Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ΥΠΕΣΔΑ ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αναλαμβάνοντας τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αρμοδιότητα την διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013” και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος αναλαμβάνοντας τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αρμοδιότητα την διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013” και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.   Στην ορκομωσία παραβρέθηκαν ακόμη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλειος Ανδρονόπουλος


Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βελτιώσει το διοικητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται και εξελίσσονται οι πολίτες και οι επαγγελματίες σχεδίασε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη “Διοικητική Μεταρρύθμιση” συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 675 εκατ. ευρώ. 


   Ο στρατηγικός στόχος του Ε.Π. είναι η βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης μέσα από την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων οργανώσεων, καθώς και την ενίσχυση της λογοδοσίας και της επαγγελματικής ηθικής μέσω της διεύρυνσης της κοινωνικής διαβούλευσης και συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων. 


   Η αναβάθμιση των δημοσίων πολιτικών και ο εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου και των δομών της δημόσιας διοίκησης, συγκεντρώνει τον πυρήνα των κρίσιμων τομεακών δράσεων καθώς και οριζόντιου χαρακτήρα παρεμβάσεις για την προώθηση διοικητικών αλλαγών. 


Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του, ενώ, παράλληλα, αναδεικνύεται η συμβολή του κρατικού μηχανισμού στην ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγικότητας, αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης και της ευημερίας της Χώρας.


 “Για μια Διοίκηση


κοντά στον Πολίτη”


 


   Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, η δημόσια διοίκηση “δεν αποτελεί απλώς έναν ιμάντα μεταφοράς των αποφάσεων της νομοθετικής εξουσίας, αλλά, πολύ περισσότερο, έναν μηχανισμό ο οποίος συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας”. Η Δημόσια Διοίκηση, προσθέτει, διατηρώντας τα πάγια χαρακτηριστικά της, της διασφάλισης της νομιμότητας, της αμεροληψίας και των ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς, “μπορεί να αποτελέσει, σήμερα την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία της Ελληνικής κοινωνίας”.


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button