλον όπως φαίνεται, υποκριτικά και θεωρητικά, αφού δεν προνοεί και δεν εγγυάται με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό μέχρι σήμερα. 


Εμείς, οι εργαζόμενοι σ’ αυτή την Εταιρία, που με πίστη και συνέπεια την φτάσαμε και την διατηρούμε σ’ αυτό το αξιοπρεπές σημείο, διατηρώντας “ζωντανό” το όραμα ενός μεγάλου Ξανθιώτη πολιτικού του Αλέξανδρου Μπαλτατζή (και είμαστε δυστυχώς  από τους τελευταίους)  αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο ύστατο αγωνιστικό μέτρο της παύσης της λειτουργίας της, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.  


Γι’ αυτήν την συγκεκριμένη ημέρα, που ίσως παρατηρηθούν κάποιες ελλείψεις προϊόντων της  εταιρίας μας , σου ζητάμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ, την ανοχή και την κατανόησή σου.  


    


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button